Gerze gündem haber emlak

Gerze’de İlk Kez Mikrokredi Dağıtıldı

GÜNCEL

28 Kasım 2013 Perşembe günü saat 14 00 da Gerze Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen törene, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, İl Özel İdare Mikrokredi Sorumluları Ayşe Banu Turgut, Fatma Mercan Gökçe ve mikrokredi almaya hak kazanan 8 bayanımız katıldı.

 İl Özel İdare Mikrokredi Sorumlusu Ayşe Banu Turgut yaptığı açıklamada,” 8 bayanımıza kredi dağıtacağız. Prosedürümüz gereği bayanlarımıza 5 günlük programla mikrokrediyi kapsamlı şekilde anlattık. İlk verdiğimiz kredi tanışma kredisi olup daha sonra ki yıllarda kredi miktarı artmakta olup güvene dayalı bir sistemimiz vardır. İl Özel İdare, Sinop Valiliği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile protokol imzaladık. İl Özel İdare ve Valilikten bizlere aktarılan fonları bayanlarımıza veriyoruz. Bu proje 2011 yılında Sinop’ta uygulanmaya başladı. 311 üyemiz var ve toplamda 575 bin kredi dağıttık. Bayanlarımız istedikleri sürece onların yanındayız. Amacımız bayanları ekonomiye kazandırmaktır.” dedi.

Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar konuşmasında ise,” Gerzeli bayanlarımızı girişimcilik konusunda başarılı buluyorum. Mikrokredi sistemi banka gibi işlemler gerektirmemesi ve kredi kullanıcılarını geri ödemede zorlamadığı için bu projeyi destekliyorum. Bu töreni düzenlememizin amacı bu projenin duyurulması içindir. İnandığım bir projedir ve faydalı olduğunu somut olarak yaşadım. Gerze de ilk mikrokredi alanlar olarak sizler örnek olacaksınız.” dedi.

İl Özel İdare Mikrokredi Sorumlusu Fatma Mercan Gökçe Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar ve mikrokredi alan 8 bayanımıza Türkiye İsrafı Önleme Vakfının rozetini taktı. Mercan konuşmasında, “Mikrokredi kullanan her bayanımız Türkiye İsrafı Önleme Vakfının üyesidir. Bu projeyi sahiplendiği ve desteklediği için Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar mikrokredi alan 8 bayanımıza kredilerini dağıttı ve tören son buldu.

Mikrokredi dağıtılan Gerzeli bayanlarımız;

Ad ve Soyad Mirokredi ile Yapacağı İş Kredi Miktarı

Bilgin Yetkin Kuaför 1000 TL
Nimet Tuna Manav 1000 TL
Filiz Kayacan Elişi 1000TL
Gülserin Çelik Elişi 1000 TL
Esra Karasoy Tuhafiye 1000 TL
Banu Baş Elişi 1000 TL
Filiz Yoğurtçu Bakkal 1000 TL
Sebahat Sarıca Halı yıkama 1000 TL
























Yorumlar (1)

hale 10 Yıl Önce

bu bayanların zaten çok ihtiyacı vardı o 1000 tl

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.