Samsun Kiralık Daire Fiyatları Ne Kadar?

Samsun, ekonomi, sanayi, ticaret, ulaşım, eğitim ve sağlık alanında bölgenin en gelişmiş illerinden biri olarak adından söz ettiriyor.

Samsun Kiralık Daire Fiyatları Ne Kadar?

Samsun, zengin tarihi ve doğal güzellikleriyle Karadeniz Bölgesi’nin dikkat çeken şehirlerinin başında geliyor. Samsun’da Çarşamba ve Bafra Ovaları ve bu ovalara hayat veren Yeşilırmak ve Kızılırmak’ın bulunması şehri öne çıkarıyor. Yeni projelerinin artış gösterdiği Karadeniz şehirlerinden Samsun’da kentsel dönüşüm, ulaşım ve altyapı çalışmalarına ağırlık veriliyor. Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan gayrimenkul sektörünün yıldızı parlayan illerinden biri olan Samsun’da İlkadım, Atakum, Bafra, Çarşamba, Canik, Vezirköprü, Terme, Tekkeköy, Havza, Alaçam, 19 Mayıs, Ayvacık, Kavak, Salıpazarı, Asarcık, Ladik ve Yakakent olmak üzere toplam 17 ilçe yer alıyor. 2017 TÜİK verilerine göre; Samsun’un en kalabalık ilçesi İlkadım, Yakakent ise en az nüfuslu ilçesi oldu.

Liman şehri olan Samsun, satılık ve kiralık daire alternatiflerinin fazla olduğu yerlerden. Peki, Samsun kiralık daire fiyatları ne kadar? Samsun’un konutta kazandıran ilçesinde kiralık daire fiyatları ne kadardan başlıyor? İşte Karadeniz’in dikkat çeken şehirlerinden Samsun’da kiralık daire arayanlar için önemli bilgiler…

Samsun kiralık daire fiyatları ne kadar?

Her yıl artan nüfusla beraber bölgede kiralık daire talebi artıyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Samsun kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 471 TL, maksimum 785 TL arasındayken, ortalama kira fiyatı 628 TL olarak gösteriliyor. Samsun’da kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi, bir başka deyişle amortisman süresi 18 yılı buluyor.

Atakum kiralık daire fiyatları ne kadar?

Samsun’un en kalabalık ikinci ilçesi Atakum, sahil bandındaki konumuyla pek çok yerden ayrılıyor. Şehrin konutta kazandıran ilçesi Atakum kiralık daire fiyatları bölgede yaşayanların en çok aradığı konuların başında geliyor.Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Atakum kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 565 TL ile 941 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 753 TL olarak ölçümleniyor.

Samsun projeleri          

Samsun’da kentsel dönüşüm, ulaşım ve altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. Şehirde kentsel dönüşümün devam ettiği yerler şöyle; Anadolu, Bafra, Çay Mahallesi, Gazi-Yeşilova, Gaziosmanpaşa Mahallesi, Kadıköy Mahallesi, Sanayi Mahallesi, Saathane Meydan projesi ve Zeytinlik. Diğer taraftan Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan ve bölgede devam eden başlıca ulaşım ve altyapı projeleri şöyle; Atakum-Kurupelit Yat Limanı, Atakum İlçesi Sahil Yolu Yapımı (Adnan Menderes Bulvarı) Gar-Tekkeköy Kavşağı Arası Tercihli Yol, Hafif Raylı Sistem (Metrobüs-Troleybüs) Projesi ve Samsun-Kuş Cenneti Arası Sahil Düzenlemesi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2018, 11:53

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER