Gerze gündem haber emlak

Büyük Mitingden canlı yayın…

SON DAKİKA

Gerze’de termik santral kurulmak istenmesini protesto etmek için insanlar ülkenin dört bir tarafından akın akın geliyor.

Gerze’ye termik santral yapmak isteyen anadolu gurubunu protesto eden binlerce insan büyük mitingde buluşuyor.

Sadece Gerze’nin değil Türkiye’nin havasını, suyunu, geleceğini kurtarmak için bir araya gelen vatandaşlar Gerze’nin girişinde toplanmaya başladı.

Hava çok güzel, bahardan kalma bir gün yaşanıyor. İnsanlar coşkulu. Müzikler, sloganlar eşliğinde halaylar çekiliyor.

Saat 10.55:
İstanbul'dan İzmir'den Ankara'dan insanlar akın akın geliyor. Emniyet güçlerinin rakamlarına göre şu andaki kalabalık 9.000 (DOKUZBİN). Davul ve zurnalar eşliğinde kortej yürüyüşü başlamak üzere. İlk görüntüler biraz sonra geliyor.

Saat 11.50:
Gelenler Cumhuriyet meydanına sığmıyor. Gerze hiç böyle bir kalabalık görmedi. Onbinler pankartlarla sloganlarla meydana akıyor.
Saat 13.50:
Coşkulu geçen miting sona erdi. Alanı dolduran kalabalığa ilk konuşmayı Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı yaptı. Yapılan mücadeleye destek olmak için gelenlere yaptığı teşekkür konuşmasının ardından, YEGEP sözcüsü Şengül Şahin, mücadelenin dünü ve bugününü anlattı.

Yaykıl Köyü muhtarı Ahmet Tiryaki'nin, köyde yaşanılanları ve 5 Eylül direnişini anlatan konuşmasından sonra, köy halkından kadınlar ve çocuklar mücadeledeki kararlılıklarını şiirlerle haykırdılar.

Mücadelenizde Ankara'daki sesiniz olacağım diyen Sinop Milletvekili Engin Altay'dan sonra konuşan Sinop Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Erol Derici, "Ben bir işadamı olarak yatırıma karşı olmam mümkün değil. Ama yatırımın temiz ve çevreye duyarlı olandan yanayım." dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı da yaptığı konuşmada yapılan mücadelenin sadece Gerze'nin mücadelesi olmadığını, doğusundan batısına bütün ülkenin insanca yaşamını savunmak olduğunu söyledi.

Mitinge SİYAD İştişare Konsey Başkanı Prof. Dr. Emin Kuru, CHP, MHP, Ülkü Ocakları, İP, EMEP, TKP, ÖDP, Sinop, Gerze, Erfelek, Türkeli belediyeleri, Türk Kamu-Sen, Greenpeace, Yeşilasiler, Karadeniz İsyanda, Ekoloji kollektifi, Derelerin Kardeşliği Platformu, SİAD, SİYAD, Türk Tabipler Birliği, Bursa Doğa-Der, ADD, KESK, DİSK, İstanbul Ankara ve İzmir'deki Sinoplular dernekleri, TMMOB da destek verdi.

Şarkılarla, türkülerle, halaylarla, konuşmalarla geçen miting olaysız şekilde sona erdi.















Yorumlar (33)

sadık yılmaz 12 Yıl Önce

kendim istanbuldayım fakat bütün kalbimle gerzedeyim ve bende termik santrala hayır diyorum

??? 12 Yıl Önce

türkiyenin dört bir yanindan gelmisler diyarbakır dan ... lilar bile sendikalar, partiler, halk evleri . bunlar zaten herseye karsi peki gerzeliler nerde????

BARIŞ ÖZTÜRK 12 Yıl Önce

GERZELİ ABİLERİM ABLALARIM KÜTAHYADAN SİZE KOCAMAN SEVGİLERİMİ İLETİYORUM SONUNA KADAR YANINIZDAYIM İNŞALLAH BU YAPTIKLARINIZ SONUCUNA ULAŞIRSINIZ TERMİK SANTRALE HAYIR.....

ali düdükçü 12 Yıl Önce

gerzeliler de alanda kalkta git meydanda görürsün hariçten gazelci isimsizler ammada korkaksınız yahu

uğur 12 Yıl Önce

Gerzelilere ve bu belaya karşı çıkan herkesi kutluyorum.Bu mücadele adaletsizliğe hukuksuzluğa karşı mücadeledir.İnsanların yaşam alanlarına havasına tecavüz etmeyi planlayanlara karşı mücadeledir.

Hüseyin Şensoy 12 Yıl Önce

Büyük mitingimizin gerçekleşmesi için çaba gösteren herkese, miting sırasında görev alan tüm hemşerilerime, yurdumun değişik yörelerinden gelerek derdimize ortak olan tüm dostlara, belediye başkanıma ve ölümü dahi göze alan şengül kardeşime canı gönülden teşekkür ederim....

sam amca 12 Yıl Önce

arkadaşlar ben gerzeli pek az gördüm .acaba benim gözlerimmi bozuk sizin kalabalık dediğiniz insanlar nerde birde utanmadan diyarbakırdan insan getirmişler

hasan hayırcı 12 Yıl Önce

şu an istanbuldayım ama orada bulunan herkese her derneğe teşekkürler inşallah kazanacağız gerze bizimdir bizim kalacak

grz57 12 Yıl Önce

CHP mitingi mi sandınız siz bu yürüyüşü??? ne o bayrak işte gerçekler gün gibi ortada aldanmayın ey gerzeliler

ah gerzem ah 12 Yıl Önce

sayın gerzeliler bu miting termiğiğe hayır mitingimi yoksa sol örgütlerin idelojinin külenmesine yardım mitingimi.mitinge gittim fakat utandım her tarafta sol örgütün bayrakları tanımadığım insanlar vardı.birde engin altaya birlafım olacak sende bu örgütlere önayak oluyorsun yazıklar olsun engin altay

umut 12 Yıl Önce

Bu büyük bir miting idi . Herkes oradaydı . Gerzeliler de, ülkü ocakları da siyası partiler ve her kesimden insanlardı. Gerzeyi sevenler çevreyi sevenler.Bu mitingi ucuz laflarla karalamaya kimsenin hakkı yoktur. Çok güzel klabalık bir miting idi.

mehmet 12 Yıl Önce

Sol örgüt yok chp mitingi diyen gözleri görmeyen yorumcu arkadaşlara İyi baksaydınız da MHP ve Ülkü Ocaklarının da bayrak ve flamalarını da görseydiniz. Katılsaydı AKP nin de bayrakları olsaydı Başbakanın her dediğini gözleri kapalı kabul ettiklerinden Miting dede yoktunuz.Olaydı AKP teşkilatı daha da mutlu olurduk alkışlarla karşılardık. Bakın ne kadar guzeldi Bir yanda MHP ve Ülkü Ocakları diğer tarafta tamamen zıt Sol gruplar Yanyana omuz omuza Gerze için temiz hava için mücadele ediyor hoşgorü ile yanyana clısıyor grüş farklaını unutmuşlar onurlu mücadele temiz çevre için ortak noktada buluşmışlar AMA AKP yine yok tutmuşsunuz nelerden bahsediyorsunuz Buyurun meydan ve mitinglerimiz herkese açık sizleri de aramızda gormekten onur duyarız goruş farklarımızı unutur GERZE için beraber çalışırız. Birdaha ki mitingde siz AKP lileri de aramızda gormrkten onur ve mutluluk duyarız.Lutfen gozlerinizi açın ve Gerze için siyaseti bırakın da beraber çalışalım

uzaktaki gerzeli 12 Yıl Önce

Mitingde hep sol gruplar varmış da , yok bu chp mitingi miymiş de, sol grupların sol görüşlü toplulukları orda görünce utanmışlar da.. Acaba neden utanıyorsunuz? oraya farklı görüşlerden dernekler, partiler topluluklar geldi de yaka paça dışarı mı cıkarıldı? Gerze'deki çeşitli görüşlü sivil toplum örgütleri, diğer parti grupları neden gelemedi acaba? onlar Gerze'li değilmi? Termik santralden etkilenmeyecek farklı bir canlı türü mü onlar? neden gelmediler? ben de bundan utanıyorum. sırf birileri, yukardan birileri bu işe olur verdi diye onlar da eli kolu bağlı kalıyr, kendi fikirlerini ifade edebildiği platform ile mitinge gelemiyorlar. Bu miting sol mitingi dğeil, TERMİRK SANTRAL KARŞITI bir miting. utanılacak birşey yok..

ne olcak simdi ?? 12 Yıl Önce

tarih e bi bakalim ne demis en tecrübeli siyasetcilerimizden süleyman demirel ''yollar yürümekle aşınmaz'' yürüsünler demiss ee yüüründü de ne oldu? yapilmiycak mi? disardan dernekler gelmis halkevleri gelmis pankartlara yürüdüle r taa diyarbakirdan bilee.. yazcak cok sey varda neyse....anlayan anladi zaten ..gerze insani kör degil ...

Gerzeli bir kişi. 12 Yıl Önce

Hayır yürüyüşü ve zafer kazanılmış gibi davul zurna çalınması.,Belediyeden yapılan ilan kompozisyonu,biraz fazla değil mi?İlla ki müzik kullanacaktınız Turgay Hocamın Ramazan eğlencelerinde söylediği Temik Santrale hayır şarkısı çalınmalıydı.Bu benim küçük aklımın küçük fikri sadece.MEMLEKETİM VE BU ŞARKI YETERLİYDİ PROTESTO İÇİN.Hiç mi aklınıza gelmedi?

Faruk ŞAHİN 12 Yıl Önce

Öncelik termik santrale karşı ama nükleer santral taraftarı olan biriyim miting ve katılım çok güzel vede ses getireceğine inanıyorum fakat allahtan ÜLKÜ OCAKLARI katılmış (Şahsım adına ÜLKÜ OCAKLARINA TEŞEKKÜR EDERİM ) yoksa mitingde TÜRK bayrağı olmayacaktı birde bayrak sevdalısı küçük delikanlı.ey sayın organizatörler GERZE mizin her tarafını bügüne yakışan anlamına anlam katacak şekilde TÜRK bayrakları ile süsleyemezmiydiniz? pekala yapardınız ama çogunuz kırmızıyı orak çekiçli seversiniz zira pankartlardaki S harfinin yazılış şekli bu sevginizi anlatıyor.umarım yapılan miting amacına ulaşır termik santral projesi rafa kaldırılır ordanda çöpe gider.Faruk ŞAHİN

gurbettekı gerzelı 12 Yıl Önce

hep şikayet ediyoru memletteki işsizlikten gurbete cıkıyoruz ne havası kirlı nede suyu içilmez demiyoru iş nerde ekmek orda diyoruz birilerinin peşine takılıyoruz turkiyeyi turku sevmeyenler nedense gerzeyi sever olmuşlar askerı polisı şehıt edenler gerze icin önder oldular avrupa ülkelerinde enaz 15veya20 santral var onlra yararlıda gerzeyemi zararli düşünmek lazım yoksa herşeyde dişarımı bağlı kalsak dahamı iyi olur elektrik kesintisi başladıgı zaman nerde bu devlet diye yine skaga çıkanlar anı kişiler olur o şakşakcılar ölene alkış doganada alkış onların işibu umarim memleketimize zarar vermeden dönerler

mehmet 12 Yıl Önce

Ülkemizin enerji açığından bahsetmeyin çünkü Yunanistana enerji ihraç eden ülkelerdeniz.Memleketimizde her bölgede kaynaklarımız var ve biz bu yenilenebilir kaynakları kullanmadan nükleer ve termik santrale geçersek bu işin sonunu kimse göremez.Ayrıca santraller yapılacak bölgenin kaynağına göre yapılır.Sinopta kömür de olmadığına göre bu santralin buraya yapılması halka ve köylülere yapılan eziyettir.Yaşam alanlarına yapılan tecavüzdür.Kimse bunu savunmasın.Çünkü savunulacak bir yanı yok bu özel şirket ve devlet yöneticileri insanlıktan çıkarak parayı herşeyden öte görmektedir.Doğa ve insanlık birgün mutlaka bunun cevabını verecektir.

Hakan Balcı 12 Yıl Önce

Gerzeli gurbetçi kardeş taşıma suyla değirmen dönmez, Gerze'de kömür vardı da senin beğenmediğin insanlar mı yedi.Rusyadan gelen kömür mü dışa bağımlılığı önlüyecek.Gelişmiş ülkelerde son 10 yılda kaç termik santral yapıldı?Elbistan'a, Nallıhan'a, Dalaman'a git ve gözünle gör termiğin faydalarını da öyle yorum yap.

gaye altun dereli 12 Yıl Önce

bu mitinge solcu örgütlerin mitingi açıklaması yapan bazı yorumculara soruyorum.koyun olmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz ya da sadece çıkalarınızı düşünmekten ?Hayatta herşey para değildir? Düşünceleri ,çıkarlarınız için kullanmaktan vazgeçin.Ve azıcık beyninize kan gidiyorsa bu işe dur deyin!.İşte o, zaman korktuğunuz Gerze sokaklarında göğsünüzü gere gere ben de insanım diyebilesiniz

inci topal 12 Yıl Önce

burada yorum yazan çoğu arkadaşın gerçekten GERZElilerle konuştuğunu dertlerinin ne olduğunu anladığını sanmıyorum. her kalabalığın arkasından 'solcu bunlar' benzetmesi, o parti bu parti takıntıları 80 lerde kalsın artık. insanlar seslerini duyurmak için her görüşten biraraya gelip en demokratik haklarını sadece bir halk olarak başarmak istiyorlar. hükümet yanlılarının bu olayı çarpıtmak için kullandıkları bu ucuz ve eskimiz sloganlara kanmayalım. katılan herkesin arkasındayım. birlikten kuvvet doğar

Yaşar EREN 12 Yıl Önce

SEVGİLİ GERZE'Lİ HEMŞERİLERİM MERHABALAR... ÇOK YAKIN ZAMANDA SİZLER DE BİLİYORSUNUZ Kİ, BASIN + TV HABERLERİNDEN İZLEDİNİZ; -ANTALYA’nın “2016 Botanik Expo’su” Bayrağını devraldığı tören için...- ÜSTELİK MUHALEFETİ VE İKTİDARIYLA BİRLİKTE... ŞU AN GERZE'MİZİN ÜZERİNDEKİ “GES” KARA BULUTUNU KESİN KALDIRMAK ÜZERE, BİRLİĞE, BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VARDIR... ELEŞTİRİ VE YORUMLARINIZIN TÜMÜNÜ OKUDUM... 26 KASIM 2011 GERZE MİTİNGİ, GERÇEK ANLAMDA AMACINA ULAŞMIŞTIR... ARTIK KESİN 2. AŞAMAYA GEÇİLMELİDİR... AKILCI ÖNERİM DE ŞUDUR; ANADOLU HOLDİNG BÜNYESİNDE 100 CİVARINDA DÜNYA MARKASI KURULUŞLAR MEVCUT. NASIL Kİ DAHA ÖNCE AV.'LAR ÖNERİSİYLE GENEL MERK.’E DİLEKÇELER ULAŞTIRILDIYSA, GERZE + TÜRKİYE GENELİNDEN, BAĞLI HER ŞİRKET MERKEZİ E-POSTA ADRESİNE, HER BİR GERZE'Lİ HEMŞERİMİZ KENDİ ÖZGÜN DÜŞÜNCESİNİ, HAKARET ETMEDEN, SAYGIN, ÖZGÜN, TEPKİSEL DÜŞÜNCESİNİ YAZIP, ACİLEN EK RESİMLER VE KANITLI BELGELERİ DE EKLEYEREK, BENİM GİBİ ACİL BİLGİ GÖNDERİMİ YAPABİLMELERİNİ RİCA EDİYORUM... TEŞEKKÜRLER..

Gerzeli 12 Yıl Önce

Miting düzgün ve samimi bir görüntü verdi. Olay çıkacak diye bekleyenler avucunu yaladı. Her ne kadar siyasi bir ideoloji ağırlık basıyor gibi görünsede herşey güzeldi. Türkiye Kamusen ve Türk eğitim Sen örgütünün o mitingde olması dikkat çekiciydi. Dikkat çekiciydi diyorum çünkü adamlar gerçekten siyaset üstü davranıyor. Filistin katliamını protesto etmek için akp nin arka bahçesi diye anılan mmursenin meydanda olmasına aldırmadan onlarl birliktede sahaya indiler, şimdide termik mücadelesine karşı sol örgütlerin ağrılıkta olduğu alanda vardılar. Anladım ki adamlar savunacaklarını savunuyorlar. Siyaset veya birlerinin yakıştırmaları umurunda olmuyor. Neyin mücadelesini verdiklerini çok iyi biliyorlar. Onun için olsa gerek sayısal üstünlükleri çok fazla. Gerze hepimizin. Peki bu mücadelede memursen ve akp niye yoktu? keşke olsalardı. Havayı hep beraber solumayacakmıyız? Kanser olursak hepimize olamayacak mı? Önce ülkem, yurdum diyen Kamusen örgütünü bu mitingin dikkat çekeniydi

a.h. 12 Yıl Önce

Sevsinler Türkiyenin dört bir tarafından yandaş getireceksin ondan sonra Gerze termik santral istemiyor diceksin Gerzeliler bu kadar safmı dün mitinggi gördüm samimi olarak söylüyorum parmakla sayılacak kadar az sayıda Gerzeli vardı insaf be kardeşim toplama yandaşla miting yapacaksın sonra Gerze termik istemiyor diyeceksin yazıkkkkkkkkkkk.

h.a 12 Yıl Önce

bir şeyi anlamıyorum 200-300 kişilik gerzelim diyen bir grup termik istemiyoruz diyerekten yürüyüş yapacak. kardeşim gerze 11.700 kişi olduğunu yazıyor levhada 300 geçtim 700 kişi olsun demekki 11.000 kişi termiği destekliyor; diyeceksinsizki meydanlarda daha fazla insan vardı doğru doğruda türkiyenin bir çok yeriden yevmiye vererek adam toplarsan sayıyı şişirirsin tamammı.. önemli bir mesele daha var neden termiği destekleyenlerin sesi çıkmaz. hım.....

necip 12 Yıl Önce

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=181135

gerzeli gencler 12 Yıl Önce

bize neler soylendi , kac kisi geldi. resmi rakam 1900 sadece. isimiz zor. bu santral kurulacaktir. en dogrusu adamlarla masaya oturmak ve cevreye duyarli yuksek teknolojili bir santral kurulmasini saglamaktir. artik anlayalim milleti galayana getirerek tabut hazir oluruz demekle bagirmakla tehditle kendimizi yalan yanlis doldurarak olmayacak. bizler katilmayiz artik. kacimiz icin hele devam eden davalar varken. selamlar gerzeli gencler

...... 12 Yıl Önce

ne sacma yorum ya kanser olcaksa yazmis hergun kanserden insan ölüyor termik santral mi i var gerzede komsular ama ölenlerin cogu kanserden bu yillardir olan bi sey cok cok eskilere giidn kanser ölümlerii eskilerde de var bu genetik bi hastalikk doktora gidince ailende kanser hastasi var mi diye soruyor doktorr ... böyle sacma yorumlarr ...tarihe baktiginda bazi padisahalrin bile kanserden öldügü belirtiliyor termik mi vardi güldürmeyin insani akillica bi yorum yazinn

umut 12 Yıl Önce

Gerzeli gençler yorumunu yapan kişi .....Kortejin ucu meydana geldiğinde daha cezaevinin önünden hareket etmeyenler vardı. Bunu görüntülerden tespit edebilirsin.Eğer bu kalabalığa 1900 diyen varsa ya sayı saymayı bilmiyor yada kasıtlı olarak söylüyor. Kaç kişi olduğunu polisten öğtenebilirler. termikkk yorumcusu 200-300 kişi diyor gerikalan kalabalık dışarıdan gelmiş olsa o kalabalığı taşıyan otobüsleri çekecek yer kalmazdı. Kısaca GERZE'den çok güzel bir katılım vardı.

gerzeli 12 Yıl Önce

kendini çok sanan küçük kafalar size söylüyorum size hangi kafaya hizmet ediyosunuz anlamak mümkün değil yahu siz değilmisiniz modern ileri görüşlü hani kendinizi öyle görüyorsunuz ya bu nasıl aydın,modern ve ileri görüşlülük biz ülke olarak nereye gitmek istiyoruz.Nereye varmak istiyoruz hedeflerimiz gelişmek ve medeni ülkeler seviyesine ulaşmak değilmi keza önderimiz BÜYÜK ATATÜRK hedef olarak bize bu yolu göstermedimi medeni,uygar ve gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak bu iş nasıl olacak gelişme yönünde hiç bir adım atmamaklamı yan gelip durmaklamı hayatı lay lay lom la geçirmeklemi gelişen dünyayı yakalamak için tabiki atılımlar ve de yatırımlar yapılacak alt yapılar oluşacak ve çağ yakalanacak yoksa BÜYÜK ÖNDER ÜLKEMİZİN KURUCUSU ATATÜRK'ü inkar mı ediyorsunuz sizi gidi küçük kafalar sizi

gerzelinin hemşerisi 12 Yıl Önce

sevgili gerzeli hemşerim. aynı toprağın insanıyız, enerjideki dışa bağımlılığımızı bu santralle biraz olsun azaltıp, çağdaş , her alanda bağımsız bir ülke olmak yolunda bir adım daha atılacağını düşünenler olabilir, fakat madalyonun diğer yüzünde bu üretilecek enerji için gereken kömür, tamemen rusyadan gelecektir. zira ne acısuda ne de idemlide bir kömür yatağı bulunmmaktadır. dolayısıyla elektriğimizi kendimiz üreteceğiz derken, başka değerli bir fosil enerji kaynağı olan kömür için dışarıya bağımlı kalmış olacağız. susuz yere değirmen kurup un öğütüldüğü nerede görülmüş. ben küçük kafamla bunları düşündüğüme göre , kafası biraz daha büyük olan koca kafalar neden daha ayrıntılı objektif düşünemez anlaşılır gibi değil.

HÜSEYİN BODUR................. 12 Yıl Önce

ekmeği̇ni̇, tedi̇ği̇mi̇z, suyunu i̇çti̇ği̇mi̇z , havasini tenenffüs etti̇ği̇mi̇z gerze ve gerxzeli̇re olan görevi̇mi̇ her seferi̇nde böyle bi̇r organi̇zasyon olduğunda;;;;;i̇stirahi̇mden, paramdan, ve zamaninimdan esi̇rgemeden geli̇yorum, gelmeyi̇de bi̇r gerzeni̇n öz evladi olarak şerf, namus ve onur adledi̇yorum,,,,gelmeyenlere ve gelmek i̇stemeyenlere selam olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yeter Ayas 11 Yıl Önce

sende haklısın

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.