Yahudiler İki Çuval Zehir Döktüler!

                Avrupalıların balkanlardan Osmanlıları uzaklaştırabilmek için her vukuatı lehlerine çevirmesi adettendir. Ve lakin zamane Müslümanlarına yapılan zülüm kadar Yahudilerde payını almışlardır. 2 Mayıs 1876 tarihinde başlayan Bulgar isyanıyla hızla yayılarak Filibe ve çevresinde bin Müslüman öldürülüp üç bin ev-bark yakılmıştır. Müslüman evlatları eli silah herkes Kahraman Çırpanlı Abdülkerim Nadir Paşa öncülüğünde on bir kez karşılık vererek dört bin beş yüz düşman askerini öldürerek bastırılmıştır. Ve lakin Avrupa gazetelerinin bu olayı lehlerine manşet ederek onbeş bin bulgarın öldürüldüğü ve yüz köyün yakıldığı yalanlarını yaymışlardır.

               6 Mayıs Selanik vakası olarak tarihe geçen, Müslüman olan bulgar kızın Osmanlı zaptiyelerine sığınmasıyla ecnebilerin zorla geri alıp Amerikan konsolosluğuna getirilmesini haber alan beş bin  kişilik halk derhal ertesi günü toplanarak edepsizlik eden Fransız ve Alman konsolosluklarının öldürülmesiyle kızın geri alınması, Avrupa filoların Selanik limanına gelmesiyle altı kişi idam edilmiştir. Zamane şer odakların hararetle fırsat kolladığı zamanlardır bu zamanlar ki Cuntacı dörtler Hüseyin Avni Serasker, Midhat Paşa, Hayrullah efendi, Süleyman Paşa gayretleriyle 30 Mayıs 1876 Sultan Abdülaziz tahttan indirilmiştir.30 Mayıs 1876 Sultan Beşinci Murad'ın cülusu peşine 4 Haziran 1876 Sultan Abdülaziz'in iki bileğinin damarları kesilerek şehit edilmesi büsbütün idariyeti zora sokmuştur. Sağlık sebepleriyle 31 Ağustos 1876 V. Murad indirilerek tahttan derhal aynı gün II. Abdülhamit tahtta getirilmiştir.

            Balkanlardan Osmanlıların sürülmesinde büyük destekleri olan Ruslar boş durmayıp eski zağra ve Kızanlık a kadar ilerlemişler hatta Osmanlı askerlerine su, yemek veren Yahudilere varolan Bulgarların ''Rus askerleri geldiğinde aynı davranışta bulunacakmısınız'' diyerek tezellüde bulunmuşlardır. Vesselam Rus askerlerinin buralara ulaşmasıyla Bulgarların kendilerini Ruslara kötülemesi meşhurdur. Hattaki sulara Yahudilerin zehir katacağını yayarak Amerikan gazetelerinde ''Yahudiler, Moskof ve Bulgarları zehirlemek için su haznelerine iki çuval zehir döktüler..!'' haberleri vermişlerdir.Türk dostu Piyer Loti'nin meşhur yazısı vardır ki, '' Türkleri Avrupa dan çıkarmalarına müteakip öyle bir kıyamet koptu ki hala cihanın her tarafı sallanıp duruyor..Daha da sallanacak...!! bu söze ne hacet.

 

 

[email protected]                            

Araştırmacı Yazar

Volkan Yaşar Berber

YORUM EKLE