Gerze gündem haber emlak
2020-05-28 09:47:39

Teşekkürler Başkan!

Ali Vacit Tokmak

28 Mayıs 2020, 09:47

Değerli Gerze Gündem Okurlarım:

8-Mart-2020 tarihli köşe yazımda, ilçemiz Gerze de cadde, sokak ve yaya kaldırımlarımız, belediyemiz tarafında yenileniyor diye bir yazı kaleme almıştım.

O günlerde başlamış ve devam eden çalışmaları gözlemlemiş, başarılı bulmuş ve alkışlamıştım. Daha sonraki günlerde, Belediyemiz ilçemizde cadde, sokak ve yaya kaldırımları çalışmalarını Corono Virüslü ortamlarda da ilçemizde devam ettirmiş olduğunu duydum. Ayrıca kendi yaşadığım sokakta da yapılan çalışmaları bizzat izledim,takip ettim ve çalışmaları gözlerimle de görme imkanına sahip oldum.

Öncelikle ter döken emekçi kardeşlerimizi kutlarım. Bu sokaklar için projeyi düzenleyen teknik ekibe ve projeyi uygulamaya onay veren Belediye Başkanı Sayın Cevat Şensoy'u kutlarım...

Daha önce yapılan çalışmalarda iki tarafa yapılan yaya yolunun, tek tarafa yerleştirilişi, bu uzun, dar ve de çok işlek bu sokağı daha kullanışlı hale getirmiş oluyorlar! İnsanlarımız sokağı kullandıkça bu doğru planlamanın farkında mutlaka olacaklardır.

Belki sadece bu sokaklar için eleştiriler de olur olmaz bahaneler ileri sürülerek yapılacaktır! Öncelikle bu sokakta yaşayanlar eleştiri yapacaklarsa, önceki yıllarda bu sokakta yapılanlarla günümüzde yapılanları karşılaştırsınlar! Bu yeniliğin farkını, düzenini, estetiğini ve rahatlığını daha iyi anlayacaklardır!

Bu sokağın giriş istikametinde seyreden araçlar, bu sokağın sağında yani yaya kaldırımı olmayan yerde park etmeleri daha rahat olacak ve akan trafiği aksatmayacaktır!

Belki, Gerze de yaşayan bir çok insanımız bu sokağın işlek bir sokak olduğunu bilmeyebilir! İşlek olmasının nedeni "Aile Sağlık Merkezine" araçla gitmek isteyenler en çok bu sokağı kullanıyorlar! Yaya gidenlerde daha çok bu sokağı kullanmakta olduklarını görüyorum!

30 yıla yakın bu sokakta oturmaktayım. Tespitlerim doğrudur. Çok işlek bir sokaktır! Bu sokak ve alt tarafımızdaki sokak, Gerze'nin en uzun iki dar sokağıdır.

Rahmetli Belediye Başkanı Recai Kuruoğlu döneminde bu sokaklar tek yönlü hale getirilip, levha ile sürücüler uyarılmak istenmiştir! Bilhassa Ihlamur sokak- tan "Aile Sağlık Merkezi" istikametine gidiş tek yönlüdür! Aynı yoldan geri dönüşte Has Fırın istikametin de seyretme olmayacaktır! Yani sokak tek yönlü olduğu için levhada konulduğuna göre, sürücülerin yasaklara uyması gerekir!

Ama ne yazık ki, birçok sürücümüz bu konulan levhaya, ya dikkat etmiyor, ya da umursamadan, önemsemeden ters istikamette bu yola girerek, çıkıp gidiyor! Buraya Trafik Zabıtası konamayacağına göre, sürücüler sürekli kural ihlalini bilerek yapacaklar diye düşünüyorum!

Hiç arzu etmediğimiz halde bir sürücü ters istikametten bu sokağa girdiğinde bir kazaya karışırsa; yani çocuğa, yaşlıya çarparsa ne yapacak acaba? İşin kötüsü bu kaza birde ölümlü olursa sürücü bunun altından nasıl kalkacak! Ve alacağı trafik cezası; ayrıca ömür boyu çekeceği vicdan azabını da unutmayıp, olası bu tür olayları daha hiç yaşamadan, sürücüler bu olumsuzluğu da düşünebilir olmalı!

Önerim: İlçe Trafik Komisyonu bu tür sokaklara çözüm bulabilir diye düşünüyorum...Ihlamur sokak, tek yönlü sokaktır.. Bu tür sokaklarda, "MOBESA" kameraları girişteki sokak başına konularak, ters istikametten gelen araçları tespit ederek gereken kurallara uymayan sürücülere cezai işlem, araç plakasına göre uygulanarak kesilen ceza sürücüye tebliğ edilmiş olur!

Böylece insanlarımız ilçemizde trafik kurallarına giderek daha çok dikkat ve uygun hareket etmek zorunda olacaklardır! Ayrıca bu sokaklara girdiklerinde kurallara uyma konusunda bir birlerini de mutlaka uyaracaklardır!

Trafikte kural tanımayan sürücülerde böylece, toplumsal yaşamda önce bir- birlerine saygılı olmaya ve trafik kurallarına uymaya alıştırılmış olurlar! Umarım her sürücü ilçemizde bu uygulamaya ayak uydurur inancındayım!

Sonuç olarak, İlçe Trafik Komisyonunda bence daha çok söz sahibi olan Belediyemize çok büyük görev ve sorumluluk düştüğüne inanıyorum! Umarım yanılmıyorum! Yol çalışmaları bayram sonu devam edeceğine göre:

 Belediye Başkanı Sayın Cevat Şensoy, Ramazan Bayramı'ndan sonra bu yeniden yapılan sokakların eksik kalan yaya kaldırımlarının, belediyemiz çalışanları tarafından yapılacağını, kilit taşları döşeyen ustalardan duymuş oluyorum. Umarım duyduklarım gerçekten doğrudur!Bundan sonra alın teri dökecek olan yetenekli belediyemiz çalışanları, emekçi kardeşlerimizin birlikte yapacakları çalışmalarda başarılı olmalarını dilerim.

Covit-19'lu yaşam şartlarında ilçemizde cadde ve sokakları gezme, görme ve yorum yaparak yazma imkanım olmadı! Bu çalışmalar konusunda ilçemiz sanal basınının yayınlarında da yapılan çalışmalarla ilgili haber ve yorumları yeterince göremedim! Sadece yaşadığım sokakta yapılan yol çalışmalarını görme ve yorum yapabilme olanağım oldu!

İşte bu nedenle Belediye Başkanı Sayın Cevat Şensoy'a, çalışma arkadaşlarına ve belediyemizin emekçi kesimine saygılarımı, sevgilerimi ve şükranlarımı sunar; dayanışma içinde oldukları sürece çok daha başarılı olacakları işlere birlikte imza atacaklarına inanıyorum...

Sevgiyle ve sağlıcakla kalınız. 26-Mayıs-2020

Ali Vacit TOKMAK

Yorumlar (20)

Göbeğini Kaşıyan Adam! 4 Yıl Önce

Hocam gerçekten yorumlarımı görmediniz mi? Bir kısmını bilmediğim nedenlerle yayına alınmadığı için ben de göremiyorum! Ben asıl size şaşıyorum bu yapılanları nasıl destekliyorsunuz? Zannedersem Gerze’de yılların müesses nizamı olan “Emekli Öğretmen” dayanışması burada da iyi işliyor. Helal olsun! Ben size buradan bir kaç parça yayın yapayım size o zaman. gka

Göbeğini Kaşıyan Adam! 4 Yıl Önce

Başkan Bey, bunların hepsi güzel ve heyecan verici projeler. Ancak, şehir planlamasında vizyon ve önceliklendirme çok önemlidir. Hem köşk caddesi hem de iskele caddesi kentsel dönüşümünü henüz tamamlamadı. Bu çok maliyetli ve prestijli projeleri yaptığın yerlere durmadan eskavatör, hafriyat kamyonu ve beton mikseri sokmuyor olman lazım. Şimdi sen bu caddelerde, bu projeler sonrasında yıkım ve yapı ruhsatı verecek misin, vermeyecek misin onu söyle? Vereceksen hiç başlama bu yatırımlara. Başka konularda var söylenecek ama şimdilik alfabenin ilk harfinden başlayalım. gka

Göbeğini Kaşıyan Adam! 4 Yıl Önce

Başkan Bey, iskele caddesine mandalina ağaçları dikecekmişsin. Sen hiç mandalina ağacı gördün mü? Görmediysen tarif edeyim; geniş gövdeli, sık yapraklı, dört mevsim geniş yapraklarını dökmez ve iyi gölge yapar. Yani diyeceğim, o caddeye kesinlikle uygun değildir. Oradaki evler yol seviyesindedir. Evlerinin önüne araba bile çekerken ışığımı ve görüşümü kesiyor diye şikayet eden insanlar yaşıyor orada. Bu işi yapmadan önce mahalle halkına bir sor istersen. Diğer yandan, orası yukarıdan aşağıya doğru nereden baksan 100 araçlık sağlı sollu araç parkı sağlıyor. Otopark ücretlerini de düşürdün. İkame, 100 araçlık otopark yerini nasıl çözeceksin? gka

Göbeğini Kaşıyan Adam! 4 Yıl Önce

Başkan Bey, bir de vizyon demiştik değil mi? Her şehir tarihi kökleri ile bir kimlik bulur. Osman Başkanın zamanında bir lalelendirme sevdası vardı hep eleştirdiğim, şimdi de sen bir mandalina ve erguvan sevdasına düşmüşsün. Başkan Bey, Cittaslow sadece yavaş şehir demek değildir, aynı zamanda şehirde var olan ruhu korumak ve beslemektir. “Kent Ruhu: Her kentin geçmişinden gelen, kentin tarihi, yerel özellikleri gibi unsurlarından oluşan bir ruhu vardır. Kent ruhu bir anda oluşturabilecek bir şey değildir ancak yanlış politikalar sonucu bu ruhunu kaybetmesi oldukça kolaydır. O topraklarda yaşayan uygarlıkların, üretilen ürünlerin, söylenen şarkıların, yazılan şiirlerin, dostlukların, yaşananların birikimi olan bu ruh bir kenti diğerlerinden ayırır. Cittaslow, kent ruhunun korunarak kalkınmasıdır. (Kaynak: https://cittaslowturkiye.org/ )” Cittaslow resmi kurumsal sitesinden aldığım bu bilgideki şu cümle çok çarpıcı değil mi? “Kent ruhu bir anda oluşturabilecek bir şey değildir ancak yanlış politikalar sonucu bu ruhunu kaybetmesi oldukça kolaydır.” Lale, mandalina, erguvan ile ne bir İstanbul ya da İzmir olabilirsin ne de Gerze kalabilirsin. Ancak, kişiliksizleştirerek kent ruhunu yok edersin. Ne mi yapacağız Başkan Bey? Aslımızdan yeniden doğacağız. Her yanı zeytin, ıhlamur, kestane, selvi ağaçları; nergis, zambak, hanımeli çiçekleri ile süsleyeceğiz; şehirde saka, isketi kuşlarının sesini yeniden hatırlayacağız. Nergisli Yalı, Ihlamur, Selvi caddelerinin isimleri kaç yıllıktır Başkan Bey, kütüklerini bir açtır istersen? Bunlar hiç zor şeyler değil,............................. Başkan Bey düşündüm de, ben senin yerinde olsam bana danışmanlık teklif ederdim :) Etmesen bile inşAllah yazdıklarımdan istifade ediyorsundur. gka

Göbeğini Kaşıyan Adam! 4 Yıl Önce

Başkan Bey, önceliklendirme demiştik, vizyon demiştik, son olarak da öngörü diyelim. Elimizdeki verilerden hareketle Tarihi Köşk Projesi ve İskele Caddesi Mandalina Projesi’nin sonu ne olacak diye bir öngörü ortaya atacak olursak; otopark sorunu nedeniyle tartışmalar, cuma pazarı günlerinde araç trafiği nedeniyle kaos, inşaat yıkım ve yapım işleri nedeniyle oluşacak tahribat ile projenin faydalı ömrünün kısalması, daracık araç ve bisiklet yolunda kazalar, projenin kendisi ile çevresi arasındaki doku uyuşmazlığının sebep olacağı kontrast sorunu (Bu projeye her iki taraftaki binaların cadde duvarları da dahil edilerek, yıkılıp yeniden yapılarak proje ile senkron edilmelidir.) vs başka şeylerde var ama bu kadarı yeterli. Yani son olarak diyeceğim şu ki; vizyon, önceliklendirme ve öngörü ile daha iyisi yapılabilirdi. Başkan Bey, 4 sene sonra geriye dönüp yazdıklarıma tekrar bakarsınız. gka

Göbeğini Kaşıyan Adam! 4 Yıl Önce

Burada yayına alınmayan son gönderdiğim bir yorumum vardı. Sataşma yok, temiz. Benim içimde kanayan bir yara halini almıştır bu “çakma tarihi” proje meselesi. Asıl bu olanları tarihe not düşmek icap eder Sayın Editör. gka

Göbeğini Kaşıyan Adam! 4 Yıl Önce

Gerze, Cittaslow ünvanı almış bir şehir. Bu şu anlama geliyor: dünyada 30 ülkede 264 kentten birisi; ülkemizde 18 şehirden birisi. Ne kadar önemli bir ayrıcalık, ne kadar büyük bir fırsat ve kenti yönetenler ne kadar farkında bunun! Yerli ve milli adımları destekleyen Belediye Başkanımız ata tohumu mısır, nohut, fasulye ekerken; cittaslow bir şehirdeki yerli ve milli kent ruhunu yok etme pahasına, şehir peyzajında neden; erguvan, mandalina, altuni taflan, akasya dikmeye kalkar. Hadi bunu yapıyorsunuz da neden yapılan işin başına “Tarihi” sıfatını ekliyorsunuz. Yapılan hangi uygulamanın kent ruhu ve şehir tarihi ile bir ilişkisi var. Kim ve hangi sıfatla yapmış bu proje çalışmasını? İskelede kent müzesi amacıyla yapılan ahşap teknenin köfte kokoreç dükkanı olarak işletmeye verildiği gün anlamıştım iyi bir yere doğru gitmeyeceğimizi. Cittaslow mimarı Osman Belovacıklı’dan Gerze’nin bu gidişatı ve gündeme dair basın yoluyla bir değerlendirme bekliyoruz. gka

Göbeğini Kaşıyan Adam! 4 Yıl Önce

Şu kısıtlama günlerinde üç beş kelam ederek sessizliği bozan ben olayım yine. Belediye internet sitesinde açıklamalar yapan Başkan Bey’den bazı olumlu sinyaller geliyor. Cittaslow demeye, tarihi doku demeye, bahçe duvarları demeye, zeytin, ıhlamur demeye başlamış. Başkan Bey, insanoğlunun en büyük icatlarından biri olan bıçak dediğin alet, hançer olur adamı öldürür, neşter olur hayata döndürür. Şimdi ben bu projeleri de Gerze’ye vurulacak bir bıçak gibi görüyorum. Gerze’ye hançer gibi saplanıp kent ruhunu öldürecek mi yoksa ehil bir elde neşter olup kent ruhuna hayat mı verecek ona bakıyorum. Ortaya çıkan manzara ve söylemlerden kaygılarım var. Bu bıçak ehil ellerde mi kaygılarım var. Projeyi çalışan mimarların Gerze’nin tarihini, dokusunu, kültürünü, ruhunu ne kadar bildiklerinden kaygılarım var. Bu projelerin, “Tarihi” adı altında ambalajlanarak sunulan, gerçekte ise açıkça küresel modernizme öykünen, Gerze’nin tarihi dokusuna ve kent ruhuna ihanet eden master planları bu kaygılarımı destekliyor. Bu projelerin bir bölümü malesef geri dönülemez aşamaya geldi, bir bölümünü ise revize ederek tarihi kent ruhu ile uyumlu hale getirebiliriz diye bir umut taşımak istiyorum. Devam edeceğim... gka

Göbeğini Kaşıyan Adam! 4 Yıl Önce

Köşk Caddesi’nde yapılan projeyi ele alırsak yapılan uygulamanın caddenin tarihi ile uzak yakın bir ilgisini bulamıyorum. Köşk Caddesinin tarihinde; yukarıdan aşağı kadar zeytin ve ıhlamur ağaçları vardır. Projede neler var: Erguvan, akasya, altuni taflan, mandalina. Bahçe kapılarımıza biz yıllarca Hanımeli sardırdık. Projede ne var: Sarmaşık gül. Bisiklet yolu ise başlı başına bir felaket. O yolu yapanlar hiç bisiklete binmişler mi? O kadar dar bir yolda nasıl iki yönü bisiklet akışı olacak çok merak ediyorum. Henüz tamlamadan uygulamalı bir kaç bisikletli geçiş densinler mimar hanımlar. Belki yol yakınken vazgeçerler bu kullanışsız bisiklet yolu saçmalığından. Cittaslow bir şehrin zaten bütün cadde ve sokakları doğal bisiklet yoludur veya olmalıdır. Gerze’de trafik düzenini buna uygun hale getirmek çok kolay bir uygulamadır. Köşk caddesinin tarihi halinde bir bisiklet kullanma sorunu yoktu ve caddenin tarihi yol düzeni de şimdi yapmaya, daha doğrusu tarihini bozarak çağa uygun modern hale getirmeye çalıştığınız halinden daha kullanışlıydı; araçlar, yayalar ve bisiklet kullananlar için. Sonuç olarak, yapılan uygulamanın “Tarihi” olduğunu gelin benim külahıma anlatın. Bir tarihi, “Tarih” kavramını da katlederek yok ediyorsunuz. Farkında ol ey halkım. Devam edeceğim... gka

Göbeğini Kaşıyan Adam! 4 Yıl Önce

Tüm hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı tebrik ederek sohbetimize devam edelim. Ne demiştik, projelerin bazı aşamalarını revize etmek için küçükte olsa bir ümit taşımak istiyorum. Mesela iskele caddesine mandalina ekimi. Çok yanlış ve hemen geri dönülmesi gereken bir projedir. Bu cadde sahil hattına inenlerin otopark yükünü çeken kritik bir bölgedir. En az 100 araç park ediyor oraya. Sonra, mandalina tür olarak orada yaşayanların evlerinin güneşini kesecek geniş yapraklı bir türdür. Daha önemli bir şey söyleyim, ılıman iklim bitkisi olan mandalinanın iskeleden yukarı doğru esecek poyraz ve gündoğusu rüzgarına karşı en ufak bir yaşam şansı yoktur. Boşu boşuna girmeyin bu maceraya. Aldığınız fidanları dikin etraftaki diğer park alanlarına, çocuklar dalında mandalina görsün, dalından kopartıp yesinler. İskele caddesine yapılabilecek en iyi uygulama, park imkanını ortadan kaldırmadan bel seviyesini geçmeyecek türler ile beton saksı içinde çit bitkisi ve çiçek uygulamasıdır. Madem ki botanik işine daldık devam edelim. Başkan Bey, tez zamanda Gemlik‘ten bir ziraat uzmanı getirterek tüm zeytin ağaçlarına gençleştirme ve sonraki yıllarda şekil budaması yaptırmalısın. Gerze’de ben yaparım diyen ziraatçilere kesinlikle itimat etmeyesin. Zeytin çok farklı bir türdür, ehil olmayan ellere bırakılmamalıdır. Zeytinlik park elden geçmeli ama bu kadar masraf israftır, başlamadan önce ise zeytin budamalarını hemen şimdi yaptırman lazım. Söz geçiremediğin o pazarcılar ve pazara gelenler, Cuma günleri parklara yayılıp oraların canını okurken gözlerinden yaşlar akacak. Devam edeceğim...gka

Göbeğini Kaşıyan Adam! 4 Yıl Önce

Hocam, sansür yemezse daha üç beş parça yayına girecekler var, daha yazacaklarım var. Postalarım onları da size merak etmeyin. Hadi size kolay gelsin. Devam edeceğim...gka

Göbeğini Kaşıyan Adam! 4 Yıl Önce

Hocam, geçen hafta Sinop’ta yayın yapan bir haber sitesinde zeytin dikimini yaygınlaştırmak için yapılan bilimsel çalışmaların haberini gördüm ve altına birisi şu yorumu yapmış. Her kimse bana tercüman olmuş. Tavsiye ederim, sizde okuyun haberi ve altındaki yorumları. gka “H. V. Moltke 'de 1838 yılında Samsuna gitmek üzere bindiği geminin Sinop Limanına uğramasındaki gördüğü manzaraları anlattığı seyahatnamesinde ve W. J. Hamilton' ın 1835-1842 yılları arasında yaptığı seyahatlerini anlattığı Asia Minor adlı kitabında Sinop' un şimdiki Ada ve Zeytinlik mahalleleri yamaçlarının zeytin ağaçları ile dolu olduğunu dile getirmektedirler. Ayrıca Aleppolu Paul' un 1654 ve 1666 yılları arasında kaleme aldığı ve Patrik Makarius' un seyahat notlarını anlattığı yazısında yine şimdiki Ada ve Zeytinlik Mahalleleri yamaçlarında evlerin yanlarında incir ve zeytin ağaçları bulunduğunu dile getirdiğini aktarmıştır. Zeytin ağacı ile birlikte bazı kesimlerde yoğun olarak servi ağaçlarının bulunduğu yazılmıştır.”

Göbeğini Kaşıyan Adam! 4 Yıl Önce

Aklıbaşında hiçbir Gerzeli zeytinlik parkın elden geçmesi gerçeğini görmezden gelemez. Ancak akıllı bir Gerzeli de o bölgede bu kadar maliyetli bir yatırıma ihtiyaç olmadığını bilir. Zeytinlik park sadece ve sadece çocuklara özel oyun ve oyuncak grupları ile aktiviteler için planlanmalıdır. Bisiklet, paten, kaykay, basket potası, kum havuzu gibi basit ama çocukların gerçek ihtiyaçları düşünülmeli. Arnavut kaldırımı ve baskı beton zemin çocuk aktiviteleri için hiç doğru seçimler değildir. Burada planlanan tarzdaki gibi fiyakalı yatırımın yapılması gereken yerler Gerze’nin 3 km uzunluğundaki sahil hattıdır. Sahil hattının bir turizm gerçeği vardır, istihdama katkısı vardır. Misafirlerinizi zeytinlik parka veya köşk caddesine mi oturtursunuz yoksa sahilde bir çay bahçesine mi? Zeytinlik parka oturtup boş boş 40 km uzaktaki Sinop adasını mı seyrettirirsiniz yoksa orta çay bahçesine oturtup çay kahve içerek Gerze’nin kendi doğal güzelliklerini mi? Belediyede artık boşa harcanacak “Para Çok” herhalde. Kışın başımıza gelen sel felaketi ne çabuk da unutuldu? Cumhuriyet ve Çarşı mahallesinin yağmur suyu tahliye altyapısı projelendi mi? Gürleyik deresinin emanet duran istinat duvarları ne oldu? Bilim adamları söylüyor, seneye yine çok yağmur yağacakmış. gka

Ali Vacit TOKMAK 4 Yıl Önce

gka cevap olabilir! hiç şaşmayın! ben meslek arkadaşımı doğru yolda yürüdüğüne inandığım sürece destek verir onu alkışlarım.yaparsa yanlış, eleştirir uyarırım. 55 yıllık öğretmenlik yaşamımda tüm öğretmenlerin bir çatı altında toplanarak örgütlenmesini savunmuşumdur.bu doğrudur! öğretmenler önce halkın öğretmenleri olmalıdır.öğretmenlerin parçalanıp başka başka çatılar altında tolanması iktidarların ve yabancı güçlerin işine gelir! o vakitte öğretmenler ne özlük nede demokratik haklarını elde edemezler! günümüzde olduğu gibi! öğretmenler iktidarların şamar oğlanları olmamalıdır! siz bilmezsiniz! köy enstitüleri kapatıldıktan sonra,öğretmen okulları sulandırıldıktan sonra bu ülkede siyasi iktidarlar,45 günde,15 günde sözde öğretmen yetiştirdiler. eğitim fakültelerinin içriğini bozdular, batıyı taklit ettiler, gerçek milli eğitim sistemini kurmadılar! kuramadılar demiyorum! kurmak istemediler! emperyalizme hizmet ettiler! bunu böyle kısaca anlayın!

Ali Vacit TOKMAK 4 Yıl Önce

gka ya cevap olabilir: 1991 yılından günümüze yazılı basın çıkarırken yani hür gerze gazetesi yeşil ve şirin gerze konusunda 10 yıl boyunca aylık ve daha sonrada haftalık gazetede gerek haber gerekse köşemde yorum yaparak yeşil ve şirin gerzeye sahip çıkılması konusunda dr. durmuş çetin döneminde onlarca yazımla yetkilileri uyarmış ve öneriler getirmiştim. daha sonra bir 9 yılda recai kuruoğlu döneminde aynı uyarı ve önerileri yine dile getirmiştim.daha sonra gerze olay ve lodos sanal ortamında bu konuda yorum ve uyarıcı yazılarıma devem ettim.son olarakta, 1015 yılından günümüze gerze gündem haber de yazılarıma devam ediyorum. benim herhengi bir konuda yerel yönetime yaptım gücüm yok. bunu sende bilirsin.sadece uyarıcı yorum, tavsiye halkın dilek ve temennilerini biraz olsun yetkililere iletebilmek ve duyurabilmek görevimi yerine getiriyorum.başka bir amacım olamaz! belediye meclis toplantılarına katılın.bireysel çıkarı olmayan halkı o toplantılarda göremezsiniz!durum işte budur!

Ali Vacit TOKMAK 4 Yıl Önce

gka bir önerim: biraz zor olsad benim 30 yıla yakın süre boyunca yazdığım,köşe yazılarımı birazda haber yaptığım yıllardaki yazılarımı bulsanıza da sirin ve yeşil gerzemiz konusundaki yazılarımı okusanız bana hak verirsiniz.2015 yılından sonra gerze gündem haberde bu konuda yazılarım bile size birşeyler hatırlatır. mesela: osman başkan döneminde ülkede olduğu gibi ilçemizde de hızlı bir betonlaşma çalışmaları sürdürüldü! bu konuda çok eleştiri yaptığım yazılarım oldu! siz hiç duydunuz mu? inşaat yapıp apartman diken patron inşaatçi o diktiği inşaat yanına bir fidan diktiğini hiç gördünüz mü?ben görmedim. onla rağaçları kestiler ve beto diktiler.belediyede onlara alt yapı ayaklarına götürdü! belediye neden siteler kurması için şehir imar palanlarını bu doğrultuda düzenlemedi?yangın evlerine sahip çıkamayıp, yıkıp bu evlerin yerine ucube binalar diktirdiler! daha ne anlatayım! ihlamur sokak adı, ama bir tane ıhlamur o sokakta yok! daha çok çok anlatılacaklar var, sonrada olacaktır!

Ali Vacit TOKMAK 4 Yıl Önce

gkayanıt olabilir: sadece emekli öğretmen dayanışması değil çalışan öğretmenlerle de dayanışma sürdürülmelidir. nedeni çok basit.öğretmenleri siyasi görüşleri ayrı olabilir. seçim zamanı gider oyunu istediği partiye yada partiliye yerelde oyunu verebilir.benim savunduğum: öğretmenlerin özlük ve demokratik haklarını hep birlikte alabilmeleri için bir çatı altında toplanmak zorunda olduklarına inanan biriyim.parçalanır ve bölünürlerse hiç bir haklarını işvenden alamazlar. ayrıca aynı sınıfsal kökenden oldukları halde bölünür ve birbirlerine düşerek hiç bir hak elde edemezler.yani iktidarların oyuncağı olup onlara yağcılık ve yalakalık yapmalarını hiç doğru bulmuyorum.her öğretmen kendine yakışan onurlu bir davranış sergilemelidir! çünkü bu ülkenin kenç kuşağını yetiştirecek ve onlara çağdaş bilimsel bir davranış kazanmalarını sağlayacaklardır.bir eğitim bilimcimiz ne güzel demiş: öğretmen yalvarmaz! öğretmen boyun eğmez! öğretmen el açmaz! öğretmen ders verir. öğretmen dayanışması olmalı

Ali Vacit TOKMAK 4 Yıl Önce

gerze osman başkan döneminde gerze,cittaslow ünvanını almış; dünyada 30 ülkede 264 kentten birisi olmuş. ayrıca ülkemizde 18 şehirden kennetn birisi olduğu belirtiliyor. gerze de 15 bini aşkın kışın, yazında 20 bini aşkın insan yaşamakta olduğu biliniyor. bu yukarıda verilen ünvandan kaç kişinin haberi var? neden verilmiş,nasıl alınmış? kimler bu durumu biliyor! hak etmiş mi? yoksa hak yukarıdan aşağı mı verilmiş? neden ve nedenler, niçinler biliniyor mu? gerze de yaşayanlar bu olayın ne kadar farkındalar? yönetilenler ne kadar farkında? basınne kadar farkında? sinop ve gerze deki basın işin ne kadar farkında olmuş, bilgilendirilmiş ve yerel basın da halkı bilgilendirmeye çalışmış? bizde hemen her atılım hızlı,gelişmelerin yürütülüşü halkatan habersiz çok yavaş adımlarla yürütülür! ağaç dikmelere gelince, cadde ve sokaklara dikilen ağaçlar ayrıdır.meyve veren ağaçlar ancak bahçelere dikilir! o da ilçemiz iklimine uygun verimli olanlar için düşünmelidirler! ziraat mühendisimiz var çünkü

Göbeğini Kaşıyan Adam! 4 Yıl Önce

Hocam topu taça attınız. “Tarihi” Köşk Caddesi Projesi, “Tarihi” Zeytinlik Parkı Projesi. İnceleyin, belediye internet sitesinde var proje görsel ve açıklamaları. Projelerin Gerze tarihi ile ne ilişkisi var? İskele caddesine mandalina dikerek tersten tarihe geçmeye mi çalışıyor meslektaşınız? Ziraat mühendisimiz var da peki onu dinleyen var mı? gka

Göbeğini Kaşıyan Adam! 4 Yıl Önce

Hocam, bunların başına neden “Tarihi” sıfatı koyulduğunu en az benim kadar siz de biliyorsunuz. Gerze turizm gelişim bölgesi olduğu için Bakanlıktan projeye ödenek çıkartmanın bir yoludur. Buna da eyvAllah. Ama bu kadar mı kent ruhuna ve tarihine aykırı iş yapılır. Ortada teşekkür hakedecek bir durum yok henüz! Bu arada hatırlayın geçelerde başımıza gelen sel felaketini. Bunu da başımıza gelmeden önce siz yadınız köşenizde. Ne oldu geçen sürede? Cumhuriyet ve Çarşı Mahallesi yağmur suyu tahliye drenajları projelendi mi? Gürleyik deresinin emanet duran istinat duvarları projelendi mi? Bilim adamları söylüyor yine bir kaç sene daha böyle anormal yağışlar olacağını. Duyan var mı? Sahi, Yaşlılar Yaşam Evi ne oldu? Emekli öğretmen imtiyazı ile bunların üzeri örtülemez. gka

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.