Gerze gündem haber emlak

Hasan Vehbi Ersoy’un isyanı

ÇEVRE

Bir yerel sitede kendisi hakkında asılsız ve hakarete varan beyanlarda bulunulduğunu söyleyen Hasan Vehbi Ersoy’un, yazılı basın açıklamasını yorumsuz olarak yayınlıyoruz.

Bir yerel sitede kendisi hakkında asılsız ve hakarete varan beyanlarda bulunulduğunu söyleyen Hasan Vehbi Ersoy’un, yazılı basın açıklamasını yorumsuz olarak yayınlıyoruz. Muhataplarının da açıklamalarını yayınlamayı gazetecilik etiği olarak görev kabul ediyoruz.

İşte o basın açıklaması:

Gerze’de bir internet sitesinde, Ferhat Hançer’in tarafıma yaptığı hakaret dolu makalesine verilen cevaptır.

 

FERHAT HANÇER’E MEKTUP

 

Hoca, sana kocaman bir bravo ! Gerze’ye devasa bir yatırım gelecek, ciddi bir iş yeri açılacak, buna bağlı olarak; sosyo-kültürel gelişmiş yüzlerce mühendis gelecek, çay bahçelerine, lokantalara inecekler , komşuları olacak , Gerze insanı biraz daha hızlıca bilgisel gelişecek, bir çok Gerzeli mühendis-teknik adam-güvenlikçi-aşçı-bahçıvan-muhasebeci çalışacak , sen bütün bunları inkar edip , termik yapılsın diyen birisini işbirlikçi ilan

ediyorsun, termik yapılsın diyen herkes ile işbirliği halindeyim, doğrudur.

 

Sen termik santral olan bir şehirde hiç yaşadın mı ? Ben 2000MW’lik santral olan Zonguldak’ta yaşıyorum diyorum, sen algılayamıyorsun. O kentte hiç bir problem yok, sanırım gitmeye korkuyorsun …

Kısaca termik santral yapılsın diyen insanlarla bir arada olmamı ve termik yapılsın diyen Anadolu Grubu ile birlikte çalışmalar yürütmemi de işbirlikçi olarak değerlendirmektesin. Hocam senin aklın kadar benim de aklımın olduğunu unutuyorsun. Hasan Vehbi Ersoy Gerze’ye yatırım yapmak isteyen herkesin yanındadır, tüm gücüyle yardım edecektir. Sen buna işbirlikçilik diyorsun, ne mutlu sana diyorum bende …

Sen de Gerze’ye aş-iş gelsin diyen herkesin karşısındasın çok yazık …

 

Ferhat hoca cevaben yazdıklarına gelince;

1. İnsanların açık kürsüde konuşturulduğunu gayet iyi biliyorum tabii ki. Nedim Hazar Gerçek Derneği yönetimini neden çağırıp röportaj yaptı o zaman, bu çok garibinize gitmiyor mudur ?

2. Sevgili Ferhat, faşizmi solculuk zanneden bazı Gerzeli olmayan eğitimci arkadaşların matematiği kafamıza kazıyamadığı için bazı problemlerin çözülememesi adı altında Gerze’de ki bir internet sitesinde ki yazımın ilgili bölümünü kavrayamamış görünmektesin. Seninle ilgili cümle, senin saçma sapan söylediğin cümle büyüklüğünde belirtilmiştir. Hoca, akıl var, mantık var. Bir kentin yüzde birinde psikolojik rahatsız insan olsa, Gerze’de de en az 115 kişi var demektir. Sadece bunların da onda biri termik santrale karşı çıksa en az 11 kişi eder. Koskoca Anadolu Grubu’nun patronunun “Bir kişi bile karşı çıksa termiğe, bu projeden vazgeçerim.” diye bir beyanatı olabilir mi? Sence komik değil mi? NTV’ye çıkıp da söyleyecek başka cümle mi bulamadın?

Ben seni tanımıyor muyum? Seninle ADD’de , Geruze Otel’de defalarca briç oynamadık mı? Sen, amcamın kapı komşusu değil misin? En son, üçümüz Yegep’in kapısında çay içmedik mi? Birlikte aynı sofrayı paylaşmadık mı?

Gelelim 15000 kişilik yürüyüşünüze. Bakın GERÇEK’in en son olarak yaptığı toplu sünnet etkinliğinde, otel tarafından havuz başına 360 adet sandalye çıkarıldı, 100 kişiden fazla da ayakta insan vardı. Sayı 450 kişi yansıtıldı. Hoca, ilgili müdürlüklerin kayıtlarında, kullanılan alanın metre karesi başına düşen insan ortalaması ile rakam belirlenmektedir ve gelen insan sayısı 3000 olarak belirlendiği anılmaktadır.

Bir örnek daha vereyim. Açık alan otoparklarında araç başına 22 m2, kapalı otoparklarda araç başına 25 m2 alan gereklidir. Hocam, ben matematik hocası değilim, matematiği seven adamım. Test etmek istiyorsan, beni bu konuda İstanbul Gümrük Başmüfettişi Bülent Eryılmaz ’a sorabilirsiniz. Kendiniz de derinlik kazanmış olursunuz.

3. “ 11 milyon ton kömür yanacağı “ konusuna gelince; saygınlığından asla şüphe etmediğim ve toplum önderi olmuş kişilerin, termik gibi tüm Gerze’nin çıkarına olacak bir yatırıma karşı dil sürçmesini, program devam ederken tekrar kürsüye çıkıp düzeltmesi gerekirdi, kimsenin yanlış bilgilendirilmesine müsaade etmemesi gerekirdi. Hoca cümlenin sonunda da edebiyat yapmana hiç gerek yoktu.

4. Ferhat hoca, 2 Aralık 2011 tarihli Esin Gedik, yazısında maddi hata yaptığı kanaatindeyim, bu başlıktaki düşüncelerim yukarı da genişçe açıklanmıştır.

5. Hoca afişleri ince tehditlerle astırmaktasın. Alışveriş etmeyin , Hasan Vehbi ‘nin oteline gitmeyin .Bir benzinci , GERÇEK yönetim kuruluna seçildi , yine alışveriş tehdidini kimin yaptığını biliyorsun. Manav Hüseyin’in iki oğlu bir iş yerinden işten çıkarıldı , poster asmıyordu- astırıldı vs , kelimelerle oynuyorsun sayın hocam … Gerze Enerji Santrali için siyah dumanlı posterlerden ne anlam çıkmaktadır sayın hocam! 21. yüz yılda böyle bir termik santral var mıdır? Veya Anadolu Grubu böyle bir santral mi yapacaktır gerçekten? Bu saçmalığı onaylıyor musunuz?

 

Benim yazdığım ilgili internet sitesinde ki makalemi bir daha oku ve kömür doğalgaz ilişkisini iyice öğren. Palavra idi, işbirlikçi idi, kelime oyunları vs. tanımların, aklıma Çiçero’yu getirmektedir, bilesin.

 

6. Nicola Machiavelli’nin PRENS adlı kitabı, internetten incelediğin kadarı ile ölümünden sonra yayınlanmıştır . Yani sağlığında yayınlayamamıştır. Sonunda da makyavelist düşünce diye tanımlamalar çıkmıştır. Bunun özü şudur hoca; “ Amaca giden her yol mubahtır . Sen bunu yapıyorsun, ben ise, yaşadıklarımı-gördüklerimi okuyup anladıklarımı yazıyorum, aramızdaki fark budur.

7. Hem Gerze’nin çıkarlarını savunuyorum hem de termik santral yapılsın istiyorum. Hocam, çıkar kelimesinin anlamını açıklamaya hacet yoktur, getirisi-götürüsü belirtilerek seçilmiş cümlelerdir bunlar . 2000 MW’lık Zonguldak’ta yaşıyorum , Erdemir Çelik Fabrikası da günde 8000 ton kömürü Ereğli ilçesinin göbeğinde yakmaktadır. Git bak tertemiz her yer , her yer yemyeşil sen kimi kandırıyorsun , gidip bak arkadaş , tartışacak bilgin yoksa çamur atma .Beraber gidelim , seni sevmeyen insan değilim ben .

8. Hocam , 3 Mayıs 2010 Halkın Katılımı Toplantısında demokratik hakkımı kullanarak salona gittim ve Belediye hoparlöründen her beş dakikada bir yayınlanarak halkın kışkırtılmasını onayladın ve çocuk gibi bana da laf atmaya çalışıyordun , ben demokratım , sen bu kelimenin neresindesin ?

 

 

Özel not : Ferhat hocam ne gariptir ki senin anlayabildiğin kadarı ile ben hayatımda devletce tavsiye edilen ve ne olup bittiğini anlamak için çok az sayıda sağ kitap okumuşumdur. Fakat bunun belki de elli katı sol kitap okumuşumdur , örneğin benim demokratlığım Fabiancılık üzerine kurulmuştur . İsimler , liderler önemli değil sonuçlara önem vermekteyim.

 

Bir zamanlar müptelalısı olduğun liderlerin yüzyılı kapandı , bak yine Mustafa Kemal dimdik ayakta ve ADD’ndesin , insansal evrimi gelişmeden devrim yapan ülkenin insanları faşizme sürüklenmiştir . İngiltere’yi örnek almamız gerekmektedir . Bunları da ,düşüncelerim hakkında küçük bilgiye sahip olasın diye veriyorum . Sana da naçizane tavsiyem, Rotterdamlı Erasmus’un Deliliğe Övgü kitabını başucu haline getirmen olacaktır, rahatlatır.

İlhan Arsel , Turan Dursun, Muazzez İlmiye Çığ ve tüm semavi din kitaplarını inceleyerek okudum , senin bildiğin-bilmediğin bir çok filozofların kitaplarını ve bilimsel kitapları anlayarak okudum , ayrıca 70’li yıllarda herkesin konuşup da okumadığı Yusuf Miroğlu’nun SENTEZ kitabının orjinali dahi bende bulunmaktadır . Hayatımda , nerede ise altını çizmediğim cümleleri kalmayan tek kitap , Sentez olmuştur. Bir de , Erdoğan Aydın’ın Nasıl Müslüman Olduk kitabına çok yazı yazdım , ecdadımızın başına gelenler çok dokundu. 1930-36 yılları arasındaki CHP Genel Sekreteri Recep Peker’in İnkılap Tarihi kitabını da okudum ve orjinali var bende . Hocam birbirimize bundan sonra netameli sözler sarf etmeyelim, senin her yazdığına – söyleyeceğine , verilecek cevabım olacaktır , bunu bilesin .

 

 

Kira meselesine gelince , bunu Geruze Otel –North Star Otel mukayesesi ve Belediyeye yazdığım dilekçeler ile belediye ve benim aramdaki sözleşmeyi inceleyerek çözebilirsin , dönem dönem prim borcumuz ve geç işçilik ödemelerimiz olmaktadır , fakat emeğin karşılığı her zaman verilmiştir. Hocam küçük olmak sana yakışmıyor.

 

Bak Ferhat Hocam , Gerze’ye yatırım gelsin diye ben ne kadar özveride bulunuyorum ki , makalelere yazılıyorum , “onur” da nereden baktığına ve meşrebimize göre Gerze’yi kurtarmak istediğimiz bir durum olduğunu düşünüyorum.

 

İlişkilerimiz Arılar Teoremine dönüşmesin , sözün bittiği an geldi sanırım , istersen de istediğin yerde ikimiz baş başa oturup her konuyu istişare edebiliriz .Ağabeylik yapacaksan eğer , gece gibi örtücü olacaksın.

Hoşça kal .

 

Hasan Vehbi ERSOY


Yorumlar (40)

OSİM 13 Yıl Önce

ancak kendini kandırırsın Hasan Bey.

osim 13 Yıl Önce

Kaiteniz tümcelerinizden anlaşılıor. Vah Memleketim insanı vah !!

mehmet 13 Yıl Önce

ben bu yazıya ancak güler geçerim:)

m.ata kuloğlu 13 Yıl Önce

sayın hasan bey sinirlenmenize hic gerek yok.su akar yolunu bulur.yeni iş sahaları gerzenin sinop un gerçek ihtiyaçlarıdır gerze ekonomisinin kalkınmasıdır.eğer santral kurulacaksa kurulacaktır .gelelim ferhat hançer beye gerzenin sorunlarını ne kadar biliyordur.oturarak ahkam kesilmemeli.savunduğu tarafları tanımalı diyeceğim ama.çakma gerzeliler meşhur olma sevdasındalar sanırım.eğer gerzede yeni iş sahaları açılırsa yep yeni ufuklar açılacak ,artık kahvelerde pinekleyip gelen geçene dalga geçme ismi takanların vede yıllardır kendilerini üst seviyede tutanların sonu gelecek böyle boş kuklalarında laklak yapmasına gerek kalmayacaktır.bana göre santral yapılmalıdır.

ismail 13 Yıl Önce

hasan bey yıllardır dikkat ederimdaimi çakma gerze liler ya menfaat için yada ileride bu memleketin başına geçer idare ederim düşüncesiyledir.bu gibilerin hesabı kitabı yoktur .o arkadaş anadolunun tabiri ile bir baş olmaya çalışıyor.biz öylelerini çok gördük bir keresinde kamuya ait duvarı temel bile yaptılar.çünki savunduğu taraflar bir gün nefretle anılacaktır.siz cakma değilsiniz ya o yeter

H. Ceyhan 13 Yıl Önce

Muazzez ilmiyeÇığı okudunda anladınmı anlamadınmı?Anlasaydın böyle abuk subuk işler yapmazdın.o ve onun gibi saygın insanları çirkin emellerine alet etme.O andığın insanlar bu ülkenin doğasını koruma adına geçmişlerini verdiler sağ olanlar verme yolundada kararlılarKkendine başka yalancı şahitler bul. Güzel insanların üzerine sıçrayıpta kirletme.Bu kadar çok okuduğunu iddia edipte bu kadar cahil kalabilmeyi başardığına göre becerikli birisin.Kolay gelsin.

gerzeli 13 Yıl Önce

sayın hasan bey ne kadar boş konuştuğunun farkında değilmisin?

Gerzeli gencler 13 Yıl Önce

Beynine kalemine saglık. Gungectikce hissedilir sekilde bu yatırım olsun isteniyor. Hayırlı olsun. Sevgiler.

Göbeğini Kaşıyan Adam! 13 Yıl Önce

Kimsenin Gerze halkını kandırmaya hakkı yoktur. Arkadaş, devlet Anadolu Endüstri Holding'e 49 yıllığına bu lisansı vermiş mi? Holding termik santralin kurulması için gerekli prosedürleri eksiksiz tamamladıktan sonra, bu santral kurulur. Bu ülke muz cumhuriyeti değil, hukuk devleti. Bu santal kurulmaz ise Ferhat Hançer bunun mücadelesi için yeşil kürsüye çıktı çok iyi amuda kalktı diye değil, ya da santral kurulur ise Hasan Vehbi Ersoy demogoji ile iyi propoganda yaptığı için değil, hukuk normları ile belirlenmiş prosedürlere aykırı olduğu için kurulmamıştır ya da uygun olduğu için kurulmuştur... Biriniz siyasi ikbal diğeriniz ise ticari ikbal peşinde tepişirken, yazılarınızdan anlıyoruz ki Gerze halkı ayaklanızın altında ezilmekte, kimi işten çıkartılmakta, kimileri tehdit görmekte, herkesten bir saf tutması beklenmekte, utanmadan da solculuk edebiyatı yapılmakta. İpteki cambazı gösterip hamuduyla götürenlerin eksik etmediği Gazi Mustafa Kemal'in adını da andınız ya, gülüyorum size....

Gerzeli 13 Yıl Önce

Okuduklarınla övüneceğine Gerze için bu güne kadar ne yaptın ondan bahset sen. Gerzelileri bu kadar aptal mı sanıyorsun. Ayrıca açılacak olansantral bir fabrika değil. Evet işe insan alınacak bir veya iki tane çaycı, üç beş kürekçi. Ondan sonra halkı zehirle al parayı sat yabancı şirketlere. Sen kimi kandırıyorsun. Kitap okuma alışkanlığın varmış mağdem. iyi güzel, termik santralin de zararlarını bi okuyuver. Yegep'e bir uğra. Sana yeteri kadar bilgi verirler. Matematik konusunda bu kadar yeterlisin mağdem, Bülent Eryılmaz'ı niye şahit gösteriyorsun. Sen kim Bülent Eryılmaz kim.Bülent bu memlekete ne çok faydaları oldu. Kaç kişileri işe aldırdı. Sen neler yaptın ondan bahset. Sırtını dayamışsın Anadolu Grubunu ötüyorsun. Bu güne kadar bu memlekete faydan olmadı, zararın bari olmasın. Git Zonguldakta yaşa. Ne işin var Gerze'de.

hasan vehbi ersoy 13 Yıl Önce

Anlayamadığını bilemeyenlere sözüm olmadığını biliyorsun,ironilerin olduğunu atlamayacağını da biliyorum ,selamlar...

hasan vehbi ersoy 13 Yıl Önce

Aslında sana cevap vermek bana yakışmıyor,Sinop^ta dahi olmayan 3 yıldızlı oteli Gerze'te yaptım ,son 5 yılda Gerze dışındann, Gerze ekonomisine 5 trilyo para verdim ,bir çok Gerze'li şu an otelde çalışıyor ,sen ne yaptın diyebiliyosun ,lafın tamamı ahmağa anlatılır,sayın editör ,lütfen seviyesiz yorumlara dikkat ediniz.

mehmet ugur 13 Yıl Önce

burda hangı gozlukle bakmak onemlı bır memur gozuylemı yoksa gerze yı yenıden ekonomısı ile yenıden eskı yıllarına gerı donmesını beklemek.genclere ış aşın gelmesı boyle buyuk yatırımların gerzeye cok buyuk katkısı olacak. bunu cogu hayal edemıyor. buradaki emeklı olmuş yada su an calışan oğretmenlere seslenıyorum gerzenın onune gecmeyın cahıllıkte yapmayın bazılarınız yegeptesınız okadar kotu afışler yapmısınızkı sogutma kulelerınden bıle kara duman cıkıyo boyle bır sey olmadıgını sız de bılıyosunuz bırde egıtımcısınız boyle mı oğrencılerınıze anlatıyosunuz bırakın gerzenın ustunden cekın ellerınızı gerze bırtek sızlerden oluşmuyor bunu bılın ferhat hoca sende cok ıyı bılıyosun yenı nesıl santralların cevreye zararı olmadıgın ama bunu sen artık rant gıbı goruyorsun aldıgımız duyumlara gore sen daha degısık yerlere oynuyosun sımdıden hayırlı olsun zaten olman ıcındende yegepte cok calışman gerekıyor. bızler gerzenın genc esnafları olarak santralın yapılmasını ıstıyoruz.

Gerzeli 13 Yıl Önce

Hemen bir sıfat ekleyivermişsin. Kendini küçük düşürüyorsun. Otele yaptığın yatırım Gerzeliler için değil. Otelin açılışını bir hatırlayıver. Hangi dernek, hangi sendika kaç tane Gerzeli vardı açılışta. Birkaç parası olan Gerzeli vardı değil mi? Ben bu oteli Gerezililer için açmadım söylentileri daha sen otelin açılışını yapmadan yayılıvermişmişti ilçeye. Manavın oğulları işten atıldıysa alıver oteline veya çok övdüğün Zonguldak'a götür. İşyerinin de bir bildiği var ki işine son vermişler. Lütfen Gerzelilere tepeden bakmayı bırak da işinin başına git. Gerze'ye iyilik yapmak istiyorsan, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi yaptırıver. Şunu unutma Gerze halkı termik santral yaptırmamak için sonuna kadar direnecektir. Ayrıca ne isimlere takıl,. ne de editöre sataş.

Göbeğini Kaşıyan Adam! 13 Yıl Önce

H.V.E.'a ; Anlayanlar ve fakat anladıkları karşısında anlatacak fazla birşeyi olmayanlar genelde karşı tarafa böyle hitap eder...Ola ki, maymun gözünü açar! Sezonu kapatmak için şimdi son kez Gerzenin temiz, huzurlu ve serin sularına dalmam lazım, vaktim yok... Anladıklarımın detayını ve termik santraldeki ironiyi daha geniş bir zamanda Gerze halkının bilgisine sunarım elbet..

gerzelii:))) 13 Yıl Önce

gerzeli sen hangi gerzelinin adina konusuyorsunnn?? son yaptiginiz hükümet önündeki eylemee bile sayi cok görülsün diye bazılarıi istanbuıldan gelen misafirleri götürüdü .. kulagimla duydumm ,gözümle gördümm 20 kisiiyii gerzeli diye konusma istersenn:))) gerzeli termik santral yapilsin istiyorrr..

FARUK ŞAHİN 13 Yıl Önce

Öncelikle şunu bilmek lazım GERZE ilçe sınırları içerisinde yapılan her hizmet GERZE'liler içindir.hiç bir gurbetçimiz GERZE'liye tepeden bakmaz ama aynı şeyler sizin için söylenemez köylüyü hakir görürsünüz iş yapalım diye cuma gününü sabırsızlıkla beklersiniz gurbetçiyi hakir görürsünüz ama aynı sebeble yaz gelsede para kazansak dersiniz.sözüm ona emekçiden sendikadan yanasınız ama işten çıkarılan 2 insan için işverenin bir bildiği vardır dersiniz sizin söyleminizden yola çıkarak anladığım şey işveren her zaman haklı nerde kaldı sizin emekçi yanlısı söyleminiz odamı savunduğunuz düşünceye özgürlük gibi yani sadece sizin gibi düşünenlere özgürlük emek kavramıda sizinle aynı düşünceye sahip değilse emekçide değil öylemi.artık alışmanız lazım sizden farklı düşünen insanlarında sizden daha fazla ülkesini sevdiğine.HASAN beyi tanımam ama anladığım oki sizin sözüm ona çenenizle yaptığını iddia ettiğiniz hizmeti kendisi emeği ve sermayesi ile yapıyor GERZE'ye veGERZE'lilere.Faruk ŞAHİN

seyfettin şen Bursa 13 Yıl Önce

Degerli gerze sakinleri ve yorumcular ve hasan vehbi ersoy arkadaşım anladıgım kadarıyla burda yapılsın diyenlerle yapılmasın diyenler elbette her dönmede olmalı ama biribirinize şayet gerzeli iseniz ve başka GERZE yoksa eninde sonunda GERZEDE emekli, olunca yaşayacaksak lütfen olayı KİŞİSEL hak ve özgürlüklerinize saldırmadan ve medniyet cercevesinde KABUL ettirmeye calışın yoksa bu kadar hırs ve garez içinde olmayın 12 eylül 1980 öncesi gibi olmuşsnuz abi kardeşi veya kardeş abisini tanımıyordu sırf sagcı veya solcu oldugundan analar neler cekti o günlerde şimid bakaın o deönemin solcu ve sagcıları KOL KOLA GEZİYORLAR demekki dogru her zman bir gelin sizde medenice tartışın 1 gün 2gün 3gün olmadı 1 hafta 2 hafta panel yapın ama kırmadan üzmeden yapın ve halkı toplayın anlatın getirisi götürüsü ne olcak ne yegecıler körü körüne savunsun neden sayın hasan vehbi ersoy savunsun ortak yok bulun önemli olan ortak noktanız şu olsun nacizhane İŞ,EMEK,EKMEK,DOGA VE YAŞAMSAL DÖNGÜ de agır ne ?

hasan vehbi ersoy 13 Yıl Önce

Sana ipucu verdim ters anladın ,yerimde seni bekliyorum ,istişare etmemiz gereken konular var.

hasan vehbi ersoy 13 Yıl Önce

Küçük beyinler insanları konuşurlar,orta beyinler olayları konuşurlar ,büyük beyinler fikirleri konuşurlar ,diyerek başlayıp katagorizeyi hatırlatmakta fayda olacağı kanaatindeyim.Alev Alatlı'nın ,bilgi insanı borçlandırır sözünden cihetle ,Muazzez İlmiye Çığ'ın makalede ismi geçmesine açıklama yapacağım.Bakın ilgili kişi ; üç bilim insanı ve üç semavi dinden bahsetmek ikinci derece bir denkleme benzemektedir,burada birinci derece denklem çözümünü bilmiyorsanız ,bu açılımı yapamazsınız,birinci derece denklemin çözümü ise ,çok okuyup okuduğunuzu anlamaktır,bilgilenme olmadan ben size anlatmaya kalksam sadece bu konuda bir makale daha yazmam gerekecektir ,sonuçta yazılı mektup tarafınıza gönderilmedi ,alınmanıza da hiç gerek yok ,sadece mektubun muhatabına bilgi notu verildi.Esen kalın.

Ferhat HANÇER 13 Yıl Önce

Kim olduğunu bilmiyorum!.Esnaf olduğunu belirtmişsin; ancak Gerze Esnaf Odası kayıtlarında adın yok!Baştan aşağı yanlış bilgilenmiş; doldurulmuşsun!Beni benden fazla tanıdığına göre beni nasıl bulacağını da biliyorsundur!Ben de seni tanımış olurum ; böylece hakkımda daha fazla bilgi edinirsin!..l

mehmet ugur 13 Yıl Önce

ferhat senle ergec tanısacagız sımdı degıl hemde cok ıclı dışlı olacagız azkaldı 5-6 ay sonra cok ıyı gorusecegız. evet senı cok ıyı tanıyorum.sen hırslı oldugunu daha ust mevkılerde olmak ıstedıgını bunu gerze ufak yer herkes bılıyo gorüşmek uzere

m.gök 13 Yıl Önce

aslında baştan aşağı ferhat ve hasan sürekli yanlış yapıyorlar beyler herkez birbiriyle hısım olduğu şu küçük gerzede emin olun sizde birbirinizle akrabasınızdır hasan bey termik santralın ne kadar zararalı olup olmadığı ortada sen yinede ista yapılsınde ama fazla rdeleme bu hassas konuyu be kardeşim kendinde bizde üzme benden sana karadeş tavsiyesi ferhat bey kardeşim demokratik bir ülkede küçüçük bir kasabada yaşıyoruz hatta devlet bile burayı gözden çıkarmış farkındasındır yol dediler 1 metre sahil kalmadı sözde medeniyet geleckti ama görüldüğü üzere bizi birbirimize yine kendimiz düşürdük ferhat bey kardeşimm bir insanın ekmeğiyle oynamak çok yanlış zannetmiyorum ama şu benzinliği gitmeyim falanca otelde kalmyın şu almayın derseniz yani ekonomik zarar vermeye kalkarsan o birgün senin kucağında patlar bundan emin ol hani yegep hatırlarmısın anadolu grubu ürülerini protesto etmiş sonra

m . gök 13 Yıl Önce

sonra ne oldu kafadakiler yediler içtiler gezdiler tozdular olan yine halka oldu çok uzaklar gitmene gerek yok ferhat bey yakın dostlarının altındaki arabalar bak nelere biniyorlar sonra buz dolarlarınızdaki o içecekler ne öyle cola yıo birayı güp güp götürüyorsun olan kime oluyor yine bize oluyor bak kadına mekanında colayı satıyor niye abi insanlar satıyorsun yarı yolada bırakıyorsun her şey çıkar değilmi ama 2 yıldır hasan vehbi festival sponsoru olurken kimsenin gıkı çıkmıyordu işi bu dünya böyle işine bakacan ama kimseyide üzmeyecen ferhat hocam bundan zararlı gerzeliler çıkıyor yabancı alır gider takar gider sevgili abicim yapmayın üzmeyin birbiriniz siz gerzenin çocuklarısınız herkez demokratik seceneğini yapıyor zaten bunada sanırım karar veren vermiş abiler hoşcakalın m.gök

Göbeğini Kaşıyan Adam! 13 Yıl Önce

İşte, Cadı Avı yine başladı...F.H. diyor ki, ey esnaf kardeş, seni Aydınlatmak! için çok aradım bulamadım, gel tanışalım bilgisel olarak geliştireyim seni...Ferhat Hoca gözümü açtı, H.V.E. un çay davetini iptal ettim... Sağol Ferhat Hoca...Aydınlattın! beni, gözümü açtın, ellerinden öperim. Ey sergili Gerze halkı, duyduğunuz her ses, algıladığınız nesne olmayabilir; fillere dikkat edin, yeşili koruyun...

gerzeli gençler 13 Yıl Önce

neden çay içmiyor? ikna olabileceğinden mi korkuyor? yoksa söylecek reel bir konusu yada somut bir tezi yokmu? :) sevgiler

hasan vehbi ersoy 13 Yıl Önce

Bilgelik dostu ; Bernard Shaw gibi usta , Hasan Sabbah gibi zekisin ,bu iki ismi ilk defa yan yana kullanıyorum , beyin bahçeme hoş sedalar getirdin ,söz bitti ,gerisini biliyorsun ,çay bahane , sana saygılarımla...

zeynep okur 13 Yıl Önce

merhabalar, ne güzel bir site bu böyle herkesler gırgır yapmakta inanın ben bir gerzeli olarak çok mutlu oldum.Önceleri biraz gergin bulmus olsamda, simdi çok düzeyli eğlenceli oldu bu mektup.Hayatta herkesin bir beklentisi vardır.Sayın Hasan Bey, siz haklısınız yatırdınız parayı ama memlekete gelen yok gelmesi içinde sebep yok. Hadi aldı geldi bir çanta parayı nerede harcayacak adam birbaşına mutsuzluğun hakim olduğu,insanların çoğunun emekli gençlerinin işsiz olduğu bir şehirde kim mutlu olabilir kiminle arkadaş olsa dertler dertler.Gelen birdaha uğramaz bu şehre ama hep derki gelicemyada(ne kadar şanslısınız emekli olsam burada yasardım :))Ferhat hoca sende haklısın arkadaşlarınla pikniklerde gezmelerdesin emekli olup gelmişsin aynı o emekli olupta gelmek isteyen insanlar gibi..Tadını çıkar ama o gelecem diyenler Gerzeli değiller azcıkta gençleri düşünelim.Benim sorum Ferhat hocaya hocam ne zaman cevap vereceksiniz ve merak ediyorum.Böyle bir mektuba cevap vermeden önce neden yorum?

çotuk 13 Yıl Önce

bu santıral kurulmaya baslayınca görecem şimdikarşı olanları hic karşı cıkmamışlargibikendi adamlarını işe nasıl koyacaklarutanmada görür sünüz

sarı 13 Yıl Önce

Yürerğine sağlık Ferhat Hocam Herkes biliyor kimin ne mal olduğunu herkes tanıyor gerze'de birbirini 10000 nüfusluk şirin bir ilçe. O yüzden kimseyi kandırmaya gerek yok hasan vehbi ersoy ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ

Göbeğini Kaşıyan Adam! 13 Yıl Önce

Malum internet sitesine darbeyi yaptıktan sonra (Bkz; Yeşil Kürsü, Anadolu Grubunu Rahatsız Etti haberinin yorumlarına), akreditasyon uygulamasına geçmiş, yorumların yayınlanması için vukuatlı nüfus kayıt örneği alınacak demişsin editöre sayın hocam...Buna karşılık hem isimsiz yorumları yayınlamam, dikkate almam demektesin, hem de malum internet sitesinde isimsiz yazı yayınlamaktasın..Bu nasıl bir çelişki sayın hocam..Ben de karar aldım sayın hocam, isimsiz yayınlanan yazılara kalem oynatmayacağım artık. Yazınıza vukuatlı nüfus kayıt örneği eklerseniz yazdıklarınıza iki kelam ederiz elbet. İnternet gazeteciliğine uyguladığın bu baskı rejiminden sonra, elimde size münasip afişler var diye esnaf esnaf dolaştığınız iddalarına da iyiden iyiye inanmaya başladım hocam ona göre. Ellerinizden öperim...

hasan vehbi ersoy 13 Yıl Önce

Güzel kardeşim sen ne beni, ne de Ferhat hocayı anlayabilirsin ,ben 1979 yılında üniversiteye gİstanbul'a gittim , üniversite ikinci sınıftan beri sürekli çalışıyorum ,beni tanıyan abilerin var ise onlara sor ,ben hep veren el oldum ,10000 nüfuslu şirin Gerze'de halen veren el'im .Şu anda yeni bir veren el gelsin diye uğraşmaktayım , sizlere anlatıyorum anlamak istemiyorsunuz ,şu an Gerze'de TERMİK santral yok , Zonguldak'ta var ,ben de aynı zamanda o kentte ticaret yapıyorum ve orada 2000 MW termik santral çalışıyor , aynı kentte TIP FAKÜLTESİ var ,TUGAY var ,beldelerle birlikte 200 000 insan yaşamaktadır ,neden aldatılıyorsunuz , neden anlamıyorsunuz? Zonguldak'ta yaşayan insanlar aptal da sen veya yanlış öğreticiler daha mı akıllı ? Tepki , santralin daha iyi yapılması için mücadele olmalıdır , bakın 10 yıl önce Kastamonu'nun nüfusu 40 000 idi ,şimdi ise 90 000 oldu ,kent gelişti ,büyüdü ,ticareti arttı ,kötümü oldu gurur duymuyor musunuz?Ticaretin olduğu yere mutluluk gelir...selam

hasan vehbi ersoy 13 Yıl Önce

Küçük ve büyük arasında ,bazen tarifi imkansız çelişkiler olabilmektedir,Semiramis PEKKAN ,zamanında solun manifestosunu yaratmıştır.Bu olayları KARL MARKS yaşasaydı eğer , diyalektik çelişki olarak anardı diye düşünmekteyim ,G:K:A bunlar şahsa münhasar cümlelerdir,zira kol gücünün olmadığı yerde proletaryadan bahsedilemez,zamanında tüm işyerlerinin devletin olduğu bir ülkede sendikalardan bahsediliyordu ,sahi bilgelik dostu , F:H. çadır kurmuş piknik yapıyormuş ,bilgin olsun,seni ileride aydınlatır sanırım...Benden korkma ,çay davetini iptal ettim ,aydınlatma tek taraflı olsun ,dikkat et...!

hasan vehbi ersoy 13 Yıl Önce

Mutlu insanlar görmek inanın beni çok mutlu etmektedir,mutluluğunuz daim olsun,merak etmeyiniz ,hayatta hiç bir şey geriye gitmez,söz bitti ,nokta...

HÜSEYİN BODUR 13 Yıl Önce

Hasan bey kardeşim SARI ya yazdığın yorumda,bir yerede ticaretin var oluşu oranın kalkınmışlığına gebedir anlamına gelen bir ifadede bulunmuşsunuz elbette katılıyorum..Dünyada en çok değer kazanan PARA dır bunu kimse edemez, bende inkar etmiyorum.ama istiyoruz ki biz böyle şimdilerde ve geleçekde insanın ömrünü rahat geçirdiği bir yer olarak tertemiz kalsın GERZE istiyoruz bu sucmu acaba..???PARA yı kazandık ama FERZE nin havasını, suyunu, denizinin, denizve havadaki ekolojik yapıyı tahrip ettik,,,eeeeeee bu para denilen şey benim, senin, annelerimizin, eşlerimizin, çoçuklarımız ve torunlarımızdan çokmu daha değerlidir...????????JAPONYA teknolojisiyle dünyada parmakla gösterilir bir ülke idi ne oldu NÜKLEER SANTRALLERİ..????? ALLAH yapısı olmadığına göre şimdi yıllardır oaralarda çalışanlar, paraları, villalrı, yatları, katları olanlar buradan kazandıkları paralarla sağ kalabileçeklermi .? mümkünatı yokkkkkk,eeee ozaman bu para dediğimiz şey neye yarar,cenazeyemi.??????????????????

hasan vehbi ersoy 13 Yıl Önce

Sevgili ağabeyim ,sen İstanbul'da yaşıyorsun ;neden gittin İstanbul'a?Eksoz gazı var ,evsel baca gazları var,gürültü kirliliği çok fazla ,stres desen istemediğin kadar var,fabrikalar var ,termik santrallar var ,abiciğim oraya erken yaşta ölmeye mi gittin?Son kez söylüyorum sana ,ben ZONGULDAK'ta 2000 MW santralin olduğu yerde yaşıyorum ,bu son cümlemi , türkçe derslerindeki kompozisyon açılımı gibi irdele ,içindeki tüm çözüm yollarını bulacaksın ,öpüyorum seni saygılar... Kardeşine güven.

hüseyin.ş 13 Yıl Önce

ben yıllardır 2 -3 senede bir istanbula gidip gelirim izmitte bi termik santral var ve en son gecen ay gittim istanbula hala bişey hala bişey yok .... artık kendiniz kanıyosun attığınız şeylere.bu arada santralden çıkan atıklara da çözüm bulundu tübitak tarıfından haberiniz olsun.

..............HÜSEYİN BODUR............... 13 Yıl Önce

Sayın Hasan bey kardeşim ben size tek bir şey yazacağım bunu benim için değil geleçek nesillerin için yaparmısınız...?? İNTERNETE GİR VE ;;,TERMİK SNTRALLERİN İNSAN VE ÇEVREYE VERECEĞİ ZARARLAR BÖLÜMÜNÜ BİR TIKLA...Karşına çıkan bilgileri oku...okuduktan sonra bana bir cevap ver başka hiç bir şey istemiyorum Oradaki bilgileri GERZE li birisi yazmadı, oraya koymadı sanırım ben buna inanırım kişilerinin beyanına ve bilgilerine değil..Sizin kişiliğinize asla sözüm olmaz girişimçiliğinizede, efendilipiniz ve adam gibi adamın evladı olduğunuzada asla ve asla sözüm olamaz. ben bu yaşda AÇIK ÖĞRETİMİ yeni bitirdim okurum hemde çok okurum sizin gibi mühendis olamadım,bunu kabul ediyorum ama kendimi geliştirmekten de asla geri kalmadım iletişim çağında yaşıyoruz bir tuşa bastığınızda her türlü bilgiye erimek mümkün sizde erişirseniz memnun olacağım bunu cahilim diyenler bile yapabildiğine göre siz neden ve ne için beceremiyorsunuz bunu sizden duymak isterim gözlerinden öpüyorum..

................HÜSEYİN BODUR............... 13 Yıl Önce

HÜSEYİN Ş rumuzlu yorum yazan kardeşim TÜBİTAK ın bulduğu careyi bize anlatabilrmisiniz sizden bilgi edinmenin bir ayıbı yoktur her halde bunu hangi mehazdan edindiniz o mehazı bize söylelyebilirmsiniz, saygılarımla...söyleyemezseniz benim elimde haır bilgiler var istifade etme ihtiyacı hissederseniz ben burada size derhal yazmaya hazırım, cevabınızı bekliyorum saygılarımla.....

rıfat ulupınar 10 Yıl Önce

arkadaşlar kaza oluyor diye arabaya binmeyin uçak düşüyor diye uçağa binmeyin düdüklü tencere patlıyor diye yemek pişirmeyin kışın domates yemeyin kanser olurum cet telefonu kullanmayın baz istatasyonlarını kaldırın birde size başka bir sey anlatim çamlıcada antenlerin bol olduğu tepede gidin görün keklik bıldırcın tavuk kaz besliyorlar benden söylemesi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.