Sinop’ta Çevik Kuvvet'e Yakın Savunma Eğitimi

Emniyet Teşkilatı, özellikle toplumsal olaylarda zanlıların zarar görmeden adalete teslim edilebilmeleri konusunda gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Türkiye'de ilk kez Sinop'ta; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile yapılan protokol ile uzman judocular tarafından çevik kuvvet ekiplerine yakın savunma teknikleri öğretiliyor.

Sinop’ta Çevik Kuvvet'e Yakın Savunma Eğitimi

  Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'ne bağlı ekiplere yönelik yakın savunma teknik ve taktiklerini içeren "Judo Eğitimi" başlatıldı. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen nefes kesen eğitimler; Türk Judo tarihinin unutulmaz isimlerinden Karabük Üniversitesi Mülkiyetli Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Temel Çakıroğlu ile Türkiye'de sayısız milli sporcu yetiştiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Uzman Judo Antrenörü Osman Kurt tarafından veriliyor.

  İl Emniyet Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirdiği eğitimler, bu yönüyle de Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip. 6 ayı kapsayacak eğitimlerde, çevik kuvvet görevlilerine haftanın belirli günlerinde suçlu taşıma, yakın savunma ve etkisiz kılma teknikleri gibi konularda uygulamalı eğitimler veriliyor.

  Emniyet teşkilatının suçluların adalete teslim edilmesi süreciyle ilgili son yıllarda büyük mesafeler kat ettiğini belirten Karabük Üniversitesi Mülkiyetli Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Temel Çakıroğlu, eğitimlerin bu kapsamda son derece önemli olduğunu söyledi. Çakıroğlu, "Bu eğitim Sinop İl Emniyet Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün arasında yapmış olduğu bir protokol neticesinde Spor İl Müdürlüğü Antrenörü Osman Kurt hocamızın başlattığı bir faaliyet. Ben de yakın savunma konusunda etkinliğe katkıda bulunmak akacıyla davet üzerine geldim. Katkı vermeye çalışıyorum. Bütün öğrettiğimiz teknikler polisin zanlıları yakaladığında onları etkisiz hale getirirken kullanmış oldukları tekniklerde, mümkün olduğu kadar zarar vermeden sağlıklı bir şekilde yargı karşısına çıkarabilmeleri. Bu noktada etkili tekniklerin öğretildiği bir eğitim vermekteyiz. Program haziranın sonuna kadar devam edecek. Bende ara ara gelerek eğitimlere destek vereceğim" dedi.











Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2012, 12:47
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER