BU DOLMUŞ NERYE GİDER

          1 Nisan 1960 Yılında Karasu İlçesi adının Erfelek olarak değiştiği günlerde vatandaşlarımızdan birisi il merkezine gelmiş ve Sinop’taki işlerini bitirdikten sonra da tekrar evine dönmek üzere indiği dolmuş durağına gelip, sıradaki arabanın nereye gideceğini sormuş ve şoför de “bu minibüs Erfelek’e gider,” demesiyle birlikte, adamın oradan uzaklaşmağa başladığını gören şoför sormuş bu defa da:

          “Hey, hemşerim!  Siz nereye gidecektiniz?”

          “Ben Karasu’ya gidecektim.”

          “Gel hemşerim gel ya, bu dolmuşun önü Erfelek’e, arkası Karasu’ya gider…”

          Tarihin her döneminde olduğu gibi, bugün de din, töre ve çeşitli ideolojilerle birlikte, bu olguları, kendi amaçlarına hizmet edecek şekilde kullananlar var. Bu yüzden, zalimlik ve sömürü tüm hızıyla sürdürülmektedir. Okumayan, akıl ve mantık yürütmeyip, kendini cehaletin çemberinden çıkarmayanlar zalimlerin, sömürenlerin kurbanı olmağa devam etmektedirler.

          Akıllarına asma kilit asan, bilime ve felsefeye yer vermeyip, tarikat, töre ve hurafeler saplantıları içinde kalanların ise, çıkarcı güçlerin her türlü oyunlarına geldikleri açıkça görülmektedir. Bugün İslam ülkeleri kan gölüne dönüştürüldüyse, bunun nedeni sadece petrol değil, insanların kolayca birbirlerine düşürülmelerinin bir başka sebebi de, aydınlanma sürecinin yaşanmamış olmasıdır.

          Ülkemizde de böyle karanlık günlerin özlemini çeken zalim ve sömürücü takımların olduğu bilinmektedir. Onların, toplumu “din-tarikat-siyaset,” üçgeni içine sıkıştırmak istediklerini beş duyumuz ile algılamaktayız açıkçası. İşte, duraktaki iktidar dolmuşununsa, önü nereye, arkası nereye gidecek, hiç belli değildir… Ben bu dolmuşa binmem ağabi!

 

Necmettin ÇAKIR

YORUM EKLE
YORUMLAR
Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 9 yıl Önce

sayın çakır, sen son iki seçimde yaptığın gibi "altı ok"a "dokuz ışık" giydirilerek etrafa "nur"lar saçan çingene donu görünümlü muhalefet dolmuşuna binmeye devam et. hatta çingene donu görünümlü bu muhalefet dolmuşunun "sağı nereye gider solu nereye gider" diye aydınlatıcı bir yazı da kaleme alabilirsin. gka

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 9 yıl Önce

sayın çakır, bugünkü haberlere göre gerzenin gelini birgül ayman güler artık "ben bu dolmuşa binmem ağabi!" demiş. "bu dolmuş nerye gider"di de vekil hanım sizin dolmuştan indi? aydınlatıcı bir açıklama yaparsınız artık. gka