SİNOP’UN NEFESİ

“Sinop’un Nefesi” şehir ve yöre insanının çevre duyarlılığını ve toplum bilincini gündeme getiren ve bu konudaki kaygıların aktif paylaşımla seslendirilmesini amaçlayan, uzun zamana yayılacak bir sanat projesidir.

SİNOP’UN NEFESİ

  Projenin ilk etkinliği olan “Cam Üfleme Atölyesi” Sinop insanının korumak istediği nefesini cam kürelere yerleştirecek. Atölye 22 Ağustos Cuma - 23 Ağustos Cumartesi günleri Sinop eski Hal Binasında, 25 Ağustos Pazartesi saat 16 00 – 21 00 de Gerze Say Aile Çay Bahçesin de yer alacaktır.

Nefeslerimizi içinde sakladığımız küreler, korumak istediğimiz çevresel değerlerin bir sembolü olup katılımcılardan talep edilen, atölye kapsamında ürettikleri küreleri, bu konu üzerinde birlikte düşünmek ve tartışmak istedikleri bir kişiye hediye etmeleridir. Bu paylaşımların sonuçlarını da kendilerine verilen kartlar aracılığıyla, projenin bir sonraki aşaması için Sinopale ‘ye geri yollayacaklardır.

Proje, aynı zamanda, ‘Sanat ile bir toplumsal bilinçlendirme gerçekleştirilebilir mi?; Bu bilinç toplumun değişiminde ve gelişiminde etkin rol oynayabilir mi?’  sorularını araştırıyor. Sinopale  kapsamında ‘Küreler ve Kristaller’ teması ile örtüşen, öğrenme süreç ve formlarına yerel kaygılardan yola çıkarak yaklaşıyor.  İleriki aşamalarında “Sinop’un Nefesi” projesinin İstanbul ve yurt dışına taşınması planlanmaktadır.

 

Proje Tasarım ve Yöneten: Nil İlkbaşaran

Proje Asistanı: Güngör Erdem

Cam Atölyesi Ustası: Salih Tekin

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 15:40
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER