YEDAŞ Kesintisiz Hizmet Sunacak

YEDAŞ, kesintilere neden olan ömrünü tamamlamış eski dağıtım merkezlerini yeniliyor

YEDAŞ Kesintisiz Hizmet Sunacak

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, devam eden dağıtım merkezi binalarındaki dönüşüm çalışmaları sebebiyle zaman zaman uzun süreli kesinti yapıldığını kaydederek, “Ömrünü tamamlamış dağıtım merkezleri enerjiyi kalitesiz dağıtıyor. Bizler de yeniliyoruz” dedi

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop İl ve İlçelerinde gerçekleştirdiği yatırımlarla müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi hizmeti sunmayı amaçlayan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ), şirketin 29 Aralık 2010 yılında özelleştirilmesinden sonra ortaya koyduğu hedeflerin bir bir gerçekleştirilmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Bölgesindeki elektrik dağıtımı şebeke alt yapısında son teknolojiyi kullanarak yenileyen ve iş süreçlerine tüm dünyaca kabul görmüş kurumsal uygulama ve yazılım alanındaki SAP’inin 8 modülünü sistemine entegre ederek, şirket hedef ve stratejilerini sürdürülebilirlik, müşteri memnuniyeti temelinde yenilikçi uluslararası bir kurumsal yapı ile faaliyetlerini sürdürmeyi amaçlayan YEDAŞ, son günlerde faaliyet gösterdiği bölgede yaşanan programlı elektrik kesintilerinin 25 ila 30 yıllık ömrünü doldurmuş dönüşüm merkezlerindeki yenileme çalışmalarından dolayı kaynaklandığını açıkladı.

SCADA SİSTEMİ İLE 150 MERKEZ

UZAKTAN KONTROL EDİLEBİLECEK

7 milyon dolarlık bütçeye sahip, elektrik arızalarını uzaktan tespit edilip, anında müdahale edileceği SCADA/DMS (Data İzleme, Kaydetme ve Şebeke Yönetimi) Projesi’ni kurduklarını kaydeden YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Devam eden dağıtım merkezi binalarındaki dönüşüm çalışmaları sebebiyle zaman zaman uzun süreli kesinti yapılmaktadır. Proje kapsamında 150 adet dağıtım merkezi ve bu merkezlerden aboneleri besleyen 1200 adet fiber enerji yönetimi otomasyonuna alınmaktadır. Sistem ile elektrik şebekesinin tüm kritik değerleri izlenebilecek, birçok  arıza daha  oluşmadan önlenebilecektir. Şirketimizin hedefi, bu sistemi en kısa sürede tamamlayarak, müşterilerimizin elektrik kesinti sürelerini minimum yüzde 60 oranında düşürmek ve kaliteli hizmet almalarını sağlamaktır” dedi.

ÖMRÜNÜ YİTİRMİŞ DAĞITIM

MERKEZLERİNİ YENİLİYORUZ

Dağıtım merkezlerinin her biri yaklaşık 25-30 yıl önce tesis edilmiş, ekonomik ömrünü doldurmuş merkezler olduğunun altını çizen Genel Müdür Türkoğlu, “Ayrıca dağıtım merkezlerinde bulunan ekipmanlar da, 25-30 yıl öncesinin teknolojisi ile üretilmiş ve kullanılmaya devam etmektedir. Dağıtım merkezleri bu haliyle, arızaya ve arıza sonrası uzun kesinti süreleri yaratmaya daha açıktır. Dağıtım merkezlerinin yaklaşık olarak 5 ila 10 mahallenin elektrik dağıtımını yapmaktadır. Çalışmalar sırasında geniş bir alan enerjisiz kalmaktadır. Ayrıca, bu alt yapılar, çalışan personelimizin can güvenliği açısından daha riskli bir durumdur. Gerçekleşen dönüşüm çalışmaları sayesinde, hem dağıtım merkezi kaynaklı arıza sayıları hem de iş kazası ihtimali sıfıra inecektir” diye konuştu.

YEDAŞ’A 7/24 ULAŞILABİLİRSİNİZ

“Müşterilerimiz, şirketimizin kurumsal web sitesi www.yesilirmakedas.com adresinde yer alan Programlı Elektrik Kesintileri bölümünde, planlanan kesintilere ait tüm bilgilere kolayca ulaşabilir” diyen Genel Müdür Türkoğlu, “Bu kesintilerin, müşterilerimiz de rahatsızlık yarattığı şirketimize ulaşan şikâyetlerde de görmekteyiz ve kurumsal olarak takibini sürdürmekteyiz. 186 Nolu Elektrik Arıza ve web sayfamız üzerinde yer alan şikayet forumlarından gelen talepler, Müşteri Memnuniyeti Politika’mız çerçevesinde, müşterilerimize geri dönüşler sağlanarak, bilgilendirmeler yapılmaktadır. Ayrıca kesintileri yazılı ve görsel medya aracılığı ile kamuoyuyla paylaşıyoruz. Yüksek tüketimli müşterilerimiz SMS yoluyla bilgilendirilmektedir. 186 Nolu Elektrik Arıza hattımız 7/24 hizmet vermektedir. Dağıtım merkezlerindeki yenileme çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlandıktan sonra bu tür kesintilerin yaşanmayacağını kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.

Resimaltı: YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti sunmayı amaçlayan şirketimiz, 2016 yılına kadar bölgesinde 600 milyon TL’lik gerek teknolojik ve gerekse de alt yapı yatırımı gerçekleştirecektir. Bugüne kadar 300 milyon TL’yi aşan bir bedelle bu yatırımların bir kısmı tamamlanmıştır.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2014, 09:24
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER