Gerze gündem haber emlak

Milli Duygularımız Azaldı mı? Yoksa…

GÜNCEL

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 94.yıl kutlamaları protokol ve az sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Türk insanına ulusal bir kimlik kazandıran, işgallere son verilip, vatandaşlık bilincinin yerleşmesine neden olan ve ulusal kimliğimizin kazanılmasının ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun ilk adımı olan ve İstiklal Savaşımızın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, önceki yıllara nazaran az sayıda vatandaşın katılması ile gerçekleşti. Daha önceki yıllarda şehir merkezine uzak olan stadyumdaki kalabalık ve coşkunun azaldığı görüldü.

Atatürk Anıtı önünde saat 09.00 da başlayan çelenk koyma törenine Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Cumhuriyet Savcısı Alican Karakuş, İlçe Emniyet Müdür V. Başkomiser Ayhan Şardağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sümeyye Çalmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, İlçe Müftüsü Ömer Yay, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün çelenginin Atatürk Anıtına koyulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızın okunması ve bu esnada bayrağımızın göndere çekilmesi ile son buldu.

Saat 10.00 da tören alanı olarak belirlenen liman içindeki festival alanında devam eden kutlamalar, protokol, öğrenciler ve vatandaşın yerlerini almaları ile saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Bir öğrencinin günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasından sonra, Atatürk Ortaokulu öğrencileri halk oyunları gösterilerini sundular. Betül Sudaş isimli öğrencinin Mustafa Kemal isimli şiirini seslendirmesinden sonra, Gerze Judo Spor Kulübü öğrencileri judo gösterilerini sundular. Yusuf Şeker isimli öğrencinin “O Geliyor” şiirinin ardından, Gerze Jimnastik Spor Kulübü öğrencileri judo gösterilerinde bulundular.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Gençlik Haftası nedeniyle okullar arası kız ve erkek öğrenciler, bilek güreşi, masa tenisi, atletizm, sokak basketbolu, voleybol, branşlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdür V. Başkomiser Ayhan Şardağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sümeyye Çalmaz tarafından takdim edildi. Ödül töreninin ardından Güreş Antrenörü Serkan Alkanat nezaretinde güreş gösterileri yapıldı. Öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen halat çekme ve çuval içinde yürüme müsabakaları ile devam eden kutlamalar, Okul öğretmeni Erhan Atay rehberliğinde, Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan serginin gezilmesi ile son buldu.

Yorumlar (5)

sınırsızsorumlu 11 Yıl Önce

kutlanacak bayram mı bıraktılar ortada.hükümetin hiçbir ferdi dünkü bayram törenlerine katılmadı.bu ülke nereye gidiyor.korkutuyor beni.

Gerzeli 11 Yıl Önce

gerzemizin makus kaderi maalesef böyle. her ortamda cumhuriyete sahip çıkma konusunda, çevrecilik konusunda, muaassır medeniyetlere ulaşma konusunda mangalda kül bırakmayan solcu arkadaşlar iş uygulamaya gelince ortadan kayboluveriyorlar. alana dikkat ederseniz belediye başkanının dışında solcu göremezsiniz çünkü onlar için 19 mayıs gençlik ve spor bayramı muhalefet yapmak için kullanabilecekleri bir metadan başka bir şey değildir. bayramı kutlamak için hadi kalkın bayrama gidelim derseniz kimse tatili bayram için harcamak istemez. bu bayramdada laf üretmenin dışında başka bir iş yapamayan solcuların sahada olmaması nedeniyle sahada bir avuç insanla bayram kutlanmıştır.

falancı 11 Yıl Önce

milli duygularımız azalmıyor. azaltılmaya unutturulmaya çalışılıyor. yıllardır coşkuyla büyük katılımlarla kutladığımız bayramlarımızın yavaş yavaş içleri boşaltılıyor. uzakdoğu sporlarıyla geçiştiriliyor. güreşe lafımız olamaz tabiki.atatürk büstüne kamu kurum ve kuruluşlarının çelnklerini koydurtmuyorlar artık. farkettinizmi! gerzeli rumuzlu muhterem. bizler sizler gibi on günde unutan türklerden değiliz! unutmayacağız unutturmayacağız.

sınırsızsorumlu 11 Yıl Önce

gerzeli kardeşim.sen herzaman tarfsız olduğunu söylüyorsun ama cümlelerinin arasından solcu düşmanlığı açıkça okunuyor.solcuların alanda olmamasını eleştiriyorsunda. milli duyguları manevi duyguları siyasete alet ederek kitleleri peşinden sürükleyenler neredeydi.onları bir sorgulasana.

capitain 11 Yıl Önce

neredese yasaklacak duruna geldi türk bayrağı taşımak neredese suç teşkil ediyor ee geriye ne kaldı.atatürk. nedemiş geçmişini bilmeyen gelecegini göremez demiş

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.