Temel Eğitimi Aldı

GERDAK- 2013 Samsun TDF Spor Tırmanış temel eğitimine katıldı.

Temel Eğitimi Aldı

GERDAK-2013 Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü 14-17.05.2018 tarihleri arasında yapılan Samsun TDF spor tırmanış duvarı temel eğitimine bir sporcusu ile katıldı.

Bu konu ile ilgili açıklamada bulunan ilçemiz Yeşil Gerze Dağcılık Kulübü Başkanı ve Sporcusu Birol SAZAK şöyle konuştu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından başta başkanımız Prof. Dr. Ersan BAŞAR olmak üzere yapılan girişimler neticesinde 29 Mart2018 tarihinde Ankara’da Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi’nde yapılan toplantıya Türkiye Dağcılık Federasyonu’nu temsilen Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ŞAHİN, Spor Tırmanış Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Faruk AKÇINAR, Eğitim Komisyonu koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet GÜLLÜ ile Genel Müdürlük yetkilileri katılarak “Spor Tırmanış” talimatı imzalanmış ve Spor Tırmanış branşı resmen “Okul Sporları” bünyesine katılmıştır.

Daha önce yapılan çalışmalar sayesinde Halk Eğitim Kurslarına dahil edilen Spor Tırmanış branşının ülkemizde yaygınlaşması adına devrimin niteliğindeki bu gelişmeyle Türkiye Dağcılık Federasyonu Spor Tırmanış branşı, Ulusal ve Uluslararası arenada ülkemiz adına yeni bir ivme kazanmıştır.

Bu kapsamda 2018 yılı dahil, her yıl Türkiye genelinde ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin katıldığı spor tırmanış yarışmaları düzenlenecektir. Başta Federasyon Başkanımız Prof. Dr. Ersan BAŞAR olmak üzere, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ŞAHİN, Spor Tırmanış Kurulu Üyesi Dr. Faruk AKÇINAR, Eğitim Komisyonu Moderatörü Sayın Mehmet GÜLLÜ’ye, ayrıca bu konuda koordinasyonu sağlayan Spor Tırmanış Kurulu Başkanı Sayın Abdurrahim EKİN ve İlgili Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Nazif MAKAS’a teşekkür ederiz. Dağcılık Federasyonu üyesi kulüp olarak bizde kulüp yönetimi ile bu sporu ilçemize kazandırmak istiyoruz. Bunun için ilçemizde bulunan kapalı spor salonuna tırmanış duvarları ile ilgili bir projeyi ilçe ve il spor müdürlüklerimizin desteği ile sunduk, sonucunu bekliyoruz. Bunun ön çalışmalarında gerekli planlı eğitimi ve antranör düzeyinde sporcu yetiştirmek için çalışmalar yapıp bu eğitimlere katıldık. Gerze genelinde ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencileri, onların fiziksel gelişimi güvenlerinin tam gelişimini sağlayacak bu spor dalı ile tanıştırmak istiyoruz; dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER