Gerzeliler İstiklal Yolunda

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü’nden anlamlı yürüyüş.

Gerzeliler İstiklal Yolunda

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu  Başkanı Birol Sazak, yürüyüşün içeriğini ve Kastamonu’daki töreni anlattı.

“Bu yıl 2-5 Haziran günleri arası yapılan “İNEBOLU’DAN KASTAMONU’YA ATATÜRK VE İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ” için Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü olarak dağcı sporcularımız ile birlikte katıldık.

Her yıl yapılan bu çok anlamlı yürüyüşe mutlaka katılıyoruz. Bu anlamlı yürüyüşlerde geçmişimizde yaşanan zorlukları yaşıyor ve yaşatmaya çalışıyoruz. KURTULUŞ Savaşı'nda şerife bacıların tüm zorlu şartlarla çocuklarının hayatını ve kendi hayatlarını feda ederek kağnılarla İnebolu'dan Ankara'ya cephane taşımada kullanılan tarihi İstiklal Yolu'nda gerçekleştirilen “Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü”, bugün kent merkezinde sona erdi.

Kulüp olarak bu yürüyüşe katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kastamonu Valiliği'nce, 10'uncusu düzenlenen “Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü”, geçen sene 2 Haziran'da İnebolu Türk Ocağı önünden başladı. Yürüyüşe katılan yaklaşık 400 kişi, 105 kilometrelik güzergâhta geceleri kaldıkları yerde çadır kurarak kamp yaparken, gündüzleri de yürüyüşünü sürdürdü.

Dev Türk bayrağı eşliğinde bugün öğleden sonra Kastamonu'ya giren kalabalık, yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda sonlandırdı. Yürüyüşe katılanlar, Kastamonu Valisi Şehmuz Günaydın, Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Kastamonu Valisi Şehmuz Günaydın, yürüyüşe katılanlara teşekkür ederek, katılımın ileriki yıllarda artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Jandarma Genel Komutanlığı Bando Takımı’nın konseriyle sona erdi.”
















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 13:52

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER