Atatürk Çok Büyük Adamdır !

Değerli Gerze Gündem Okurlarım,

Büyük önder Atatürk'ün 81ci ölüm yıl dönümünü bu yılda bütün yurtta saygı, sevgi, şükran ve rahmetle anacağız.

"Atatürk'e büyük adam diyoruz ya sahiden öyle. O'nu okudukça, tanıdıkça büyüklüğü karşısında selam duruyorum."

Bir Örnek Verelim:

7-8 bin civarında nüfusu olan, Litvanya'da, haritadan bakıldığında, Türk ve Müslüman dünyasıyla pek alakası olmayan bir yer!

Adı Trakai adında bir gölün kıyısında kurulmuş bir köy...

Orada 600 yıldır yaşayan KARAY TÜRKLERİ var...

Büyük Litvanya Kralı Vytautas, Kuman soyundan gelen Kırım  Türklerine toprak verip bölgeye yerleştirmiş. Ahali o günden bu güne kültürünü, dilini ve kendine has yaşantısını sürdürmüş.

Atatürk'le ilgisi ise düşündürücü!

Karaylar o bölgede asırlarca kalmış ama ne Osmanlı ne de başkalarının bunlardan haberi yok. Olmamışta!

Ufak bir topluluk, uzak bir coğrafya ve haliyle kimsenin umurunda değiller!

Prof. Oktay Sinanoğlu 1970'ler de Atom Fiziğiyle alakalı bir toplantı için Litvanya'ya gidiyor. Profesör olan arkadaşı Yutsis, kendisinin "İlgisini çeker" diye Trakai'ye götürür.

Köyün ihtiyar meclisinin başı olan aksakallı bir adamla uzun uzun  konuşmuşlar!

Aksakallı, şöyle diyor:

" Sizin Atatürk'ünüz zamanında Türkiye'den O'nun gönderdiği elçiler gelir, bize Türkçe dergiler, kitaplar getirirdi. Atatürk vefat etti. Türkiye'den ses seda kesildi.

Size ne oldu?

Cevap verelim:

Karşı devrimciler hemen harekete geçtiler.

Atatürk ölünce Türkler uyudu!

Atatürk ölünce azınlıklar hortladı!

Atatürk ölünce devşirmeler türedi!

Atatürk ölünce meclis azınlıklarla, devşirmelerle doldu!

Atatürk ölünce, TÜRK IRKI kendini unuttu!

Atatürk ölünce, ülke çatırdamaya başladı!

Ama hala TÜRK MİLLETİ uyanamıyor, kendine gelemiyor!

ATAMIZ SAYESİNDE NE KADAR

RAHAT UYUYORUZ Kİ,

HALA UYANAMADIK?

Lider Atatürk'ün kurduğu bu ülkenin her türlü nimetinden yararlanıp da  O'na ve ilkelerine karşı olmak, hainliktir, şerefsizliktir,utanmazlıktır!

Sevgiyle kalın.

Ali Vacit TOKMAK

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 4 yıl Önce

göbeği̇ni̇ kaşiyan genç arkadaşa şunlari da ben hatirlatayim! çalmadi. i̇ki̇nci̇ dünya harbi̇ne gi̇rmedi̇. bi̇zleri̇ babasiz birakmadi.1946 yilinda çok parti̇li̇ hayata ülkeyi̇ i̇lk defa hazirladi. 1947 yilinda parti̇li̇ cumhurbaşkanliğini birakti. 1950 seçi̇mi̇nde kendi̇ elleri̇yle demokrat parti̇ye i̇kti̇dari tesli̇m etti̇.64 yilinda askerdi̇m.jonsonun mektubuna karşi, yeni̇ bi̇r dünya kurulur türki̇ye orada yeri̇ni̇ alir di̇ye cevap verdi̇.erdoğan 72 yil sonra parti̇li̇ cumhurbaşkanliğini geti̇rdi̇ bi̇li̇yorsun.ben i̇ki̇nci̇ dünya savaşi yillarinin çocuğuyum. i̇lk nüfus kağidimda bana da vesi̇ka i̇le ekmek almiş ai̇lem. seni̇n eleşti̇ri̇leri̇n karşi devri̇mci̇leri̇n halki çabuk kandirarak i̇kna eden nedenler. önemli̇ olan i̇ki̇nci̇ adamin çok büyük ,i̇lgi̇nç ve devlet adamliğina yakişir hal ve davranişlaridir. sakin bunlari unutma!ben kuva-i̇ mi̇lli̇ye kati̇bi̇ babamdan bu konularda çok yeterli̇ bi̇lgi̇leri̇ kanitlariyla elde etti̇m.selamlar...

Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 4 yıl Önce

cevap verelim: bu başlığın altında,i̇lk cümlem; " karşı devrimciler hemen harekete geçti! " diye kısa açıklamalara hafiften dokunarak yer vermek istedim! diğer geniş açıklamaların için teşekkür ederim. 10 kasım 1938 ata'nın ölümü. 11 kasım 1938 karşı devrimcilerin hemen harekete geçişi! ne yazık ki durumun bu şekilde günümüze kadar kesintili de olsa süreçin devam ettiğini her aydın,yurtsever,ilerici , demokrat ve kendine devrimciyim diyen yurttaşların bu tarihi süreci bilmesi gerekir düşünüyorum!

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

anladım hocam. milli şefimiz, atatürk öldükten sonra devlet işleri ile çok yoğunmuş, ilgilenememiş dış türklerle. olsun, çok şükür partili bir cumhurbaşkanımız var da kendisine bağlı tika ile atatürk ün hatırasına sahip çıkıyor. okuyalım o halde. gka

http://www.milliyet.com.tr/yerel-haberler/gaziantep/gaun-litvanya-da-turk-kulturunu-tanitti-10265645

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

cevaplar yanlış hocam. ne mi oldu hocam? cevap verelim: mili şef ismet inönü ülkenin başına geçti. önce, okullardan ve resmi kurumlardan atatürk ün resimlerini kaldırıp kendi resimlerini astırdı. sonra, pul ve paralardan atatürk ü kaldırıp kendi resmini bastırdı. yetmedi bunlar milli şefimize, meydanlardaki atatürk heykellerini kaldırıp kendi heykellerini yaptırdı. bunlarda kesmedi milli şefimizi, chp yi seçim kaybetmeyen parti yapmak için seçim sandıklarını kaldırıp tek parti dönemini başlattı. ne mi oldu hocam? o günlerde chp nin temelleri sağlamlaştırıldı ve buna da atatürkçülük dediler. i̇çinde atatürk olmayan chp atatürkçülüğü!? — lider atatürk'ün kurduğu bu ülkenin her türlü nimetinden yararlanıp da o'na ve ilkelerine karşı olmak, hainliktir, şerefsizliktir,utanmazlıktır! — demişsiniz. altına imzamı atıyorum. gka