Gerze’nin Medarı İftiharları

Onlarınkisi gerçek bir başarı öyküsü.

Gerze’nin Medarı İftiharları

Onlarınkisi gerçek bir başarı öyküsü.

  Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerinden Ali Deniz Yılmaz, Baran Arslan ve Batuhan Özdemir, kazanmış oldukları Türkiye Voleybol Federasyonu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile sadece okullarının değil tüm Gerze’nin gurur u oldular.

Bu başarının mimarı, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Murat Olgunsoy ile sizler için bir röportaj gerçekleştirdik.

Okulunuzdan şimdiye kadar kaç kişi bu okulda okuma şansını elde etti?

-          Okulumuz öğrencilerinden Ali Deniz Yılmaz geçen yıl bu okulu kazanarak Gerze’den gönderdiğimiz ilk öğrenci oldu. Bu yıl ise Baran Arslan ve Batuhan Özdemir aynı okulu tercih ederek bu okulda eğitim görmeye hak kazandı. Gerze’den sadece üç kişi kazandı.

Öğrencileriniz bu okullara hazırlanırken nasıl bir süreçten geçti?

-          Öğrencilerimiz, haftanın üç günü antrenman yaptı. Kışın sömestr tatilinde kapalı spor salonunda 15 gün boyunca öğrencilerimizi ben çalıştırdım. Yaz tatilinde ise İlçe Spor Müdürlüğü’nün açmış olduğu kurslardaki yaz okulunda antrenman yaptılar.

Ne kadar süredir öğrencilere antrenman yaptırıyorsunuz?

-          Ben 11 senedir öğrencilerimizi bu alanda çalıştırıyorum.

Bu süreçte elde ettiğiniz başarılar var mı?

-           11 senedir üst üste küçük erkekler kategorisinde okulumuz Sinop ilini temsil etti. Bu süre zarfı içerisinde de 9 tane yarı final maçına 1 tane de final maçına çıkmaya hak kazandı.

Öğrencilerimiz 4. Ve 5. Sınıftan itibaren Türkiye genelinde düzenlenen yarışmalarda okulumuzu temsil etti.

Öğrencilerimizden Ali Deniz’e ilköğretim 5.sınıfta iken İzmir Yamanlar Koleji’nden öğrenimine İzmir’de devam etmesi için tekli geldi fakat ailesi ile aldığı ortak karar neticesinde öğrenimine Gerze’de devam etmeye karar verdi. Ortaokulu bitirdiği zaman da yetenek sınavı ile Ankara TVF Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ni kazandı. Bu sene 2.sınıfa geçen öğrencimiz Milli Takımda oynamaya hak kazandı ve oynadığı takım Balkan Şampiyonası’nda 1. oldu.

Baran ve Batuhan ise bu sene iyi bir derece gösterdikleri yetenek sınavı ile Ankara’da aynı okulda okumaya hak kazandı. Kazandıkları okula bu sene 165 kişi başvuruda bulundu ve okula 65 kişi alındı. 65 kişi içerisinde Baran 18. sırada Batuhan ise 29. sırada yer alarak bu okulda okumaya hak kazandılar.

Sinop ilini temsilen sadece Gerze’deki Gazi Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu öğrencileri bu alanda başarı elde etti.

Bu okulu tercih etmek isteyen öğrencilere nasıl önerilerde bulunuyorsunuz?

-          Bu okula başvurmak isteyen öğrencilerin öncelikle severek spor yapması gerekiyor. Bu okullara başvurmak isteyen öğrencilerin bu alanda kariyer planlaması gerekiyor. Tabii kazanmanın ilk yolu istemek ve çalışmaktan geçiyor. Ben öğrencilerimizin disiplinli bir şekilde çalıştığı zaman hedefe ulaşabileceğini ispatladığımızı düşünüyorum.

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş(TEOG) sınavına katılan her öğrenci baraj şartı aranmaksızın bu okula başvuruda bulunabilir. Yetenek sınavı ile başarı sağlandığı takdirde kesin kayıt yaptırarak eğitimlerine devam edebilirler.

           Son olarak öğrencilerinize neler söylemek istersiniz?

-          Gerze gibi küçük bir ilçeden böyle değerlerin çıkması sınıf öğretmenleri olarak beni çok gururlanıyor. Öğrencilerime bundan sonraki eğitim hayatında başarılar diliyorum.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 14:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
orhan akpınar
orhan akpınar - 10 yıl Önce

başta murat hocamı ve sporcularını velilerimizi destek olan herkesi yürekten kutlarım.

banner381
SIRADAKİ HABER