Tepki de Sorumluluk ta Müşterektir.

    BDP’li dört milletvekillinin ziyareti sırasında Sinop’ta gerçekleşen protestolar sonrasında yaşanan olayları hiç kimseye fatura etmeye gerek yoktur. Yaşanan olaylar tamamen halkın kendi iradesi sonucu ortaya çıkmıştır. Olaylar, başlangıçtan bu yana gördüklerim ve yaşadıklarım kadarıyla tamamen birilerine fatura edilmektedir. Neden insanlar birbirlerine düşürülmeye çalışılıyor? Orada yaşananlar tamamıyla halkın kendi iradesinin doğurduğu bir sonuçtur. Eğer oradaki olaylar kitlelere mal edilecekse, iş solcusu, sağcısı veya siyasi çıkar beklentisi olmaksızın herkesin malum terör örgütüne tepkisinden ibarettir. Buradaki provokasyon tamamen 4 tane milletvekiline aittir. Bu eylemin hiç bir şekilde politik bir yönü bulunmamaktadır ve hiç bir siyasi parti de bunu kendine mal etmemelidir. Türkiye genelinde tüm basın açıklamalarında ülkücüler bozkurt işaretleri ile ve üç hilal ile yürürler. Sol görüşlü düşünenler özgürlük ve barış işaretleri yaparak kendilerine özgü flamalarını çıkartırlar. Ama orda protestoya katılanlar hiç bir siyasi bir mesaj vermedi. Her siyasi düşünceden insan vardı orada. Ama hiç kimse siyasi partisinin bayrağını taşımadı ve görüşünü yansıtan bir işaret yapmadı. İnsanlar biber gazı ve su tazyikli su yemelerine rağmen direndiler. İçerideki insanlar çok rahattı, dışarıyı görmüyorlardı, dışarıda ne olup bittiği umurlarında bile değildi. Onlar sosyal paylaşım sitelerini kullanarak taraftarları ile görüşüyorlardı. Orada en büyük çileyi polis, özel hareket ve asker çekti. Belki de aralarında, çıkan olayları haklı bulan çok kişi vardı. Mağdur olmalarına rağmen görevlerini yaptılar onları da tebrik etmek gerekir

  Pkk nın silah sıktığı polisin, askerin arabalarına binerek oradan kurtulan, PKK nın siyasi kanadı olan BDP milletvekilleri bunları düşünmeden emniyet müdürü ve valiyi suçlamaktadırlar.   

   Barış söylemi ile geldiler Sinop’a. Kim kimle barışacak?  Biz hepimiz kardeş değil miyiz? Türküyle,  Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Kürdüyle  aynı topraklar üzerinde yaşamıyor muyuz? Neyin barışı bu?

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nihal
Nihal - 11 yıl Önce

mustafa bey sizi tebrik ederim gerçekten olaylara diğerleri gibi kışkırtıcı tarza değil de ılımlı söylemlerinizle yaklaşmanız çok güzel.olaylar birileri tarafından farklı yerlere çekilse de o gün oradakilerin hepsi bizim insanımızdı,kardeşlerimizdi ve gösterdikleri tepki de son derece insaniydi.bu olayların yaşanabileceği zaten tahmin ediliyordu.umarım tekrarı yaşanmaz.sözde barış için gelen fakat buna yönelik bir adım atmaktan aciz insanları güzel memleketimizde görmek istemiyoruz.
bizler bu vatanda zaten kardeş gibi yaşıyoruz eğer adam olacaklarsa buyursunlar bu vatan hepimize yeter.yok bununla yetinmeyeceklerse bu millet bunlara haddini bildirir

miiliyetçi
miiliyetçi - 11 yıl Önce

bunun faturası olmaz bu olay tamamıyla bu topraklar üzerinde yaşanlarındır, bu ülke bizimdir bizim kalacak.

Gözlemci
Gözlemci - 11 yıl Önce

olaylar sırasında ben oradaydım.amacım toplumsal bir olayı gözlemlemekti.ve şunları gördüm.kalabalığın hemen tamamı çocuk ve geçlerden oluşuyordu.yarısı sadece meraktan oradaydı.diğer bir çoğunluk özellikle gençlerin bir kısmı sanki eğlence olsun diye oradaydılar.gülüyorlardı.kalabalığın yaklaşık yüzde yirmilik kesimi samimi bir protesto için oradaydı.ancak birkaç kişiden oluşan ve ortalıklarda pek görünmeyen provakatörler vardı.bazı gençleri kullanıyorlardı.bu gençleri kimin yönlendirdiğini bulmak da devletin görevi ve hiç de zor değil.kalabalığın içinde onlarca sivil polis vardı.yüzlerce fotoğraf ve çekim var.bu kişiler bulunmak istenirse bir saatte bulunur.peki bunlar neler yaptılar.bir genç elindeki torpil dediğimiz patlayıcıları gençlere dağıtıyordu.bazılarının elinde avuç avuç çakıl taşları vardı.ve sonradan gördüm ki bir genç elinde birsürü sapan dağıtmaya çalışıyordu.bunları oraya kim getirmişti amacı neydi.bunlar benim gördüklerim.ama çok şükür ki molotof yoktu..

YAMACUKLU
YAMACUKLU - 11 yıl Önce

yazdiğiniz yorum, gerçekleri yansitiyor, bunedenle sizi tebrik ediyorum.orada olaylarn içerisinde bir gazeteci olarak olaylari net bir şekilde gördünüzden eminim.bu arada polisimizin sağduyulu ve olaylari büyütmemek için olağan üstü gayretleri vardi.sizinde bunu müşaade etmenizi tebrik ediyor.böyle gerçekçi yazilarinizin devamina diliyorum.başarilar diliyorum.

seni sevmeyen biri
seni sevmeyen biri - 11 yıl Önce

altına imzamı atarım

cemalettin çalık
cemalettin çalık - 11 yıl Önce

mustafa kardeşim size katılmamak mümkün değil!

Uğur T.
Uğur T. - 11 yıl Önce

düşüncelerimizi yansıttın teşekkürler.kaç yillik siyasetçi̇ olan onlar sanki̇ bunu anlayamiyorlar.amaçlari ortada işte.

ilginc
ilginc - 11 yıl Önce

pkk nin silah siktigi polisin arabasina binip ordan kurtuldular diyen bi fasist zihniyetin vicdani olsada seslenebilsem be vicdansizlar o polisin askerin maasini kim veriyo o polisin askerin gorevi ne niye bu devlet maas veriyor goren sancak polis babasinin hayrina kurtardi millet vekillerini isi o isini yapsin gazetecilik de senin yaptigin degil senin yaptigin boluculuk ben bi kurt olarak senin gibiler yuzunden turklerden tiksiniyorum ama mezopotamyami terk etmem siz gidin topraklarimizdan iki yuzlu turkler iyi turkler canimiz amerikan usaklarisiniz siz ve sizingibiler