Gerze gündem haber emlak

Bir de Bu Gözle Bakın

GÜNCEL

Kamu binalarını mercek altına aldık, işlevselliklerini nasıl kazandırabiliriz diye düşündük, işte projelerimiz.

Gerzeli olarak gelişen teknolojiye her alanda elden geldiğince uyum göstermede başarısısız dersek kendimize haksızlık etmiş oluruz. Ancak bu konuda çağı yakalamada son derece başarılı olduğumuz da söylenemez.

Gerze Gündem Haber olarak “daha çağdaş bir Gerze nasıl olmalı” düşüncesinden yola çıkarak, ilçemizi karış karış dolaştık. Gördüğümüz manzara konutlar ve işyerleri açısından görselliği ve mimarı tarzları ile son derece modern bir şehircilik anlayışı ile gelişmemizi sürdürürken, kamu binalarından aynı övgüyle bahsedememe gerçeği ile yüz yüze geldik.

“Şu anda böyle, böyle de olabilir” noktasından hareketle, ilçemizde yıllardır atıl vaziyette bir ucubeyi andıran, görünümüyle bilhassa yabancı konukların haklı eleştirilerine maruz kalan yılların mezbelesi öğretmenevi ile onda mevcut her türlü çirkinliği bir fazlası ile üzerinde taşıyan metruk tekel binasının ilçeye yakışan bir konuma getirilmesi için proje ürettik.

Bunlarla birlikte birkaç gün önce yaptığımız haberimize de konu olan kapatılan cezaevinin yerine ne yapılabiliri yaptığımız anketle de destekleyerek sorguladık. Aklımıza ilk etapta gelen, her türlü ihtiyaca cevap verebilecek bir adliye sarayı oldu. Bizi bu noktaya getiren ise toplumsal barışın vazgeçilmezi hak ve adalet dağıtan adliye teşkilatı çalışanlarının 3-5 odaya sıkıştırılan mesleki yaşamları idi. Kapatılan cezaevi yerine yapılmasını düşündüğümüz modern ve çağın gereklerini karşılayan bir adliye sarayı projesi ürettik.

Bununla birlikte yapılış tarihini çoğumuzun bilmediği, yıllardır birtakım iyileştirme ve tadilatlarla hizmet verilmeye çalışılan, nerede ise birbiri içine geçmiş büroları ile hizmet vermenin işkenceye dönüştüğü, vatandaşın devletle olan bağının en önemli köprüsü olan Hükümet Konağını da unutmadık. Burası için de Gerzemiz'e yakışır, mimari açıdan son teknolojiden yararlanılmış, estetik yapısı ve görselliği ile ilçenin yüz akı olabilecek bir proje de hükümet konağı için ürettik.

Bu çalışmaları gerçekleştirirken amacımız hiçbir kişi ve kuruluşu eleştirmek değildi. Düşüncemiz sadece yetkililere alternatifler sunmak ve onları bir an önce, her şeyiyle olduğu gibi, kamu kurumları ile de örnek bir Gerze tesis edilmesi için teşvik etmekten ibaretti.

Takdir elbette sizlerin.








Adliye Sarayı



Öğretmen evi

Yorumlar (17)

F. Öztürk 11 Yıl Önce

güzel çalışma da bunu yapacak yönetim gerzede malesef yok, yıllardır hep aynı. değişenler sadece meydan ve sahildeki park, sanki çok gereği varmış gibi.

sevcan uslu 11 Yıl Önce

altına imzamı atarım habercilik budur, ilçenin eksikliklerini ön plana çıkarmak.

istanbuldan 11 Yıl Önce

sizden başka düşünen yokmu bu ilçeyi.

Ömer 11 Yıl Önce

istanbulda oturuyorum memleketime 2 yıldır gidemedim en son gördüklerim deniz kenarı çay bahçesi ve horoz heykeli çok'da hatırlamıyorum.

hasan güler 11 Yıl Önce

süper olur gerzeye yakışır ama gerzeliler destek vermeli.

vatandaş 11 Yıl Önce

resimler on numara bunu yetkililere sunum yapın..

gerzeli 11 Yıl Önce

güldürmeyin adamı devlet 10 bin nüfuslu bir yere neden bu yatırımı yapsın? tahmin ediyorum böyle bir şey olsa bile termiğe nasıl karşı gelindiyse bunada karşı gelirler aynı grup..

gerze 11 Yıl Önce

sayın editör kadastro hakimliği sinopa gitti askerlik şubeside aynı kimsenin sesi çıkmıyor sen bina yapmaktan bahsediyorsun iki gün sonra adliyeninde gitmeyeceğinin garantisimi var bina yapacaksın oldu olacak askerlik şubesinin yeriyle sağlık ocağınıda unutmuşsun.

yuh be 11 Yıl Önce

yuh be gerze yi düşünecek bir senmi kaldın gerze gündem. atı alan üsküdarı geçti şimdi sen diyorsunki kurtaralım sendan başka gerzeli yokmu.

hade kerim 11 Yıl Önce

haberciliğinizi taktir ediyorum fakat sizin ziniyetinizde gerzede kaç kişi var önce ona bakın ye kürküm ye sen de öyle yapsana akıllım

gerzelideğil 11 Yıl Önce

bunlar güzel hayeller aslında hayel olmayan şeyler yapılıyor gerzede. üniverste binasının nasıl hızla yapıldığı mesela ama görülmez. senede kaç asker gönderiyorki gerze askerlik şubesine itiraz ediliyor. ayrıca kanunda yasada belirlibir mahkeme ve duruşma sayısı vardır ve ona göre adliye kalır veya gider

bilgi 11 Yıl Önce

askerlik şubesinin yerine ilçe j.k.lığına ait lojman yapılacağını söyleyim.

GERZELİ DEĞİL 11 Yıl Önce

taklitlerimizden sakının...:))) hükümet konağı veya klimalı konak yeni haliyle en azından güzel bir görünüm kazanmış... tekel binası ve sahildeki ketenpereye getirilerek yıkılan eski tarihi öğretmen evinin yerine yapılırken yoluda göçüren ucube yapının bir an evvel elden geçirilmesi gerek

elif 11 Yıl Önce

böyle olursa gerze il olur

Göbeğini Kaşıyan Adam! 11 Yıl Önce

hatalı sebep-sonuç ilişkisi. doğrusu, "il olursa gerze böyle olur" olmalıydı. syg, gka

hüseyin çavdar 11 Yıl Önce

çok güzel olur.

Ekrem doğruöz 10 Yıl Önce

kısır bağnaz siyasi çatışmalar yerine böylesine güzel projelere gönül koyan kafa yoran insanlara sevgi ve saygı duyulur. çünki bu ülke ve gerze hepimizin. siyasi saplantılardan uzak bir birimizi insan olarak sevmek böyle olur. herkese sevgiler saygılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.