Yağmur Çamur Güneş Dinlemediler.

GERDAK-2013 tarihi Likya yolu 2.etap yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Yağmur Çamur Güneş Dinlemediler.

1.Etabını geçen yıl 5 günlük yürüyüş ile planlanıp Fethiye’den başlanarak Xhantos antik kentinde ara verilen parkurun 2.etabına bu yıl 13.10.2019 Pazar günü saat 08:00 da yürümeye başlayan Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü  Sporcusu 7 kişilik ekip beş gün süresince yağmur çamur güneş ile mücadele ederek yürüyerek bu zorlu  etabınıda başarılı bir şekilde yürüyerek tamamladı. Ekip beş günlük planlanan parkurda yaklaşık 125.km yol yürüdü. GERDAK kulübü bu zorlu parkurlarda bölgemizi Sinop ve Gerze ilçemizi temsil ederek oralara taşımış farklı kişilerle sosyal ilişkiler kurarak tanışarak tanıtım turizm elçiliği görevlerini yerine getirdiler.

Muğla ili Fethiye ilçesi Hisarönü (Ovacık) mevkiinden başlayan rota, 555 kilometrelik güzergahın sonucunda Antalya ili Geyikbayırı köyünde sona eriyor. Rotayı Antalya’dan başlayıp Fethiye de bitirebilmek de mümkün.

Likya Yolu nerede?

Teke Yarımadası üzerinde kuzeyde Burdur-Gölhisar, batıda Muğla-Köyceğiz ile doğuda Antalya arasındaki bölge ‘Işık Ülkesi’ Likya’nın anayurdu sayılıyor.

Kendilerini ‘Trmmili’ olarak adlandıran Likyalılar, özgürlüklerine düşkünlükleri ve savaşçı gelenekleriyle ün salmışlar. Coğrafyası çetin, iklimi sıcak bu bölgede kartal yuvası olarak tanımlanacak sayısız kent kuran Likyalılar, yerel kireç taşını işleyerek oluşturdukları ev ve tapınak tipindeki kaya-lahit mezarlarıyla özgün bir kültüre sahiptiler.

Başkenti Patara olan Likya Birliği, özerk yönetim anlayışıyla günümüzdeki birçok devlet modeline örnek olmuş durumda. Denizcilik, korsanlık ve paralı askerlik yapan Likyalılar, anaerkil bir toplum yapısına sahiptiler.

Her yıl sonbahar ekim –kasım ayı içerisinde yapılan GERDAK -2013 Likya yolu yürüyüşü için konuşan Kulüp Başkanı Birol SAZAK; “Bu tür etkinlikleri kurumsal olarak çok önemsiyoruz. Kulübümüz sporcuları imkanlar çerçevesinde başta ulusal içerikli anlamlı yürüyüşlere katılarak bögemizi temsil ettiği gibi bu gibi tarihi ulusal ve uluslar arası öneme sahip yürüyüş yolu etkinliklerine de katılarak bölgemizin ilimiz ve ilçemizin turizme katkı amaçlı tanıtılmasını sağlıyoruz. Bu etkinliklere gönülden katılarak bizleri en iyi bir şekilde tanıtımımızı yapan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER