Kader Günü 15 Nisan

15 Nisan 2018 Pazar saat 15 00 Sinopspor Gerze Belediyespor baraj maçı Sinop Dokuzoğlu startında oynanacak.

Kader Günü 15 Nisan

2017-2018 sezonunda Sinop ilinin 14 takımlı BAL liginde temsil eden ve kümede kalmayı başaran Sinopspor ile 2017 – 2018 sezonunda büyükler Amatör Liginde 1. bitirip 46 yıl sonra ilk defa Gerze’de şampiyon olan Gerze Belediyespor arasında bölgesel amatör lige (BAL) çıkmak için tek maçlık baraj maçı oynanacaktır. Maç TFF yönetmeliğine göre 90 dk da yenişemezlerse 30 dk. uzatma var. Eğer yine yenişemezlerse penaltı atışları sonucu belirleyecek olup kazanan takım 2018-2019 sezonunda bölgesel amatör lige devam edecek elenen takım ise Sinop büyükler Amatör liginde devam edecek. Her iki takıma başarılar dilerim.

Gelelim 46 öncesine:

Sinop Amatör Ligi 1972-1973 sezonunda (1972 Ekim Ayı) Ayancık Gazi Sattında; dönemin Sinop Valisi İsmail Dokuzoğlu ile Beden Terbiyesi Sinop İl Müdürü Cihat Kayacan’ın gayretleri sonucu Lig Maçları başladı.

Peki neden Ayancık;

Çünkü nizami ölçülerde ne Sinop’ta nede diğer ilçelerde stat yoktu. 5 takımla başlayan ligin fikstürü Sinop’taki Deniz Kulübünde tüm kulüp başkanların katılımıyla fikstür çekildi.

Peki o dönemin başkanları kimdi;

Sinopspor Başkanı Ceyhan Akça, Tersanespor Başkanı Sabri Kanal, Boyabat Çeltikspor Başkanı Güngör Akça, Ayancık Spor Başkanı Kandemir Hancıoğlu ve Gerze Köşkspor (bu günkü Belediyespor) Başkanı Mustafa Ünlütürk’tü. Bu sporsever başkanlarla başlayan ligde Sinopspor şampiyon oldu ve Gerze Köşkspor’da ikici olarak bitirmişti. Sose ve taşlı yollardan o dönemde 8 hafta Çelenköy – İncemeydan – Sakara – Atbaşı – Hatip köyü güzergâhından çileli bir şekilde Ayancık’a gidip maç oynayıp dönen takımlarda top oynayan kafilelerden hatırlayabildiklerim Sinopspor – Nejdet (Mıgır) Mustafa – Salih Akça, (rahmetli) Celasun – Ali somun – Hamacı İzzet – Adalı Hüseyin – Ayhan  - Orhan.

Tersanespor; Nail, İbrahim Ünal, Hakkı, Kaya Hüseyin(rahmetli) Ali ve Ünal Karagülle Kardeşler, Saim Ünlütürk.

Boyabat Çeltikspor; İsmail Vedat kardeşler, Tahir, Kazım.

Ayancıkspor; İlhami, Batuhan, recep, Ali, Ruhi, Namık.

Gerze Köşkspor; Menşurağa, Taş Kafa Alaattin, Turşunun Özden, Rıza Kalaycı, Recep Kemal Saraçlı kardeşler, Kaptan İsmet, Kenyalı Alaattin, Abdullah Gökgöz, Salih Zeki Özaltun, Ali ve Adil Tütüncü kardeşeler, Hüseyin Pamukoğlu, Hüseyin Geçtürk, Orhan Özdemir, Nihat Çevik(rahmetli),  yakın zamanda aramızdan ayrılan Recep Oğuz veAli Kalay.

Hatırlayabildiklerim bunlar.

Şimdi ilk şampiyon Sinopspor’la son şampiyon Gerze Belediyespor (Gerze Köşkspor) 46 yıllık ezeli rekabette bakalım son maçta ne yapacaklar. Centilmence geçmesi dileği ile her iki takıma başarılar dilerim.

Haber: Ali Kalay

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2018, 13:24

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nami Kalay
Nami Kalay - 6 yıl Önce

Örnek Başarılı tarihi değeri değerleri onlarca yüzlerce yaşayan vefat etmiş o konuda önem olmuş insanların sevgi emek olmuş hatırılarını Gerze Futbol tarihinden silmemek yoketmemek KAPATMAMAK Değerli olurdu Tarihi Bir YAPI olurdu ama kolaycılığımızla Güçten yana olma yancılığımızla egolarımızla KÖŞKSPOR+ESNAFSPORU kapattınız.tarih yaratmak korumak yaşatmak irade kişlik koymakla çözüm üretmek ONA Olan sevgiyi Saygıyı Yaşatmakla olur.Bazılarının karakteri kolaycılık ve Yüzeyselliktir.46 yıllık KÖŞKÜ kapattı onlar.

banner381
SIRADAKİ HABER