Gerze gündem haber emlak

YEGEP’ten yeni eylem planı

ÇEVRE

Gerze’de termik santral yapılmaması için tüm çabalarını sarf eden çevre gönüllüleri, GES karşısında pes edeceğe benzemiyor.

Gerze’de termik santral kurulmasının planlandığının öğrenilmesinden sonra bir araya gelerek Yeşil Gerze Çevre Platformu adı altında toplanan çevre gönüllüleri, santral yapımını engelleme adına faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.
Platform üyeleri, her hafta belirledikleri bir mahallede insanlarla bire bir görüşmeler yaparak, santralin zararlarını anlatmayı amaçlıyorlar.
Bu kapsamda ilk olarak 19 Mayıs Mahallesi ve Atatürk Mahallesini dolaşan çevreciler, ulaşabildikleri birçok kişiye el ilanları ve broşürlerle bilgilendirme yaptılar.
Daha sonra Çarşı Mahallesi ve Köşk Mahallesi sahilde dolaşan halkın arasına karışarak çalışmalarına devam ettiler.

Yorumlar (12)

uğur 13 Yıl Önce

Yenilenmeyen bütün enerji kaynaklarına HAYIR!!!

19 13 Yıl Önce

benim de görüşümü alın sizlere neler anlatırım ama.... atam kızarlar kimlermi gel anlatayım

kültürlü kültürsüzler 13 Yıl Önce

eyyyy kültürlüler eyyyy kendilerini soyutluyanlar,insanlara iyi eğitim verin .önce okulunuzdaki çocukları eğitin, verim alıp alamadığınızı size çocukların notları cevap olur,anlatabildimmi ?eğitim verdiğiniz çocuklara daha istiklal marşını söyletemeyen hocalar ATATÜRK kalksa yemin ederim sizi köşk burnundan atar.anlatabildimmi yegepli hocalar.

gezeli09 13 Yıl Önce

İstiklal marşı mı kaldı allah aşkına bu hükümet andımızıda istiklal marşımızı da kaldırdı.

eylen yegep eylem 13 Yıl Önce

yegepliler sosyallesmeye calisiyor bırakın eglensinler:))))

kemal 13 Yıl Önce

yenilenemeyen her türlü beyne hayııırrr bilip bilmeden konusma yenilenebilir termiğin calısma saati acısından ancak yedeği olabilir. su akarsa gunes hep tepedeyse yada ruzgar hep belli bir hızda eserse enerjiyi elektriği kullanacaz senin kafaya göre. eee diğer zamanlarda amaliyat yok enerji yok elektrik yok bilgisayar telefon yok... yenilen ugue yenilennn

uğur 13 Yıl Önce

Ülkemizde rüzgar enerjisi jeotermal enerji hidrolik enerji güneş enerjisi çeşitliliği varken bu enerji kaynaklarını geliştirmek yerine termik santral yapmak çıkarcılığın göstergesidir.Bu santrallerin amacı şirketleri zengin etmek ukraynaya yardım etmek halkıda sömürmektir.Daha geçen gün afşinde termik santral göçüğünü unutmadık.Halkın işçinin hayatı kimsenin umurunda değil umurlarında olan tek şey para para para...

yorumcu ugur 13 Yıl Önce

ugur seni yegep yorumcu olarak mı atadı:))))))

uğur 13 Yıl Önce

Ben Gerzeye üyeyim.Kimse beni atamadı atayamazda.Gerzeliysem eğer burada doğmuşsam büyümüşsem Gerzenin çıkarı için mücadele ederim.Birilerinin cebini doldurmak için değil.

öğretici 13 Yıl Önce

Elbistan'da göçük ,kömür madeninde meydana gelmiştir ,ayrıca tüm yeraltı çalışmalarında benzer olaylar yaşanmaktadır.Termik santraller de yeraltında olmadıkları için göçük oluşturamazlar.Sabit enerji kaynakları olmasa ,iklimlere ve tabiat olaylarına bağlı enerjilerle günümüz teknolojileri gelişemezdi , enerjide değişmezlik esastır, Gerze'de bazılarına her ne kadar enerji gerekli değilse de ,GERÇEKLER böyledir.Örneğin ,amper düştüğünde iplik fabrikasıında ,aynı sürede eksik gramajlı bobin çıkacaktır ,yine yükse amperde yüksek gramajlı bobin üretilecektir ,kısaca emeklileri daha az ilgilendiren bu konular sanayici ve işverenlerin vazgeçilemez istekleridir , bunlarda istihdam (işci çalıştırma) için çok önemlidir.Sonuçta işverenler birilerine ekmek kapısı açmak için gerektiğinde zarar etmektediler ,zira para maddesel olarak yenmez ,işcininde patronunda yemeği üç kap yiyecektir, kimsenin birbirini üzmesi için sebep yoktur , su mecrasında akacaktır.

mehmet 13 Yıl Önce

O göçük termik santralin kömür madeninde meydana gelmiştir.

umuda yolculuk 13 Yıl Önce

halen yagep eski tarihe atılmış seksen öncesinin birkaç hocasıyla eski anıları yaşatmaya çalışıyorlar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.