Üstad’a Takla

  Yazıya başlamadan önce konunun içeriğine en uygun başlığın ne olabileceğini düşündüm. Düşünürken bir vatandaşımızın bakana olan sevgisini anlatmak için takla atmak istemesi aklıma geldi, bende başlığı bu şekilde attım.

Birkaç gün önce mesleğimizin önemli kişilerinden Hürriyet Gazetesi yazarı Üstad Yeminli Mali Müşavir Şükrü Kızılot’un kaleme aldığı bir köşe yazısında yine Üstad’ı tanıyan bir okuyucunun kendisine sormuş olduğu fıkra niteliğindeki bir soru bu yazıyı yazmama neden oldu.

Olay şu;

Hanım okuyucu, bir gün İstanbul’da bulunan bir vergi dairesine gider ve vergi dairesi müdürüne;  İstanbul’da kirada oturduğunu kira sözleşmesinin kocası adına düzenlendiğini birde Ankara’da bulunan ve kendi üzerine olan daireyi kiraya verdiklerini, buradan da kira geliri elde ettiklerini, bu durumda kendisinin elde ettiği kira geliri için beyanname(Gayri Menkul Sermaye İradı ) vermesi durumunda, kocası adına kiralanan ev için ödenen kira bedelinin vergi matrahından düşülüp düşülemeyeceğini sorar, müdür beyin cevabı aynen şu olur; konuyla ilgili bilgim yok ancak hazır sizde Şükrü Üstad’ı tanıyormuşsunuz bu soruyu ona sorsanız oda köşesinde yazsa bizde öğrensek deyiverir.(Bu arada sorunun cevabını Üstad köşesinde vermiş bizde burada açıklayalım evet indirebilir. (Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Bşk. İstanbul V.D.Bşk.'nın 13 Temmuz 2011 Tarih ve GVK-74-962 sayılı özelgesi)

Üstadın köşe yazısı bana iki şeyi düşündürdü; birincisi bu müdür iyi bir siyasi taklacı (bu bilgisiyle müdür olabildiğine göre) ikincisi de taklacığını geliştirmek ve formda kalmak amacıyla Şükrü Üstad’a da takla attığı. İnşallah taklacılık bulaşıcı değildir. Bu arada yazıda, dokuz kez Üstad sıfatını kullanmışım. Sanırım, taklacılık bulaşıcı…

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
bekir demirci
bekir demirci - 12 yıl Önce

"at taklayı, kap baklayı" döneminden geçiyoruz hep birlikte,en iyi taklacı yarışması açılmış olsa,sanırım jüri yüzlerce 1. seçmek zorunda kalır,çünkü o kadar yetenekli arkadaşlar var ki bu konuda uzmanlaşmiş,merak etme dost,bu zamana kadar temiz kalan yüreğe bundan sonra bişey olmaz,yazin inşallah birilerinin yüzlerini kizartmiştir,sevgi ile kalin.

SMMM Cumhur ÇETİN
SMMM Cumhur ÇETİN - 12 yıl Önce

sayın demirci,
yorumunuz için teşekkür ederim.şunu açık yüreklilikle belirtmek isterim ki gerek haber amaçlı yazılarımda gerekse makalelerimde öncelikle gerzemizin güzel insanlarına mesleki bilgim dahilinde bilgi paylaşımında bulunmak, tek amacım.selam ve saygılarımla.

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 12 yıl Önce

sn. çetin,
taklacılığın bulaşıcı olduğu yönündeki görüşlerinize katılmamak elde değil. bilirsiniz ki virüsler zamanla mutasyona uğrar. bir takla üstad'a, bir parante okur'a, bir burgu yazı işleri müdürü'ne derken, bir bakmışsınız ortalık sirke dönüverir mazallah. dikkat etmek lazım.

syg,
gka