Belgesel Arası

   Evet değerli okuyucular ve çok kıymetli Gerzeliler, yeni bir köşe yazımızla sizlerle beraberiz.

   Aslında köşelerimize bu kadar ara vermek istemiyorum ama günlük rutinlerle sizleri sıkmak istemiyorum. Rutinlerden kastımı tahmin edersiniz. Hepimiz aynı memlekette yaşıyoruz ve her gün aynı yada birbirine benzer, mantığımızın bile almadığı şeylerle yüz yüze geliyoruz.

   Aslında yazımızın başlığı da buradan geliyor.

   Belgesel aralarını hepimiz biliriz değil mi? Bir zamanlar RTÜK, "Toplum Tarafından Kabul Görmüş" (Bu Önemli Bir Tabir) uygunsuz bir yayın olduğunu gördüğünde kanallara, nedeniyle beraber "Kapalıyız" yazdırırdı. Sonrasında, yani günümüze gelindiğinde RTÜK'de (bence) siyasete kurban gitti ve "İktidarın Genel Psikolojisince Kabul Gören Yanlışlarda" belgeseller yayınlatmaya başladı.

   He, ben TRT'nin arızaya girdiğinde ekrana yerleştirdiği "Necefli Maşrapa" yı görmeyi tercih edenlerdenim o ayrı.

   Neden mi?

   E kardeşim, abim, ablam, hemşerim ülke yanıyor, perdelemek için bize çiçek, böcek seyrettiriyorlar. Kendimi akıl hastanesindeki insanların tedavisinde gibi hissediyorum.

   Her neyse biz nereden bu başlığı atma ihtiyacı hissettik, onu biraz daha derinleştirelim.

   Biliyorsunuz ki ben aynı zamanda köşe yazılarımda siyasi kimliğimi kullanmayı reddeden bir siyasi parti temsilcisiyim. Yazılarımda sadece Türkiye Cumhuriyetinin şuurlu bir vatandaşı olarak kelimeler seçiyorum. Yanlışı, yanlış olduğu için kaleme alıyorum.

   Başlığın neden bu olduğunu da, giriş bölümümde neden "Necefli Maşrapa" ya yer verdiğimi de, bu ufak hatırlatmayı neden yaptığımı da konuya girince daha iyi anlayacaksınız.

   Yeni yıl, yeni umutlar, yeni planlar diye başladığımız 2023'ü maalesef ki yine hüsranlarla karşıladık, 1 ayını bitirdik bile.

   Beni en çok yıkan ise meğer "Lozan'ın Gizli Maddeleri" yokmuş... :-)

   Tabiki şaka...

   Seçim sürecine girilen ülkemde kesenin ağzı açıldı ve darphane kesintisiz mesai ile gıcır gıcır paraları atm'lere göndermeye başladı. Daha önce karşılıksız basılan paraların enflasyon etkisi hakkında çok yazılarımız oldu. Bu yüzden bu konuyu direk geçiyorum ve enflasyon uçtu diye bağlıyorum.

   Daha maaşlar cebe girmeden paralarımız pul oldu. Pul olduğu gibide artan işveren maliyetleri nedeniyle işçi çıkarımları başladı. TYP (Toplum Yararına Program) ile İŞKUR üzerinden insanlar 3-4 ay kura (!) ile bir yerlerde çalıştırılarak işsizlik rakamları dizginlenmeye çalışılsa da 37 milyon kişi banka dosyalarındaki yerini aldı.

   Durum bu kadar vahim iken gelelim "Necefli Maşrapa" meselesine.

   Dün Gerze’mize İçişleri Bakanı Makamımızda görevli olan Süleyman Soylu bey teşrif etmiş. Ben şehir dışında olduğum için gelişmeleri "Eniştem ‘de Gerze de olmadığından" (!) önce gazetemizden sonra diğer yerel basınımızdan ve akabinde Gerze halkıyla yaptığımız sohbetlerden öğrendim.

   Partili Cumhurbaşkanlığı sistemiyle partili bakanlık sisteminin gelmesi tabiki kaçınılmazdı ki dünde bunun bir örneğini yeniden yaşadık. Partili bakanımız gelmiş, siyasi propagandasını da yapmış, başka bir siyasi partinin ilçe temsilcisi kendini, kendi iradesiyle mi bilmem, ortaya atmış. Birde 100 (YÜZ) kişide yanımda getirdim demiş (ki ya kadraja sığmamış o 100 kişi yada bakanın temsil ettiği kitleden katılan olmamış), akşamına da istifa ettiği ilçe başkanlığı omurgalı bir tutum ile kendisini yalanlamış.

   Bunlar genel siyasette (ben pek esnek bir insan olamadığımdan onaylamıyorum) olağan şeyler malesef.

   Ama ben asıl Bakanlık Makamımızda oturan temsilci Sayın Soylu'nun konuşmasına takıldım.

   Ben, bu ülke vatandaşının saçının teline zarar verenin, verme niyetinde olanın kafasını kopartmak isteyen birisi olarak, kendisine kimsenin çıkıp ta bir iki soru sormayışına yada soramayışına anlam veremedim.

   Dağdaki teröristi bitirme tarihi verecek kıvamda olan sayın temsilci, SİNAN ATEŞ olayını 30 gündür neden çözemiyor?

   Kendine bir ideolijiyi maske yapan arkadaşlar, hazır ayaklarının dibine kadar gelen sayın yetkiliye neden bunun hesabını yada sorusunu soramıyor? Yoksa "İşine Bak" denilerek savuşturulacağından mı korkuyor?

   Yada oradaki halk, "hdp'nin Truva atı" benzetmesiyle temsilcinin partisine geçen arkadaşa, "Ya kardeşim hdp ile el ele olup açıp saçan ben miydim?" diye soramıyor?

   Velhasıl ki sayın okurlarımız aklımızı kaybetmemek için üstün çaba sarf etmek zorunda olduğumuz güzel ülkemde, mantıksız bu kadar işler dönerken ve bunun adına da "Siyaset" demişlerken ben, dünkü manzarayı görmek yerine; Tek kanallı dönemde arızaya giren TRT ekranından görmeye alışık olduğumuz "Necefli Maşrapa" yı görmeye razıyım...

   Beğenerek takip ettiğim bir üstadın sözüyle;

"AKLINIZI, KAFATASINIZDA TUTABİLECEĞİNİZ" Bir yıl geçirmeniz dileğimle...

YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzenin insani
gerzenin insani - 1 yıl Önce

Bu evladı bulup alnından öpmek istiyorum. Yine lafı derleyip toplayıp, güzelce puntalamış. Allah sayınızı arttırsın evlat. Sen zaten gereken herşeyi demişsin maşAllah. Ben ayağına taş değmesin, Gerzenin senin gibilere ihtiyacı var deyip susuyorum.

takipçi
takipçi - 1 yıl Önce

Ne zaman yazilarini okusam gaza geliyorum reis. O kadar icimize gomdurttukleri duygularimiz varki resmen nefretle buyuyoruz. Ama size guveniyoruz. Kurtulursak sizin gibilerin sayesinde olacak reis.

gurbetci
gurbetci - 1 yıl Önce

Doğru demişsin bu kadar ara verme bencede. Biz sıkılmayız merak etme. 20 yıldır aynı pilavı yiyoruz. Bişey olmaz bize. Sen yaz. Kalemin körelmesin. Bıktık bunlardan birileri bu şekilde yazacakki toplum cesaret bulsun. Başarıların daim olsun

gerze genci
gerze genci - 1 yıl Önce

Abi oyle yazilar yaziyorsunki kararan umutlarimizi yesertiyorsun desem yeri. Gencler icinde yazarsan birseyler cok seviniriz. Biktik artik gerzeden gitmek zorunda kalmaktan. Kac tane abimiz burada ekmek kapisi bulamadigi icin istanbula gitti duzenleri bozuldu falan. Biz gerzeyi seviyoruz gitmek istemiyoruz. Siyaset yapacagiz diye bizi eziyorlar. Simdi yazmak istemiyorum hepsini ama secim zamanine sozler dinledik ama secim bitti yine boyabatlilar geldi bizim ekmegimizi aldi. Yine secim geldi ve cocuklari gencleri itip kakan gormezden gelenler baslarini oksamaya basladi. Kimsenin samimiyetine guvenmiyorum. Sen yaz bizim icin abi. Allaha emanet ol

Ahmet eren
Ahmet eren @gerze genci - 1 yıl Önce

Kardeşim o kadar içten yazmışsın ki ben bile cevap vermek istedim. Gerzeyi ele alan 3 5 kişi istediği gibi çevirdiği sürece senin duygularını taşıyan gençler biter. Kurukafa zihniyeti bitirmek gerek. Belli isimler var onları gerzeliler cok iyi biliyor. Bu yazar kimdir bilmiyorum. Yazdan yaza gelince herkese yabancı oluyorsun. Ama buraya yazanlardan eski yazılarını okumak istedim ve neden bu kadar içten yazdığınıda anladım. İnşAllah sesinize ses olur. Gerze için elden ne gelirse yapabilirsiniz inşAllah.

Falancı
Falancı - 1 yıl Önce

Yaptiklari sov aksamina hemen patladi zaten kardesim. Degdimi yani. Bakan aldi basini gitti siz yine gerzeliye kaldiniz. Gerzelide sizin ne oldugunuzu zaten biliyordu ama duzeltmeye calistiginiz itibarda bitti. Maziyi temizlemek zordur. Ama yikmasi iste boyle bir anlik gaflete bakar. Ama helal olsun sana kardesim. Hickimseye lafini esirgemiyorsun, diksin, iskeletin omurgan saglam. Allah zeval vermesin yigidim.

İstanbullu
İstanbullu - 1 yıl Önce

Gerzenin doğasını bozdular artık evlat. Emekli olduktan sonra Gerzeden dakika ayrılmam diyorduk ama hırs gözlü insanlar Gerzeyi istanbuldan beter yaptı. Hepsinin suratına siyasetiniz batsın, hırsınız kör olsun diye haykırasım var emin ol. Onların güzünden Gerze 1 arpa yol alamıyor. Eski tabiatı varken adım atacak yer olmazdı yazları Gerzede. Şimdi heryere bina yaptılar ama insan mı kaldı. Herkes herkese yabancı oldu. Ama kimse senin kadar Gerzeyi düşünmüyor ki evlat. İşleri güçleri siyasi rant. İstanbuldan ordan burdan üç kuruş para bulup Gerzeye gelen parasıyla itibar satın almaya çalışıyor ama kendini rezil ediyor. Millete hava yapacağım diye aldıkları tepki akşamına istanbula kadar geliyor. Degermi yani kardeşim. İnsan olun yeter. Onun içinde fazla çabaya gerek yok zaten. Ama bunlar...

yürek yemiş
yürek yemiş - 1 yıl Önce

kimsin sen birader ordan burdan kafana esen herşeyi yazıyorrsun. yürekmi yedin sen. eğriyi doğruyu kovalamak sanamı kaldı. yanlışsa bizim yanlışımız. biz birşekilde tezgahımızı yürütüyoruz. taş koyunca başın göğemi erecek. ülkeyi senmi kurtaracan haytırdır yani. o kadar doğruyu yazınca madalyamı takacaklar sana. işine gücüne bak. yanlış bizim yanlışımız. bu zamana kadar doru kovaladıkta ne oldu. şimdi en azından her klapı bize açılıyor. yukarda kim ne yerse yesin, kim nereye ne yaparsa yapsın banane

Mustafa aydın
Mustafa aydın @yürek yemiş - 1 yıl Önce

Al işte. Kardeşim sizin zihniyeti biz ne yapsak ne etsekte normale çeviremeyiz zaten. Keşke bizim pırıl pırıl gençlerimizin yerine sizi beyin göçü olarak kaybedevilseydik. Ben daha ne deyim? Millet siyaset yapacağım diye Gerzenin gencini yaşlısını aşağılamaya çalışıyor diye burada sorumlu bir vatandaş olarak yazı kaleme alınıyor senin kurduğun cümlelere bak! Bitin artık. Düşün bu milletin yakasından! Parası olan herşeye sahip olacağım hırsıyla rezil ediyor kendini sende hala şakşak dersindesin. Bitin arık

gurbetci
gurbetci @yürek yemiş - 1 yıl Önce

Al iste. Bu tipler yuzunden guzel ulkem cehennem oluyor. Sectigi kelimelere, kullandigi usluba bak. Bunlarin oy kullanma ehliyetini bile elinden almazsak kabadayi gibi adamlar gelir dili bozuk yonetimler tepemizden inmez tabi. Bu insana gelde sen ekonomi anlat, saglik sistemini, adaleti anlat. Anlatta gorelim. Senin gonlun kirilmasin yinede kardesim. Dogru yoldasin. Bu tipler tarihin heryerinde zaten vardi. Aldiris etme. Bas ustune gec.