Gerzeliler Arnavutköy’de Buluşuyor

Büyük buluşma 17 Mayıs 2015 Pazar günü İstanbul Arnavutköy’de gerçekleşecek.

Gerzeliler Arnavutköy’de Buluşuyor

  Sinop İli Gerze İlçesi Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin geleneksel 6. Yağlı Güreş ve Piknik Şöleni için geri sayım başladı.

Derneğin organize ettiği, bu yıl Arnavutköy Taşoluk 2. Bölge Piknik Alanında 6.sı yapılacak olan etkinliklerin amacı İstanbul’da yaşamlarını sürdüren Gerze ilçesi ve çevre köylerinden vatandaşların yılda bir kez de bir araya gelmelerini sağlayarak, birlik ve beraberliklerini pekiştirmek, samimi ve sıcak bir ortamda sohbet etmelerini sağlamak ve anılarını tazelemek.

Etkinlikler ile ilgili olarak söyleşide bulunduğumuz Dernek Başkanı Sadettin Kaptan duygularını ”Kısmet olursa bu yıl yağlı güreşlerimizin ve piknik şölenimizin 6.sını gerçekleştireceğiz. Amacımızı memleket hasreti çeken İstanbul’daki Gerze’li gurbetçilerimizin bu özlemlerini bir ölçüde de olsa dindirmek, senenin hiç olmazsa bir gününde bile olsa Gerze’miz ve anıları ile hoşça vakit geçirmek. Ayrıca etkinlikler çerçevesinde memleketimizin sayılı pehlivanlarını davet ettiğimiz geleneksel yağlı güreşlerimizi de gerçekleştirerek güreş severlerimize ata sporumuzu izleme zevkini tattırmak.” şeklinde ifade etti.

Başkan Kaptan tüm Gerzelileri güreş ve piknik şölenine davet ettiğini de sözlerine ekledi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 11:28

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER