Gerze’nin denizi tertemiz!

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu açıkladı.

Gerze’nin denizi tertemiz!

 Yaz aylarında sıcaklıkların yükselmesi ile birlikte biraz da olsa serinlemek için denizi tercih edenler, bu haber sizi çok sevindirecek.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, insan sağlığını ve çevreyi korumak üzere, yüzme ve rekreasyon amaçlı kullanılan suların kalitesini belirlemek ve bu suların başta mikrobiyolojik olmak üzere her türlü kirletici ile kirletilmesinin engellenmesini sağlamak üzere incelemelerde bulunuyor.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, 6 Haziran 2016 tarihinde aldığı deniz suyu numunelerini analiz ederek değerlendirmesini yaptı. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun verilerine göre, Gerze’de bulunmakta olan Hurma Dibi Plajı, Liman İçi mevkii, Bedre Plajı ve İdemli mevkii çok temiz çıktı.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 14:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Vacit Tokmak
Ali Vacit Tokmak - 8 yıl Önce

deniz mevsimi gelince nedense bilinmez...türkiye halk sağlığı diye bir kurum açıklamalarda bulunur...denizimizin çok temiz olduğundan söz eder! doğru mu dersiniz? ben doğru olduğuna inanmıyorum! hurma dibi plajı, ve idemli plajı diğerlerine göre temiz olabilir! bedire plajı,beta işletmesinin atıkları nedeniyle temiz olması mümkün değildir! liman içi yani ( balıkçı barınağını) temiz olarak halka ilan etmek, çok yanlıştır! i̇skelede denize girmek hiç doğru değildir! çünkü hem kirli,hemde balıkçı barınağıdır.liman içi işletmelerinin denize insanların girebilmeleri için olanakları var! peki orada denize girmek hem tehlikeli hem de yasak levhası niçin dikilmiş? bu konuda halka sorumlu olanlar yalan söylemektesiniz! halk sağlığı kurumu barınak içinde suyu her gün ölçün? sonra halka rapor verin? bunu yapabilir misiniz? yapamazsınız! temiz deniz diyerek gülünç olmayın!?

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

diğer yerler elbette temiz çikacaktir..ama iş liman içine geldiğinde kimse pek inaanmaz maalesef...liman içinde sirkülasyon yok denecek kadar az....o yüzden bu kontrolleri yapanlar her kimse ve nasil bir aletle ölçüm yapmişlarsa hele bir kere daha gelipilgili ve tarafsiz bir komisyon huzurunda bir daha yapsinlar diye tavsiyede bulunmak isityorum...keşke ama keşke yanilan, birileri tarafindan tarafli yorum yaziyorsun diyenlere hakli çiksada be herkesden özür dilesem..özür dilemek bir etik davraniştir...ama müessese malesef bizim ülkemizde pek işlemiyor..!!!!!!!!!!!!!kimse bana tarafli yorum yazdiramaz...iyi yapilan herşeyi yine çoğu defa bu ve diğer sitelerini okuyanla rtarafindan övdüğümü,kötü işler içinse tenkit ettiğimi çok iyi bilirler...şu kivirmayi ve menfaat karşiliği kimsenin kalemşörlüğünü yapmayi bir türlü beceremedim ..ama be devir benim zihniyetimdekilerinde devride değil,buda böyle biline...saygialrimla..!!!!!!!!!!!!!!

banner381
SIRADAKİ HABER