Aman Ha

Siyaset, kıt olan kaynaklar üzerinde egemenlik kurma mücadelesi olup, bu yüzden yaşamımızın her alanında hissedilen bir olgudur. Bizde ise, halk arasında yaygın olarak kullanılan bir tabir var: “Siyaset, yalan demektir.” Doğru  olamasa da bu halkın yakıştırdığı bir tabir. Ama neden?

“Bir şeyi kırk defa söylersen olur.” kanısı, “koşullanma ve koşullandırma etkisi yaratan bir yöntemin yarattığı tepki” olarak topluma o şey, iletişim araçları vasıtasıyla devamlı söylenip, bu söylem de bir takım yalanlar ile örülürse, işte o ülkede siyaset, yalan arenasına dönüşür. Tam da bizde yapılan budur ki, o yüzden, halkımız “Siyaset yalandır,” demekte.  

Doktor Ahmet Çalhan'ın tayini çıkmış, eşyaları taşınıyordu. Her şey nakil aracına istiflenmiş ve en sona kalan televizyon da iki kişiyle merdivenlerden indirilirken Leyla Hanım:

"Aman arkadaşlar, aman ha!" dedi. "Sakın televizyonu düşürmeyin, içinde başbakan var... Ona göre…"

İletişim araçlarının yandaş hale dönüştürülüp, bunlar üzerinden toplumu propaganda baskısı altında tutma gayretleriyle talanın ve yolsuzlukların gizlenmeye çalışılması,  olayların çarpıtılarak farklı algılar yaratma görevini yürüten birçok televizyon kanalı mevcut. Ne yazık ki, iktidar bu aletlerin içine çöreklenmiş ve oradan hiç ayrılası yok. Böylece her saat başı başbakan ve sözde başkan ekranlarda boy göstermekte. Memleketi ateş almış, yok efendim dünyadaki itibarımız sıfırlanmış, niyeyse Rus uçağı düşürülmüş, İsrail ile dost olunuyormuş, işsizlik hat safhada, esnaf perişan, köylünün malı para etmiyor, canlı bombalar patlıyor ve turizm yerlerde sürünüyorken, ekranlardan inmeyen dünya liderimiz sözde başkan ve başbakan, bir takım teranelerle insanları oyalamaktalar. Bu yüzden sakız gibi sarılıyorlar o aygıtlara. Aman ha! Televizyonlarınıza mukayet olunuz. Sakın içindekilere  bir zarar gelmesin(!) değil mi?

Bir şiirle veda edelim isterseniz.

“kel sefer sefilliğini sürgüne gönderecekmiş/ikili kararnamesi imzada/ve eşyalarını çoktan vermiş kargoya/şu dağın ardından yağmur gibi gelecekmiş/rüşvete olur efendim/yolunu bulana aferin diyecekmiş/sonra da kel sefer/apteshane günleri bekçiliğinde geçen/ömrüne tükürecekmiş”

  Necmettin ÇAKIR
YORUM EKLE
YORUMLAR
hakkı
hakkı - 8 yıl Önce

kısır döngüdesin halen bu kafayla zor

gerzeli
gerzeli @hakkı - 8 yıl Önce

bak hakkı efendi ; laf olsun diye necmettin bey in her yazısının altına saçma sapan yazılar yazıp duruyorsun hangi köyün donkişotusun ? insanlar senin gibi çanak yalayıcısı olmak zorunda mı ? bu yazının kelimesi kelimesine katılıyorum çoğu insanda benimle aynı düşüncededir emin ol.sen her şeye maydonoz olacağına gündemi takip etsen daha iyi olmaz mı ? ülkede her gün insanlar ölüyor avrupa yas ilan ediyor senin başkanın köprü açıp eğlenceler düzenliyor rusyaya israile karşı ülkeyi ne duruma düşürüyor sen bunlara cevap ver.sayın yoğurtçuya gidip bende köşe yazarlığı yapmak istiyorum de ve sende köşe yazında bunları yaz emin ol başkanına buradan daha iyi yalkalık yaparsın ok.

hakkı
hakkı - 8 yıl Önce

bak gerzeli efendi, ben laf olsun diye değil inandığım doğrular etrafında yorumumu yapıyorum, ha saçma sapan buluyorsan bu da senin düşüncen, ben de bu yazının hiçbir tarafına katılmıyorum, çoğu insan da bence benim düşüncemde merak etme, gündemi zaten takip ettiğim için bu şekilde düşünüyorum ayrıca, ben burada pembe bir tablo çizmenin derdinde de değilim bunu kafana sok, ama sen ve senin gibilerinin çizdiği kara tablonun kimlerin tarafından desteklendiğini ve asıl savaşın kimlere karşı verildiğinin de farkındayım, terörün amacına hizmet edip yatırım yapmayıp elleri böğründe mi bekleyeceklerdi, şu an doğuda ve ülkenin geri kalanında kimlerle mücadele ediliyor peki bunun farkında mısın, rusya ile israile ile olan ilişkilerdeki durumu senin tayfa eminim bir tarafıyla gülerek izliyordur, ama merak etmeyin son gülen iyi güler, ben halimden memnunum merak etme, ben buradayım her zaman yorumlarımla kör zihniyetinize karşı, ha bu arada kötü söz sahibine aittir...

gerzeli
gerzeli - 8 yıl Önce

bak hakkı ; yorum yapılır ama bu senin tarzında değil,sen necmettin beyin her yazısının altına kısacık ve kışkırtıcı kelimeler yazarsan bu başka bir şey olur.bakıyorum senin karşıt görüşlü olduğun bir sürü yazarlar burada bu tarzda yorumlar yazıyor ayrıca site haberde yapıyor,ama sen her ne hikmetse hiç birine cevap yazmazken necmettin beye cevap yazıyorsun bu provokkatörlüğe girer.ben bunda yorumculuk değil fitnecilik ararım, senin necmettin beyden bir kuyruk acın var kesin ama oda çıkar ortaya yakında.eskilerde bu adamın karşısına çıksaydın keşke mesleği icabı seni tedavi ederdi... neyse gelelim meselemize çıkmışsın be adam zar zar ötüyorsun bu ülkeyi 15 yıldır kim yönetiyor ? her güllük gülüstanlıktı hani,şehitler verilince vatandaşlar ölünce,ülke güvenliği kalmayınca ne oldu akp karşıtları mı neden oldu.rusyaya israile kafa tutarken destekleyen siz 90 derece dönüp özür dileyince yine destekleyen siz ! suçlu yine akp karşıtları değil mi?hadi oradan git işne yaa.

hakkı
hakkı - 8 yıl Önce

yorum yapmayı senden öğrenecek değilim, provokatörlük sizin gibilerin işidir asıl fitnecilik de olduğu gibi, sen tedavini olmuş iyileşmişsin galiba bu anlaşıldı şimdi, benim kuyruk acım olmaz olamaz merak etme, ben zaten işimde gücümdeyim çok şükür...

HALİM
HALİM - 8 yıl Önce

cok guzel guneş
bi̇r gün daha sicak olacak