Sanatını demirle yoğuran bir usta

Her defasında demirden bir sanat eseri çıkaran Mehmet Dereli, sanatını yaşatacak eleman arıyor.

Sanatını demirle yoğuran bir usta

Demirciler, eski çağlardan bu yana toplum içinde saygın bir yeri olan zanaatçılardandır. Orta Asya'da yaşayan Türkler arasında, demir ve ona biçim veren demircinin toplum içinde ayrı bir yeri vardı. Demirciler işbilir, güvenilir, güçlü ve bilgi bir kişiliğin simgesi sayılırlardı. Doğa üstü güçleri olduğuna inanılırdı.

İnsanların daha güvenli bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için demiri adeta nakış gibi işleyen Mehmet Dereli de Gerze’nin demir ustalarından birisi.

Günümüzde demirin, incelik ve zarafetiyle estetik taşıdığını, uzun ömür ve sağlamlığıyla da güven verdiğini belirten demirci ustası, yapılamaz denilen sayısız işi vatandaşa ulaştırdığında, yüzlerindeki gülümsemeden mutluluk duyduğunu söylüyor.

Mehmet Dereli’nin en büyük sıkıntısı ise yetiştirecek eleman bulmakta zorlanması. Hem bu günlerde kendine yardımcı olacak, hem de gelecekte sanatını yaşatacak eleman arıyor.

Demir doğrama, demir korkuluk, demir parmaklık, demir merdiven korkuluğu, ferforje, ferforje merdiven korkuluğu, ferforje kapı, ferforje dış kapı, ferforje bina kapısı, ferforje bahçe kapısı ve çelik kapı imalatı ve montajı yapan Mehmet Dereli ile çalışmak isteyenler için imalathanesinin adresi:

Küçük Sanayi Sitesi C Blok No:2/6 Gerze / Sinop

Tel: 0 368 718 47 57

Cep Tel: 0 542 565 23 71























Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
murat tunç  (çöp)
murat tunç (çöp) - 13 yıl Önce

toprahım memet abim işini bilir... adam işine aşık kardeşim...bir ara yanına bizzat gidecem o ustamın ellerinden öpecegim ayrıca gitmişken banada bir ayar çektirecegim...

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

cenabi Allah hayirlra vesile ylesin., utandirmasin..sağlik, huzur ve bereketler içinde hayirli çalişmalar nasip eylesin Allahim...saygilarimla..!

banner381
SIRADAKİ HABER