BU ISRAR NE?

BU ISRAR NE ?

Son yıllarda ilimiz üzerinde dolanan kara bulutlardan haberdar olmayan yok gibi. Bu bulutlar ait karargâhlar ise Erfelek ve Gerze ilçelerimiz arasında kurulması tasarlanan termik santraller olduğu da tarafımızca bilinmekte zaten.

Dünyanın en kirli ve çevresine en zarar veren enerji kaynağının fosil yakıtlar yani kömür olduğunun bilinmesinden hareketle, Gerze İlçesi’nin Çakıroğlu mevkisine kurulmak istenilen termik santraller için inat etmenin nedenini anlamaya çalışıyorum. Bu ısrarın esrarı ne?

Türkiye’yi çok sevip çalışan insanlarımızın gelir düzeylerinin yükseltilmesi mi düşünülüyor acaba?.. fakat bu durum sermayenin yapısına tamamen aykırı. Eğer böyle olsaydı, işçi sendikaları  ver işverenler sendikası kurulmazdı.

Sayın sermaye grubu Sinop’u, Sinopluyu ve Gerzeliyi çok sevdiği için mi termikte ısrarcı, yoksa işin esrarı başka mı? Neden Güney Afrika’dan, Endonezya’dan, daha doğrusu yurt dışından gemilerle aşınacak kömürle dışa bağımlı hale gelmemize dört elle sarılıyorlar. Şirket sahiplerinin hepsi münevver insanlar. Hepsi, bu halkın vergileri ile devletimizin okullarında, üniversitelerinde tahsil yapmışlar, bilgilerine bilgi katmışlar ve mühendis, doktor, kimyager olmuşlar ama, halkının içme sularının termik santral bacasından çıkacak olan kimyasal maddelerle ve radyasyon atıklarıyla kirlenmesine, her gün yaklaşık 10 bin ton kömür yakıp, tarlaların bahçelerin ve ormanlarımızın kül içinde boğulmasına, çevredeki insanların ve diğer canlıların usul usul ölmelerine vicdanları sızlamadan seyirci kalmaya hazırlar niyeyse…

Sermaye grubunun okumuş temsilcileri, siyasetin mürekkep yalamış ve Allah’ı bol kulları, sizleri de, dünya devletlerinin terk etmeye çalıştıkları santrallerin yeni teknolojiymiş gibi gösterilerek ülkemizde kurdurulmak istenişindeki yüksek arzunun ayrıntılarını düşünmeye davet ediyorum. Hep birlikte düşünelim de, insanlarımızın astım, kanser ve kardiyovasküler hastalıkların dermanı arayanları haline düşürmeyelim. Analara, gelinlere ve çocuklara kıyılmasın efendiler, “bulutlar adam öldürmesin.”

Yurt dışından kömür taşıyıp Gerze’de kurulan termik santralde yakma inadı sermayenin ruhsuzluğuna kendini adamış insanların kar hırsı içindeki davranış biçimi değil mi? Bu histeri neden?

Ülkemiz, tekrar yedi düvel tarafından işgal edilirse, sınırlarımızı koruyacak “Mehmetçik Mehmetlerimize ihtiyaç duyulacak beyler. Asit yağmurlarına, kül dağlarına sürgün edilen sağlıksız insanlarla biz bu sınırlarımızı nasıl koruruz efendiler… hiç düşündünüz mü?

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
.............HÜSEYİN BODUR....................
.............HÜSEYİN BODUR.................... - 13 yıl Önce

AĞZINIZA, YÜREĞİNİZE VE KALEMİNİZE SAĞLIK KARDEŞİM SAĞOLASIN, VAR OLASIN NEDE GÜZEL ANLATMIŞSINIZ AMA PARA, PARA, PARA ...NAPOLYANIN DEDKLERİNİ BİZİM İŞ ADAMLARIYLA POLİTİKACILARI DEMEKKİ NE HİKMETSE FAZALA CAN KULAKLARIYLA DİNLEMİLŞLER O YÜZDEN BİRDE BİR İKİ PARAYA İHTİYAC VE ZAAFI OLANLARIDA BUNA BASIN DA DAHİL BİRİLERİNİ KATINCA İŞİN KAMUOYUNDA YER EDEBİLMESİNİN DAHA KOLAY OLDUĞU BİLEİNEN VE UYGULANAN MEDOTLARDAN BİRİSİDİR....AMA GELDE BUNU CAHİL VE İŞSİZ BIRAKILMIŞ OKUMAKTAN ACİZLERİMİZE VE ONLARI KULLANANLARA ANLAT DUR.BOŞUNA DEMEMİŞLER; AC ADAM İNANCINI BİLE YER O YÜZDEN BEN HEP ŞUNU DEDİM GALATASARAYA SATA YAPILAN O PARAYLA SİNOPA İKİ TANE FABRİKA YAPILSAYDI YÜÇE ALLAH GÜNAHMI YAZARDI AMA İŞ O DEĞİL MİLLETİMİZ DAHA BUNU BİLE KAVRALAYAMAYACAK DÜZEYDE ADAM BUNUN BAŞKA TÜR KAVGASINI YAPIYOR ALSANA SİNOP YAP BIRAK BİR FABRİKA ÜRETSİN O ÜRETTİKCE TÜRKİYE KAZANSIN, GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇİLSİN,İŞSİZLİK AZALSINM YOKKKKKKKKKKKKK BU MİLLET BEN NE YAPARSAM YAPAYIM ÖYLE VEYA BÖYR

V For Vendetta
V For Vendetta - 13 yıl Önce

Sayın Hüseyin Bodur,
Gerze sitelerinde yorumlarınızı okuyorum. Yazdıklarınıza katılıp katılmamak bir yana, sizi okumak bir azap.
Neden büyük harfle yazmakta ısrar ediyorsunuz? Siz bir topluluğa karşı konuştuğunuzda bağıra bağıra mı konuşuyorsunuz.
Yazdıklarınızı neden okumadan, redakte etmeden gönderiyorsunuz? Tercüme etmek gereken cümlelerinizi boşuna mı yazıyorsunuz?
Noktalama işaretlerini kullanmak çok mu zor sizin için?
Lütfen yazım kurallarına uyan, küçük harfle yazılmış, okuyana tercüman aratmayan yorumlar yazınız.