Robotlarımız Uluslararası Arenaya Çıkıyor

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin robotları uluslararası arenada görücüye çıkıyor.

Robotlarımız Uluslararası Arenaya Çıkıyor

  Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerince bir yıldır süren yoğun çalışma sonucu imal edilen robotlar görücüye çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Japonya İşbirliği Ajansı (JIKA) ortaklaşa düzenledikleri uluslararası robot yarışmalarının 8. si bu yıl UNESCO tarafından Kültür Başkenti seçilmesi nedeniyle Eskişehirde 13-15 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılacak. Geçen yıl 1246 robotun katıldığı yarışmaya bu sene 1500 üzerinde robotun katılacağı ve 3 gün boyunca yarışmaların devam edeceği Eskişehir’e İlçemiz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 3 robotla İlimizi ve İlçemizi temsil edecek.

  Bilgisayar Öğretmeni Betül KARAOĞLU danışmanlığında sürdürülen çalışmalarda Bilgisayar Bölümü Öğrencilerinden Emre KAPLAN, Ramazan KUŞ, Gamze UÇAR ve Arzu ÖZDEMİR Eskişehirde EMAR, KADI ve HÜR isimli üç robotla yarışacaklardır. Üç gün boyunca sürecek olan yarışmalar da robotlar güçlerini ve çevikliklerini sergileceyektir.

  Bilgisine başvurduğumuz Okul Müdürü Metin ÇALMAZ, Bu yıldan itibaren öğrencilerimizi teknoloji yarışmalarına yönlendirerek çağın gerektirdiği bilgi ve beceriyi kazanmalarını sağlayacaklarını ve hedeflerinin okuldan mezun olan öğrencilerinin “İcad Edilmemiş Meslekleri Yapabilme Yetenekleri” ni kazanarak mezun etmek olduğunu bildirdi. Ayrıca 15 Mayısta okul bahçesinde açacakları TÜBİTAK Bilim Fuarında da bu teknolojiyi halkımızın görmesi için Tüm Gerzelileri davet ettiklerini belirttiler.

Gerze Gündem Haber olarakl Uluslararası 8. Robot yarışmasına katılan okulumuza, öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.





















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2014, 10:34
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER