Gerze gündem haber emlak

Başkandan basın açıklaması

GÜNCEL

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, bir gazetede festival ile ilgili yapılan olumsuz eleştiriler üzerine bir basın açıklamasında bulundu.

Gerze’nin gazetesi olarak bir takım güçler tarafından çıkarıldığı düşünülen bir gazetenin, asıl sahibi ve başyazarı arkadaşın, bir Gerzeli olmasına rağmen, Gerze geleneğindeki insanların sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma alışkanlığını edinememiş olması beni gerçekten üzdü.

Belediye başkanı olduğum günden itibaren her anım, Gerze ve Gerzeli için ne yapabilirim düşüncesiyle geçiyor ve bir o kadar da azimle de çalışıyorum.

Bir an olsun Gerzeli olduğumu unutmadım.

Bu süre içerisinde bir kişi bile; “bize kötü söz söyledi veya hakaret etti.” diyemez. Her vatandaşımın işini kanunlar çerçevesinde halletmeye ve tüm imkânlarımı, vatandaşlarımın lehinde kullanmaya çalışıyorum.

Yaşlandığını düşündüğüm Gerze’yi, imkânların en fazlasını kullanarak sosyal ve kültürel alanda, alt yapı ve üst yapısıyla gençleştirmeye çalışıyorum. Önce insana yatırım yapılması gerektiği inancıyla tüm belediye birimleriyle buna çalışıyoruz.

Sadece göstermelik işler değil, alt yapıya önem veriyorum. 2.5 yıllık belediye başkanlığımda 24 km kanalizasyon, 7 km su hattı yaptık. Önümüzdeki 1 sene içinde de 15 km planladık. Tabiî ki bunlar görevimiz. Ama bunun yanında halkın sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda gereksinimlerini karşılamak da görevlerimizin arasında.

Çağdaş insanların yaşadığı Gerze’nin, çağdaşlık anlamında neler yaptığını tüm Türkiye’ye ve dünya göstererek, düzenlediğimiz tiyatro festivalleri, çocuk şenlikleri ve ramazan etkinlikleriyle, Gerze’nin marka bir ilçe olmasına çalışıyorum.

Yine bunlardan biri olarak düzenlediğimiz bu yılki festivalimize, ilk gününün beraat kandiline denk gelmesi nedeniyle, gecenin anlam ve önemine uygun olarak semazen gösterileri ve ilahilerle başlandı. Diğer günler de dahil olmak üzere binlerce halkımızın izlediği festivalde, 3 gün boyunca esnafımız, işletmecilerimiz kazandı. Misafirlerimiz hoş vakit geçirdi.

Ama aynı gün ülkemizin bütünlüğü için mücadele eden 13 vatan evladımızın şehit olması yüreğimizi yaktı. Son zamanlarda neredeyse her gün ülkemizin bir bölgesinden gelen şehit haberleriyle sarsılıyoruz. Tüm temennimiz bu kanın bir an önce durması. Daha dün teröristleri Habur sınır kapısında kırmızı halıyla karşılayanların bugün çıkıp da, şehitlerimizin kanı üzerinden siyaset yaparak timsah gözyaşları dökmelerini anlamıyorum. Zaman yas tutma zamanı değildir. Şimdiye kadar uygulanan yanlış politikalarla bu noktaya gelen sorun, yas tutarak ya da diz döverek çözülmez. Böyle bir davranış vatan hainlerinin ekmeğine yağ sürer. Terörün amacı da budur zaten.

Bir yıl boyunca büyük çabalarla hazırlanmış programı ertelemeyen belediyeyi ve programı seyreden binlerce kişiyi suçlamak, aymaz bir şekilde hedef saptırmaktır.

Bu ülke büyüdükçe, geliştikçe, sosyal kültürel yaşamı artıp eğitimi arttıkça, terörü besleyen kaynaklar kuruyacak, terörün ve teröristin cesareti kırılacaktır.

Bizler canlı ve hareketli olacağız, dik duracağız. Kendine Gerzeli diyen ve bu yazıları yazan kişi gibi de timsah gözyaşları dökmeyeceğiz.


Yorumlar (44)

Berfin Uslu 13 Yıl Önce

İlçemiz için gecesini gündüze katan Belediye başkanı Osman Belovacıklıyı tebrik ederim, Yazıyı yazan zaat sadece protokolde yer alamadığından kaynaklanan bir olaydır. Ön tarafta bir tabure verilseydi umarım mutlu olurdu.

Gerzeli (Karusa) 13 Yıl Önce

Başkanın söylediklerine aynen katılıyor ve tebrik ediyorum. Yanlış uygulanan politikalar bizi bu günlere getirdi. Yas tutarak bu sorun halledilecekse elbetteki yas tutalım.Artık bu memlekette kan akmasın. Halk çocukları ölmesin. Kökten çözüm getirilsin. Biz acılarımızı yüreğimizde taşıyan onurlu insanlarız Terörün her türlüsüne lanet olsun. .Bir basının siparişiyle yas tutacak kadar ne sahtekarız, ne tarikat mensubuyuz ne de yaşadığımız dünyaya duyarsız kalan vatandaşlarız. .Festival programı birkaçay öncesinden belirlenmiş, ertelenmesi de mümkün olmayan bir durum. Ortalığı karıştırmaktan başka birşey değil yazılanlar. Yas tutmak adına bu basın mensubunun ne yaptığını çok merak ediyiorum. Sen belediye başkanıyla uğraşacağına kendine bir çekidüzen versen çok iyi edersin.

Orhan KONUK 13 Yıl Önce

Bir Gerze'li olarak Başkanımızın çalışmasından çok memnunum.Atatürk mahallesi ilk defa belediye hizmetlerinden bu derece yararlanıyor.Yol kenarlarındaki otlar bile biçildi,şaşırdık.Park yapıldı vs...Gerzeli'nin halinden gerzeli anlar!

koreli 13 Yıl Önce

bilmem farkettinizmi. bu adam kendi gazetesinde haberler yapıyor. yaptığı haberlerede ilk yorumu kendisi yazıyor:))) duydukki festivalde en ön sıraya oturmak istiyormuş. adamcağız böyüyememiş abisii. kızmayın bu adama yahu :))) bu adam gerzeli değil tabiki. baksanıza gerzeye aykırı işlerin içinde bu adam. SANTRALLERİN FATİHİ bu adam. sen Gerze için ne yaptınki bu zamana kadar. belediye başkanına laf sallıyoprsun . dedimya arkadaş . KOMİK ADAM sın sen.

Ay Yıldız 13 Yıl Önce

Sayın Uysal soyadınız gibi uysal görünseniz de gerçek kişiliğiniz Başkana ve festivalde görevli olan kişilere yazdıklarınız ile ters orantılı görülüyor.peki siz o kadar şehitlerimizi düşünüyodunuz da neden festival alanına gelip ön sıralarda oturma lütfunda bulunup gösteriyi izlediniz ?

nilgün demirel aktaş 13 Yıl Önce

sayın gazeteci amacın başkanımızı karalamak kusura bakma ama daha ne yapsın gerze görmediği şeyleri görüyo bu festival anlık planlanmış değil bir sene öncesinden planlanan bişey ertelemek nasıl olacak nerden bilecek hainlerin pusu kuracağını bu zamana kadar onca şehidimiz verildi hangi büyük konserler iptal oldu hangi tv kapandı sen onlara neden tepkin yok biz bağırıp çağırsakta elimizden ne geliyo sen büyüklerimizi eleştir saygılar ..

misafir2002 13 Yıl Önce

Sadece Baskan ile değil yada tek bir kalemle yada haberle...gerze denince birlik beraberlik ilk akla gelen.. olmalı boylede davam etmeli onumuzdekı bir sene ıcersınde sadece birlik beraberlikle Köstek olmayıp destek olarak herkez calısmalara destek verirse ve elestiriler anlamlı ve mantıklı yonlerde olursa kımsenın calısma ısteği ümitsizlesmez aksıne yılmadan usanmadan basarıya ulasana kadar zevkle calısır.. ara sıra engeller olsada boyle devam ettii.. tabıkı bunda basınında büyük katkısı var benım takip ettiğim iki yerel basınımız var..ıkısıde gerzeli gerze ve gerzeli için elinden gelenı yapmaya calısıyor zaten taraf tutarak haber yapana haberci denemez görüşler ise tamamen farklıdır.ve goruslere saygıda duyulmalıdır haberci görüşlerini basına yansıtmamalıdır.Başkanımız çalışıyor yada çalışmıyor diyende olabilir ama oncelıkle sunu soylemek ısterım baskanımızın yrınde olsm her haberı takmam onume bakarım haberlerle uğrasana kadar işimle uğrasırım.baskanımıza calısmalarında sonsuz başarılar not ; haberle yıkılan olsa Rte yıkılırdı

hasan karabayır 13 Yıl Önce

sen ne yaptın GERZE işin be.sayın başkanımızı eleştiriyon.sinop a nükler santral yapılsın mı dediler sen evet dersin ama bu sinoplu halk istemiyor.gerzeye termik yapılsın mı dediler sen evet dersin gerze halkı bunuda istemiyor.Bu adam tepkisin hep bu konularda tepkisini koydu.sen ne yaptın peki?Koca bir hiç.nie yapmadın ssenn çünnkküüü bii ......... lisin.sen ve senin gibi gerzeli halk çok ii biliyor

bakış açısı 13 Yıl Önce

''bu zamana kadar onca şehidimiz verildi hangi büyük konserler iptal oldu diyen arkadaş: biraz gündemle alakadar olsan şehit haberlerinden sonra pek çok konserlerin iptal olduğunu okumuş ve görmüş olurdun okumayan bir toplumun hali bu olsa gerek geçen yıldan bunun kararı verilmiş olabilir buna saygı dıyarım fakat günümüzde takvim diye birşey var.belirlenen günler hangi zamana geliyor diye bakılır.nasıl ki hafta içine denk gelmemesi için haftasonu seçiliyorsa özel bi gün varmı diye de bakılır sudan bahaneler üretmeyin yemezler ;)

festivall 13 Yıl Önce

o gece canli yayin vardi ertelenemezdi belki.. ama nilgin hanim hangi konser ertelendi diye yazmis cevap vermek istiyorum. mega star tarkan trabzonda haberi alinca sahneden indii ve samsun konserini de erteledii .. hatta ertelenen samsun konseri dün gece yapildi ... neyseee bunlar politik saldirilarr ama bütün tv kanalarindaki eglenceler ve konserler durduu nilgün hanim biraz arastirarak yazalim yazilari ... iyi gunlerr

grz. 13 Yıl Önce

nerde kaldı basının özgür haber yapması..niye susturmaya çalışıyorsunuz yandaş olmadığı için mi ??? gerçekleri yazdığı için mi

tuncay tunç-istanbul 13 Yıl Önce

sayın başkanım gerze geri kalmış malesefki kültür bakımından geri kalmış dar çerçeven bakan bir kaç insan bunlar cahil geri kalmış bu zamana kadar gerze için bir şey yapmamış ama yapanlarada hep köstek olmuş bunları kaide alarak açıklama yapmanız yanlış aslında gerze halk olarak bu tip insaanları içinde bitirmeliler yoksa bu tip sürekli eleştiri yapan insanlar malesef gerzenin gelecegi ile oynuyor ben akp partili olarak sizi hem tebrik ediyorum hemde insancıl yaklaşımlarınızı begeniyorum başarılarınız devamını diliyorum sizi eleştirmenin bir anlamı yok sizi halk seçdi elinizdeki bütçe ile en iyi olanı yapıyorsunuz eleştiri yapan saçma sapan yorum yapan arkadaşlar bencer bu tip tavırlarla yorumlar yazıcanıza güzel fikirler sunup başkana mesela yaverine parlak fikirlerinizi önceden suna bilirsiniz ortak kanıya varılabilir ama herkeizn fikri aynı begenisi ayrı herkezin şahsı çıkarına görüşüne göre davranılmıycanı bilmeli kendini bilmez o tip insanlarada meyil verilmemeli

tuncay tunç-istanbul 13 Yıl Önce

şuan istanbuldayım fatih belediyesi istanbulda o kadar büyük bir bütçe ayırdıki ramazan ayı festivali için inanın aynı kadro aynı bütçeyle gerze getirseniz o tip insanlar yine yorumlarını olumsuz yapacaklardır bu insanları kendini reklam yapmak ön plana çıkarmak için eleştirlerini olumsuz yaopıcaktır

bengü yılmaz 13 Yıl Önce

konser iptal olsaydı bu seferde konser neden iptal oldu konser için ayrılan paralar çöpe gitti gibilerine eleştri yagmuruna tutulacakdı napsanız yaranılmaz

cvp 13 Yıl Önce

şehit haberinin alındığı ve mübarek kandil gecesinin olduğu o günde iptal olan festivale sizin gibilerden başkası üzülmezdi ne olsa da eğlence yapsak diye düşünen ve boş yaşayan insanlar o gecenin feyzini bilemez

gerzeli 13 Yıl Önce

BAŞKAN BEY DÜRÜSTLÜĞÜNE HİÇ BİR ŞEY DİYEMEM .AMA ŞEHİTLERİN VERİLDİĞİ AKŞAMI FESTİVAL GECESİ DEĞİLDİ SİZE FESTİVALİ İPTAL ET DİYEN OLMADI SADECE ŞEHİTLERİN VERİLDİĞİ GECE KARADENİZ TV NİN VERMİŞ OLDUĞU O GECE Kİ EĞLENCEYİ İPTAL ETMENİZ YETERLİ İDİ. O GECE SİZE UZATILAN MİKROFANA EVET BU GECE EĞLENİYORUM DEDİNİZ!! OYSAKI 2-3 SAAT ÖNCE 13 ŞEHİT VERMİŞTİK.. DİYORSUNUZKİ YAS MI TUTALIM SAYIN BAŞKAN BIRAKINDA 1 GECELİK TUTALIM YASIMIZI.OLAYI BAŞKA KONUMA TAŞIMAYIN. O YAZIYI DÜRÜSTÇE CEVAPLAYIN SİZE FESTIVALİ İPTAL ET DİYEN OLMADI SADECE AYNI GECEKİ EĞLENCENİZİ İPTAL ETMEDĞİNİZ İÇİN TEPKİ ALDINIZ !

sadece gülüyorum 13 Yıl Önce

Keşke ''çöpe'' gitseydi!

nilgün demirel aktaş 13 Yıl Önce

benim yaptığım yorumu kaldırıpta kendi yorumunuzu neden yayınlıyosunuz efendim oooo yaaa ben takip ediyorumm onca neler oldu yılbaşı geceleride kutlandı herşey yaptılar peki sen duyarlıydında festival gecesi görüntü almadınızmı siz duyarlı olupta beraberce ozaman kınasaydık ben istanbulda böyle kınamalara koşarak katılıyodum ne yani saygılar

nilgün demirel aktaş 13 Yıl Önce

ben size yazdıktan sonra yayınladınız yazımı

ibrahim 13 Yıl Önce

başkanım çok doğru söylüyor aynen katılıyorum başkanıma tamdestek herkese saygılarımla

cotuk 13 Yıl Önce

her şeyi halediyora cotoğlu ve tekhasan mahalesinde yaşayancifcilerin cöpde kaynaklanan zararlarını nezaman ödemeyi düşünüyor yoksa herzamanki gibigenemiatlataca cifcileri

Çakıl Taşı 13 Yıl Önce

Olaylara, Başkanın ve Gazetecinin gözünden bakarak çözüm getirilemez bu konuya sayın yorumcular, zorlamayın kendinizi. Oyun Teorisine göre mutlak doğru yoktur burada, başka bir değişle toplamı sıfır olan bir oyundur bu. Başkan'ın yaptığının doğruluğu ve yanlışlığı ispatlanamaz. Sadece, bir seçim yapmıştır Başkan ve bu seçimi niye yapmış olabileceğini değerlendirelim. 1. Başkan bir siyasetçidir. Bir siyasetçiden beklenen seçimi yapmamış, yani popilist olmamıştır. Festivali iptal etmemesi, aslında kendisi için bir risktir. Festivalin ekonomik ve sosyal faydacıları için bu riski almıştır. Ben kaybedeyim, esnaf kazansız demiştir. 2. Gazeteci, Başkanın bu riski aldığını biraz geçte olsa görmüştür ve oyunu kendi lehine çevirebilmek için bir hamle yapmıştır ve yani popilizm silahını çekerek bir yazı kaleme almıştır. Halkın tarafına oynamıştır, çünkü Başkan o değildir, festivalin ekonomik ve sosyal faydacılarına karşı bir sorumluluk taşımamaktadır.

Çakıl Taşı 13 Yıl Önce

3. Kanlı terör ve neticede kaybettiğimiz 13 kahraman bir oyun tahtasıdır. Bu tahtanın üzerinde; dış mihraklar ve iç menfaat grupları, bizim oyunumuzdan (festival) daha büyük oyunlar oynamaktadır. 4. Terör, bir oyun tahtası kurmak için can alır ve bunun üzerinden büyük oyunlar oynanır, bizim oyunumuzda kendi ölçeğinde büyüktür. Oyunda bir piyon olarak yer alarak, 13 kahramanın acısını büyütmeyelim, ruhlarını incitmeyelim. Son söz olarak; Sayın Başkan, Sayın Gazeteci, bu yazıları karşılıklı geri çekerek, birlik beraberliğimiz adına ve 13 kahraman askerimizin incinen ruhları adına, oyunu bozmanızı istirham ediyorum.

bengü yılmaza 13 Yıl Önce

Bengü Hanım,giden para olsaydı keşke iptal olsaydı da para için konuşuluyor olsaydı.lafa gelince herkes milliyetçi!vatansever!ama bizim başımıza gelmedi diye gerze halkı maşallah eğlendi coştu o akşam.ama vatanımızda biz eğlenirken bizi bekledikleri için ölen şehitlerimiz vardı.duyarsızlık değilde nedir bu onlar kendi ailelerini bekledikleri için değil tüm vatanı canları pahasına bekledikleri için şehit oldular bunu idrak edemiyoruz işte.keşke konuşulan şehitlerimize yapılan saygısızlık değilde para olsaydı.para nedir ki sağlık olduktan sonra yine kazanılır ama 20 yıl boyunca emek ettiğimiz evlatlarımız hani nerde bidaha bulabilirmiyiz onları.Bence tartışmalara son verin artık son verin ki şehitlerimiz rahat yatsınlar mezarlarında.Saygısızlığımızı daha fazla konuşmaya gerek yok

tuncay tunç -istanbul 13 Yıl Önce

gerzede festival küçük bir yer oldugu için türkiye genelinde duyulmadı başkanın üzerine bu kadarda gitmenin anlamı yok başkan sadece gerzeyi türkiye genelinde tanıtma amaçlı ugraşları bu sene fuarlara katıldı ileri dönük çalışmalar yapıyor festival iptal olabilirdi ama iptal etseydi yine susulmuycakdı madem bu hata başkanınyerinde olsam gerze meydanında hem ramazan şerif hemde vefat eden şehitlerimiz anısına kuran okuturum ve orada çok önemli bir konuda saglık başkanın yerinde olsan özel bir hastane ile anlaşmaya varıp orda bir hastane kurdurum devlet hastanesi sanırım partiden dolayı başkanı kaideye almıyorlar ama orda insanlar hep yaşlı acil müdale edicek ekibanda yok yeterli olmuyorda bu konunun üzerine gidilmesi lazım zaten artık özel hastanelerinde sgk ile bagkurla anlaşmaları var tabi bundada halk başkan hastanede kar payı aldı dedikoduları dogacak haliyle ama bence önemli bir konu saglık ordada

sedat aktaş 13 Yıl Önce

Başkanım sen bu tür havlama bakma bırak havlasınlar seni taktir ve tebrik ediyorum yaptıklarından dolayı yapacak çok işimiz var bırak havlasın onlar SAYGILAR...

sinan büyük 13 Yıl Önce

1.) 13 vatan evladımız 14 temmuz 2011 tarihinde saat:14:45 de öğlen yemek molasında pusuya düşürülüp şehit edilmişti. o günde mavi karadeniz canlı yayını yapılmıştır. bu yayına gerze belediyesi evsahipliği yapmıştır yayının tüm sorumluluğu ve organizasyonu yapan yapımcıya aittir. yani bir iptal söz konusu olacaksa bunu gerze belediyesi değil programın yapıncısı yapmalıydı sanırım... 2.) ben burdaki yorum yapan arkadaşlara ve tüm gerzeye sorarı ki bu saldırı acaba neden yapılmıştır acaba altında termiğe, nükleere, hes'e ucunda makamını kaybetmek bile olsa dimdik karşı duran ödün vermeyen sizin evladınızı yıpratıp engelleri birbir kaldırma planı olabilirmi? bu fırsatı birileri değerlendirip kendi elini güçlendirmeye çalışıyor olabilirmi? 3.) kandil gecesi meselesini hele hiç kaale almıyorum benim bildiğim müslümanlık allahla kul arasındadır araya 3. şahısların girmesi ve bunu siyasi malzeme olarak kullanması caizmidir bilemiyorum (bunu bi müftüye sormak lazım ) evet başkanımız...

sinan büyük 13 Yıl Önce

evet sayın başkanımız bir hata yapmıştır bu hata çok büyükde bi hatadır çünkü; bu tür yazıları kaale alıp cevap vermiştir, vatandaşının yanında durmuştur, onların çıkarlarını gözetmiştir, maaşını alıp koltuğunda oturmayı becerememiştir, gerze tarihinin bugüne kadar görmediği yatırımlarda bulunmuştur, halkla yüz göz olmuştur, makamına herkez elini kolunu sallaya sallaya girebilmektedir.... bunlar büyük hatalardır ama napalım işte bu başkanda böyle işine gelmeyenler varsa bidahaki şeçimde oy vermeyiversinler deyip bu tartışmaları bitirmenizi tavsiye ederim. insanların manevi duygularını kaşımak hele bunları siyasi rant haline getirmek kimsenin işine yaramaz keza!!! saygılarımla

Atilla 13 Yıl Önce

Herşeyi bir kenara bırakalım da şu verdiğiniz sanatçı örneğini anlayabilmiş değilim... Neymiş konserlerini iptal etmişmiş!... Alın size çatışmaların en yoğun olduğu dönemde Tarkanın düşünceleri.... Yorum sizin... Askerlik sorunu konusuna da değinen Tarkan, depremzedelere para verirken, bunu askerlikten kurtulmak için yapmadığını kaydetti. İlk albümü ve özellikle "Şıkıdım" şarkısından sonra çok ünlü olup, tüm Avrupa’da konser verirken, Türkiye’de kendisinden her şeyi bırakıp, 18 ay askerlik yapmasının istendiğini anlatan Tarkan, şunları söyledi: "O kadar başarılı olduğum bir anda bunu yapmayacağıma karar verdim. Zira, asla orduya katılmam, çünkü savaşa inanmam. Ancak onlar ısrarlıydı ve 16 ay boyunca Türkiye’ye ayak basmadım, çünkü beni gözaltına alacaklardı. Vatandaşlığımı da alacaklardı. Kendime, inandıklarıma, müziğime güvendim ve onların yapacaklarını umursamıyordum. İçgüdüm ’askere gitme’ diyordu. Ben hayatta askerim. Şansıma paralı askerlik yasası çıktı. Böylece birkaç arkadaşla birlikte bir aylık askerlik yaptık. Çok zor, ancak çok da eğlenceliydi." Kaynak: 27.07.2006 tarihli milliyet gazetesi

yorumsuza 13 Yıl Önce

atilla baslik li kisi siz sacmalamissiniz tarkan askere gitmek istememişş bende istemimedim hicc kim istiyor ki askere gitmek acikca sölemiss gitmek istemedigini sor bakalim genclere gitmek istiyorlar mi herkes bi bahnelerle erteliyo .. konuyu saptirmayalimm sonucta tarkan ölen sehitlere saygi gösterip sahneden inmisss ... veee samsun konserinide ölen bir sehitimiz alacamli diye 3 agustosa ertelemeişş lütfen konuyu saptirmayalim ....

nihaL 13 Yıl Önce

''festival planlanmış bikere'' gibi bi düşünce tamamıyla yanlış iptal edilmesi için 'süpriz festival' olması gerekmiyor. iptal edilmeli miydi edilmemeli miydi bu bir yana hiç kimse hiç kimseyi oraya zorla götürmedi veya gitmekten alıkoymadı. İsteyen gider, içi rahat etmeyen gitmez ne boş şeylerin tartışmasını yapıyoruz. iki taraflı karalamaların hiç kimseye faydası yok. vatanı yalnız terör bölmüyor..

aklı selim 13 Yıl Önce

neden kimse aklı selim ile düşünmüyor.Herkes körü körüne birilerini savunma gayreti içinde neden ? Neden kandil gecesinde ve 13 şehidin toprağa verildiği gecede eğlencesinden hiçbir fedakarlıkta bulunulmamasının ayıbını kabul edemiyoruz.Birey olarak herkes istediğini yapabilir ama kurumların ve toplumun önünde olan insanların bu hususa dikkat etmesi gerekli bir ilkedir. Peki kendisine yapılan eleştiriye bu tahammülsüzlük niye. Her gittiği yerde Basın özgürlüğünden bahseden insanların eleştirilere hakaret ve ikiyüzlülükle timsah gözyaşı dökmekle itham etmeleri ne kadar yakışık almıştır. Toplumun önünde olan insanların söz ve hareketlerine dikkat etmeleri gerekir.Gerze küçük ve şirin bir belde hep yüzyüze bakacağız hemşehrilerimizi germe ve geri dönülemez kırgınlıklara düşmanlıklara sebeb olunmaması herkesin boynunun borcudur. En sakin olması gereken aklı başında olan herkesin sözlerine ve hareketlerine dikkat etmeleri gereklidir.

sayin baskan 13 Yıl Önce

sayin baskanimız da asmis kesmişş ... ben söyle yaptim böyle yaptim.. bırakta seni halk övsünn ... dogru yaptin selalayi cengizinsaaat yapti :))esnaflar kendileri kazanmak icin plaj yapti etrafi güzellestirdi ... ee senne yaptinn dogru belediyenin önünü yaptirdin.. kösk caddesiniii tas dösedinn.. girde bi ara mahallelere bak haa birde halka lale devrini aratmayacak eglenceler yaptiriyorsun ... bir seyi dahaa iiiyii yapiyorsun bölücülükkk oo termikci onla nedne konusuyorsunn ?? onun dükkanina gitmeee ..o termikciii.. eyyy osman baskann sen bu ilcede termikcii olanindaaa olmayanindaaa baskanisinnn bu mu senin belediye baskanligi anlayisinn... herkes sapkasini önüne koysunn biraz düşünsünn .. su akar yolunu bulurrr başkann .....

atilla 13 Yıl Önce

yorumuma yanıt veren kişiye ismiyle hitap edemiyorum maalesef... Konu ile ilgili yorumum çok açık ama konuyu saptırmaya çalışanın kim olduğu meçhul... Bu konuda yorum ve düşüncelerini en son aktarması gereken sanatçı Tarkan'dır eleştiri odağım buydu ama yorumumu tam anlayamamış olmalısın!... 2006 Temmuzunda Tarkan'ın o düşüncelerinden henüz birkaç gün önce de 8 şehit verilmişti ama buna rağmen Tarkan denen zat o açıklamaları kamuoyuna yapabilmişti!... Özetle Tarkan konser iptali ve kayıplar konusunda düşündüğünüz kadar duyarlı değil bunu anlatmaya çalışmıştım ama yorumumu çok iyi okumamışsınız sanırım...

bodur 13 Yıl Önce

Şu "Santallerin Fatihi" lafına çok güldüm gerçekten. Kimi kastettiğinizi anlamadım ama. Zekice yorum yapan arkadaşlar var.

Yorumculara 13 Yıl Önce

Olumsuz yorum yapanların belli kişiler olduğunu düşünüyorum. Yoksa Sayın belovacıklı gelmiş geçmiş en başarılı belediye politikalarından birini yürütmektedir. Boş söz fatihliği yapmayın.

uğur 13 Yıl Önce

Başkanım sen boşver böyle yazıları Gerzede kımın ne olduğu belli taraflı gazetecılık anlayışını çok iyi gözetiyorlar.Bu zamana kadar birşey yapılmamış Gerzede iyi çalışmalar var bunu görmezden gelenler kendilerini de görmezden gelecekler çünkü kan kaybediyorlar.Ayrıca tarkan konserini iptal etmemiştir şarkısını söylemiştir.

kınama 13 Yıl Önce

yapılan yorumların bir kısmını yayınlamayan sitenizi kınıyorum Etidör notu: *Hakaret, küfür, kanıtlanamayacak iddia ve suç niteliği içeren yorumları yayınlayamıyoruz. Lütfen yazdıklarınızı bir kez daha okuyun, bazen tek bir sözcük bile o kadar emek verilen güzelim bir yorumun çöpe gitmesine neden olabiliyor. *Lütfen başka yorumcularla didişmeyi değil, ilgili haber veya makaledeki fikirleri esas alınız. Israrla ve sürekli olarak başka yorumcularla uğraşanlarda kasıt aramaya başlıyoruz. *Lütfen yorumunuzda “sıkıysa yayınlayın”, “erkekseniz yayınlarsınız” gibi editörlere meydan okuyan ibareler kullanmayın.

tuncay tunç -istanbul 13 Yıl Önce

festival iptal edilmedi diye eleştiri noktası olan başkan peki bence başkan iptal etmeyi ön görmedi gerze kaymakamı iptal edebilirdi yerel belediyelerden büyük şehir sorumlu degil mi sinop belediyesi orda festival oldugunu bilmiyormu bir telefon açıp gerze belediyesine iptal ettirebilirdi madem suçlu aranıyorum şu yorummumdan sonra başkan üzereine giden gazeteci arkadaşın cevabı şu olucakdır işi bu kadar büyütmenin bir anlamı yokdur olucakdır başkan yerinde olsan gerzede tüm festivalleride bundan sonra iptal etiririm yok o bahçe niyemiş yok niye iptal olmamış hiç bu polimiklere girmem festival programı daha ilerleyen zamanlardada yaptırtmam

murat 13 Yıl Önce

Başkanım yazınızdan ötürü sizi kutlarım.Bundan daha iyi bir cevap olamazdı gerçi cevap vermeye bile değmeyecek insanlar var ama neyse.Birşeyler üzerinden siyaset yapmak alışılagelmiş bir durum artık.Bu gibi durumlarda halkın gözünün açık olması ve bunlara gereken cevabı vermesı gerekır.Belli bir partinin ve bir şirketin arkasında halkın milli duygularıyla oynayamazsınız Gerzede neler döndüğünü çok iyi biliyoruz ve kimseye pabuç bırakmayız.

filiz 13 Yıl Önce

her gün bir ya da iki şehit veriyoruz o gün sayı 13 tü malesef her zaman söylüyorum bir tane filan olunca kimse önemsemiyor rakam artınca millette bir matem havası oluyor sonra ki birkaç gün içinde zaten unutuluyor olan vatan için genç yaşta gidene birde geride bıraktıklarına oluyor sonrası laylaylom...festivalde yoktum ne oldu bilmiyorum ama saygı duruşu gibi birşey olmalı belkide olmuştur...ertelenme gibi bir durum bence yapılacaksa 13 şehit için değil 1 şehit içinde olmalı bu konuya bir çözüm bulmalıyız...başkan doğru karar vermiş valla bu acıyı yüreğinde hissedip eğlencesini iptal eden varmıdır bilmiyorum tarkanında göz boyadığına şüphe yok!...

gerzeli 13 Yıl Önce

sayın editörümüz atıp tutar biz tarafsızız diye hani benm dünki yorum? biraz ağır geldi altından kalkamadınız galiba sizde belediye başkanına dayamışsınız sırtınızı güzel valla... tam bi taraf olmuşsunuz sayın başkanla iyi muhabbetler...

Çakıl Taşı 13 Yıl Önce

Evet sayın Editör, benim de son yorumumu yayınlamadın.Başkanın basın danışmanının sen olduğunu düşünmeye başlayacağım. Saygılar.

ibrahim PİRGAİP 13 Yıl Önce

gerzenin üç tarafı deniz ailaeniz gezeip rahat ça çay parası ödemeden yada piknik veua kahvaltı yapılabilek bi yer vrmıydı yoktu. şimdivar tşekkürler başkan.15 yıldır gerzeye gelip giderim bu seneye kadar gerze sokaklarının taşlrını tek tek sayarım alt yapısıyla yapılıyormu evet teşkkürler başkan. bu güne kadar ramazan eğlencesi bilmeyen gerze birlik beraberlik içinde eğlenmesini biliyormu evet teşekkürler başkan... gerzeli olmamama rağmen gerze kültürünü yaşatma çabaların olan her gerzeliyi kucaklayan ve odasından boş çevirmeyen gerzenin çevresi yetersiz imkanlara rağmen değğiştirmeye çalışan bi başkana ancak destek olunur. unutmyalımki hepimiz ynı gemideyiz ve ikinci bi gerze yok.... saygılar...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.