Gerze gündem haber emlak

Bizimkisi bir direniş hikâyesi

ÇEVRE

Gerzelilerin, Gerze’yi sevenlerin hikâyesi bu…

Bizimkisi bir aşk hikayesi
Siyah beyaz film gibi biraz
Gözyaşı umut ve ihtiras
Bizimkisi alev gibi biraz

Bizimkisi bir aşk hikayesi
Siyah beyaz film gibi biraz
Ateşle su dikenle gül gibi
Bizimkisi roman gibi biraz

Bu güller GERZE için
Bu gönül HEPİMİZİN
Hiç üzülme ağlama
GERZE, gülümse daima

Bizimkisi bir aşk hikayesi
Siyah beyaz film gibi biraz
Hüzünlü sonbahar kapısından
Çıkmak gibi aydınlığa biraz

 

O aydınlığa çıkmak için mücadele verenlerin hikâyesi bu.

Yeşiliyle, mavisiyle, hamsisiyle, lüferiyle, zeytiniyle, tütünüyle, Aydın’ıyla, Sabri’siyle, geçilmeziyle, bedresiyle, camisiyle, mahzeniyle, Ali Kuzu’suyla, Hamza Şahin’iyle, kısacası acısıyla tatlısıyla yaşanılası bir şehirken memleketim, bir kara bulut çöktü üstüne anlaşılmaz, anlatılamaz şekilde.

Bir karartı ki, bizi değil belki; ama, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini karartacak bir lanetti bu.

Ve uyumadı Gerze Halkı, uyutulamadı.

Dik durdu, gönlü hür, vicdanı hür olarak.

Dedi ki;

en son nehir kuruduğunda
en son ağaç kesildiğinde
en son balık tutulduğunda
SERMAYE, paranın yenecek bir şey olmadığını anlayacak.

Şimdi oturun ve hiç bıkmadan, o insanların hikâyesini izleyin…


Yorumlar (18)

hüseyin. ş 13 Yıl Önce

bi gün kafanızı taşlara vuracaksınız demedi demeyin

gunduz 13 Yıl Önce

adam para verip almis topragi gecede gelir topraginaaa gunduzdeee sabah da size neee satmasaydinizz..

Yasar Kucuk 13 Yıl Önce

Ben Yasar Hanim. Ta uzakalardan katiliyorum araniza. Yaykil da dogdum buyudum vede hep ruyalarimda gordugum en guzel koyum. Bu hallereme dusucekti. Anne annem Emriye vede dedem Halil toprakta yatarken su anki olaylar yuzunden kemikleri catliyor olmali. Lutfen bu guzelim topragi az bir nufus da olsa koruyun. Atalarimizin vede cok uzun sulalemizin onurunu yiktirmayin. Benim biricik dayim Cihat Demir'in evi, vede dogmus buyumus oldugum o guzelim evim yikilacak. Bu cok uzucu bir olay. Kuzenim Ahmet Tiryaki vede kuzenim Mustafa Doruk sizlere cok yakin icinizde her zaman lutfen onlara destek verinki YAYKIL koyumuzu korusunlar. hepinize sevgi vede selamlar iletiyorum. yasar vede ailesi.

....HÜSEYİN BODUR.... VE AİLE... 13 Yıl Önce

İşte; birlik ve beraberliğin , dayanışma ve akli selim hareketin semeresini bizlere gurbettekilerede gösterdinizi,hepinize en kalbi duygularımızla teşekkürü bir borç biliyoruz ..ALLAH hepinizden razı olsun, başarı inanalarındır, azim ve kararlılığın yenemeyeçeği hiç bir engel yoktur...Milyonlaraca teşekkür ediyoruz,emeği geçenleri kutluyoruz, saygılarımızla...BODUR Aileasi...İSTANBUL...

A.oguz 13 Yıl Önce

Arkadaslar maalesef hem Deniz'de hem de Kara'da sondajları yapmışlar.

yaykıllı 13 Yıl Önce

azı olan laf konuştum sanıyor sen biliyormusun kendi satın aldığı topragamı sondaj vuruyor he gel gör nerelere sondaj vurmuş satın aldıgı topraga deyil bilip bilmeden konuşmayın sahtekarlık olmassa gece baskın yapmazlar sen vurmada kafanı taşlara biriside öyle yazmış

yaykıllı 13 Yıl Önce

senin gibi düşünen satmış topragını ama milletin ahı çıkar elbet yiyemesin yerin parasını inşallah

yaykıllı 13 Yıl Önce

bu mübarek günde bu insanlara bunu yaptılar ya inançsızlar benim babamda oradaydı ve sahur yedirmediler insanlara suyla oruçlarını tuttu insanlar bu kul hakkıdır allah illaki bu insanlarla karşılaştıracak bunları hak için bakalım ozaman hangi askerle gelicekler karşılarına inançsız saygısızlar

Gerzeliler gencler 13 Yıl Önce

Hani korkmuslardi? Hani gelemeyeceklerdi? Geldiler yaptılar gittiler. Bu yegepe artık inanmayacagiz.Bizi hep dolduruşa getirdi bu yegep.biz yokuz artık.yeter milletin ısı gücü var. Gerzeliler gencler.

murat karahan 13 Yıl Önce

birkere daha gördük ki,devlette,askerde sermayeninmiş.sermaye ne derse ona göre hareket ediyorlar.paralarıyla halkıda satın alabileceklerini zannettiler.bunları gör özilhan.toprak namus demektir.paranla gerze halkının toprağına,suyuna,havasına dokunamayacaksın.gerzeden havanı alıp gideceksin.tüm gerze halkına selamlar,saygılar.

mehmet 13 Yıl Önce

O gece topraklarımıza izinsiz geldiler güvenlik güçlerini arkalarına aldılar ve yine de geldikleri gibi gittiler.Halkın çektiği sıkıntıların vebalini ödeyecekler.

uğur 13 Yıl Önce

Gecenin bir yarısında ne çalışmasıdır bu?Terörist miyiz biz?O insanların çektiği sıkıntılar bir bir çıkacaktır.ÇED raporu alınmadan DANIŞTAYın durdurma karar varken HALKın direnişi varken sizdeki bu cesaret nerden geliyor?

termik 13 Yıl Önce

bufilm i gerze halki 3 mayısda da izledi.... yegep in bir kez daha boş cuval oldugunu gördü ... sondaj yapilamamistir diye anonslarla yalandan halki kandirmaya kadar gitti oysaki sondaj karadanda denzidende yapildi hersey imzalandi islem tamamlandi .... son eyleminizde insaat baslarken olurr sopalari yine hazirlarsiniz :)) gidin zonguldaga erenler holdingin yapitigi en son teknoloji termik santrale bakın ondan sonra buraya yorum yazin... yegep in yaptigi basin aciklamaalari gercektenn masallll :))))) sadece gülünecek türdenn... ayrica ;yegep üyeleriinin cogu sol görüslü kisiler sizler emekten, ekmekten, işciden yanasaniz neden bu ilcenin gekecekteki gencler acisindan cikarlarini ekmegini işini engelliyorsunuz .. yaykil köyü zaten göc veren bi köy bu sene okulu bile kapandi gerzeye tasiniyor.. köyde genc kalmamis .. uzaktaaki yaykillilar neden köyünüzden ayrildiniz önce onu bi sorgulayin ... saygilarrr hoscakalinn..

GERZE GENÇ PLATFORMU 13 Yıl Önce

böyle laflara bizim karnımız tok gardaş. madem o kadar cok begendın topla yatagı yorganıda gıt Zonguldakı termıge orada sanada bı kulube vardır... anladın sen onu. Bir arkadaşımızda gençlere iş falan demiş ya gardaşım ne işi allahını seversen santral açılıyor santral iplik fabrikası değilki gidip ortacı olasın. Hep aklımıza takılan soru ise şu: Termik santrali istemeyen biz gençler ve büyüklerimiz hep oradayız peki bu sayfalarda atıp tutan arkadaşlar nerdeler acaqbağa yoksa onlarda arkalarındaki siyasi güç gibi ikiyüzlü oynayanlardanmı??? yoksa binlerce dansöz mü var :)))

MURAT AKGÖZ 13 Yıl Önce

sondaj çalışması bukadar basit olsaydı, istedikleri yerlere birer çivi çakar tamam sondaj işinide hallettik derlerdi... bunu söyleyebilimek inan bukadar kolay değil... buradan atıp tutar, saf saf konuşursunuz... buyrun yaykıl köyüne gelin çayımızı çorbamızı için burada tartışalım bu konuları... yok biz almayalım derseniz... boş boş konuşup güldürmeyin kendinize bizleri... :)))

behcet sanver 13 Yıl Önce

Madem baskalarini rencide edici yorumlar yayinlanmiyor, yaykillinin hakaretamiz, saldirgan yorumlari neden yayinlaniyor. Hepiniz satardiniz elinize firsat gecse..gecmedigi icin bu ofke.. Editör: Gelen yorumların yayınlanma oranı %95'dir. Kişisel saldırı, küfür içeriyorsa yayınlamamız yorumcunun adına da uygun oluyor.

murat 13 Yıl Önce

Boş çuval sizin gibilerden oluşuyor.Biz burdayız peki siz neredesiiniz sizi göremiyoruz anca burada klavye babalığı yapmaya çalışırsınız ki onu da beceremezsiniz.Gerzenin sizin gibi insanlara karnı tok ve sizin gibi insanlara ihtiyacı yok siz gidin zonguldakda yaşayın çok seviyorsunuz ya...:)

yaykıllı 13 Yıl Önce

satmak için bekleniyor ya gece gündüz ne demessin gelsinler bakalım bi karış toprak alabiliyolarmı bizden

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.