Mucitler Eserlerini Görücüye Çıkarttı

Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerince düzenlenen TÜBİTAK bilim fuarı açıldı.

Mucitler Eserlerini Görücüye Çıkarttı

  Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi okul bahçesinde 13 Mayıs 2013 Pazartesi saat 10.00 da Gerze Kaymakamı Metin Kubilay tarafından açılışı gerçekleştirilen bilim fuarına, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sümeyye Çalmaz, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı Kadir Gündoğdu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

  Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen bilim fuarı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Metin Çalmaz’ın açış konuşması ile başladı. Okul Müdürü Metin Çalmaz yaptığı konuşmada;  söz konusu etkinliğin alt yapısının okul bünyesindeki 27 danışman öğretmen ve 118 öğrenci ile gerçekleştirildiğini ve bu amaçla 68 adet proje üretildiğini belirterek, amaçlarının öğrencilerin proje uygulamaları konusunda edindikleri beceri sayesinde her zaman ileride olmalarını sağlamak ve girişimcilik yeteneği gelişmiş öğrencileri geleceğe hazırlamak olduğunu ifade etti.

  Gerze Kaymakamı Metin Kubilay ise yaptığı konuşmada; TÜBİTAK bilim fuarlarının asıl amacının öğrencilere bilimsel çalışmaların usül ve tekniklerinin öğretilmesi olduğunu, bu amaçla yapılan çalışmalar kapsamında üretilen 68 adet projenin tamamının TÜBİTAK  tarafından kabul görmesinin ayrıca memnuniyet verici olduğunu, Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin bu konuda Sinop ili genelinde projesi en fazla kabul gören okul olduğunu ifade ederken, yapılan bir çok projenin ise günlük hayatın kolaylaştırılması konusunda da yardımcı  olduğunu sözlerine ekledi. Fuarın açılışına geçildi.

  Bilim Fuarının açılış kurdelesi Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sümeyye Çalmaz, Okul Müdürü Metin Çalmaz ve AK Parti Gerze İlçe Başkanı Kadir Gündoğdu tarafından birlikte kesildi. Proje kapsamındaki eserlerin tanıtımının yapıldığı stantları tek tek gezen Kaymakam Metin Kubilay ve beraberindekiler projeleri büyük bir dikkatle inceleyerek işlevleri hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Projeyi gerçekleştiren öğrencilerin protokol tarafından kutlanmasından sonra, fuar ikramlarla devam etti.

İlgilenenler için bilim fuarı 14. Mayıs.2013 Salı günü de açık.
Fotoğraflar için Foto Galeriyi tıklayın
Haber: Nurgül Gençay

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2013, 12:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
simge kemer
simge kemer - 10 yıl Önce

süper yaaaaaaaaa

banner381
SIRADAKİ HABER