Gerze gündem haber emlak

Gerze'nin tarihi tehlike yaratıyor.

GÜNCEL

Gerze’nin tarihi evleri bakımsızlıktan çökme noktasına geldi.

Gerze’de tarihi binaların birçoğu bakımsız olmasından dolayı yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalırken çevredeki esnaf ve vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

Pek çok bina restore edilememesinden dolayı metruk ve yıkılmaya yüz tutmuş görüntüsüyle dikkat çekerken, çevrede oturan vatandaşlar ise, binalardan herhangi birinin kendi üzerlerine, sokaklarda oynayan çocukların veya gelip geçen vatandaşların üzerlerine yıkılmasından endişe ediyor.

Çıkan en hafif bir rüzgarda yoldan gelip geçenlerin üzerlerine yıkılacak diye korktuklarını ifade eden vatandaşlar; “Bu evler bakımsızlıktan dolayı çürümeye terk edilmiş durumda ve bir çoğu gün geçtikçe yıkılmaya, çökmeye başladı. Yolda yürürken her an üzerimize yıkılacak diye başımızı sürekli havaya kaldırarak yürüyoruz. Yetkililerden isteğimiz bu evleri ya yıksın ya da restore etsin. Yoksa bu vurdumduymazlık bir faciaya dönüşebilir.” dedi.

Öte yandan İlçemizde sert esen lodos gibi rüzgarların bu bakımsız evler için büyük tehlike arz ettiğini söyleyen çevre sakinleri, bakımsız olan yapıların daha önceki doğa olaylarından gördüğü hasardan tedirgin oluyor. Yakup Ağa Konağı gibi binaların onarılmasına rağmen, şehrin girişi gibi göz önünde duran bu yapıların bakımsızlıktan dolayı oluşturduğu tehlikesinin yanında, çirkin görüntülerin de turizm açısından önemine dikkat çekerek yetkililerin çözüm bulmalarını istiyorlar.





Yorumlar (2)

Gürhan Tanga 13 Yıl Önce

Bir tanede dayımda var 3 katli 3 aile oturuyor cinde, 80 yasina merdiven dayadı.. Adamın Devletten yardim aldigida yok, Bağkur maaşiyle ayakta tutuyor evi. Diğer evlerin sahipleri, Mirasçıları nerede? Yoksa evleri terk edilmiş, virane halde birakip da devlet bir el atsın kesenin ağzını açsın diye mi bekliyorlar?

Yakup Kemal KALYONCU 13 Yıl Önce

Gerze o evleri çok arayacak. Safranbolu "o evlerden" ilçesini ayakta tutuyor. Yapsatçılara verilip ruhsuz betonarmelerle takas edilen tarihini, mezarlığa bırakıp bir daha anmadığı yaşlılarını, inkar edilen geçmişini Gerze çok arayacak. İstemezükçü olmak kolaydır, ama halka elindeki değerleri farkına varması için yardımcı olmak, Sinop Valiliği İl turizm müd. nün yolunu göstermek çok mu zordur? Nerdesiniz Gerze'nin aktıvıstleri? O evler Gerze'nin havası, suyu kadar önemli değil mi?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.