Gerze gündem haber emlak

Her Çarşamba Sohbet Programı Düzenlenecek

GÜNCEL

Gerze Müftülüğü Merkez Yeni Camide öğle namazına müteakip her Çarşamba günü bayanlara sohbet programı düzenleneceğini duyurdu.

Vaaz İrşat Programı çerçevesinde her hafta Çarşamba günleri Merkez Yeni Camide öğle namazına müteakip misafir hocalarımızın da katılımıyla bayanlara yönelik sohbet program yapılması planlanmıştır.

Bu çerçevede 15.02.2017 Çarşamba günü ilkini gerçekleştirdiğimiz sohbet programımız ilk olmasına rağmen bayan cemaatimizden büyük ilgi görmüştür.

Programımız Merkez Site Cami Müezzin Kayyımı Bünyamin KOÇ Hocamızın Kur'an tilavetiyle başladı. Kuran tilavetinin ardından İlçe Müftümüz Bayram KARAR Hocamızın sohbetiyle devam etti. Bayram KARAR Hocamız sohbetlerinde Müslüman kadının Allah-u Teala tarafından nitelendirilen "Saliha" sıfatı üzerinde durdu.Her kadının evinin bir muhafızı olmak gibi bir sorumluluğu olduğu konusuna Hadisi Şerifler ışığında değinen Hocamız "Hanımlarımızın evde ki çocukların yetiştirilmesinde,evdeki İslami yaşantının canlı tutulmasında ve yaşanmasında büyük etkileri vardır.Bu yönde gerçekleştirdikleri olumlu her hareketlerinin topluma yansımasının da çok güzel olacağı aşikardır.Bayan cemaatimizin bu ve benzeri sohbetlere,programlara ve cemaat olarak beş vakit namazlara katılımlarının gerçekleşmesiyle elde edecekleri bilgiler ışığında dini bilgileri daha da artacaktır. Bu da bayan cemaatimizi dini yaşamda aktif bir şekilde öne çıkaracaktır. "diyerek hanımların dini yaşantımızdaki önemine değindi.

İlçe Müftümüz Bayram KARAR bu sohbetlerin toplum açısından ciddi bir ihtiyaç olduğunu bundan sonraki haftalarda da Çarşamba Günleri Öğle Namazının ardından Merkez Yeni Camimizde Merkez Kız Kur'an Kursu Öğreticimiz Azize BALCIOĞLU sorumluluğunda misafir bir hocamızın eşliğinde programlarımızın devam edeceğini programlarının bir bölümünün de soru cevap şeklinde olacağını belirtti.

Ayrıca ayda bir bayanlara yönelik, üç ayda birde tüm cemaatimize ve ailelerimize yönelik konferanslar neticesinde bu ihtiyaçlarımızın karşılanmaya çalışılacağını belirtti. Katıldıkları için hanım cemaatimize teşekkür etti. Program bu şekilde sona erdirildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.