CHP Gerze İlçe Örgütünde Neler Oluyor; Gelecek Günlerde Neler Olabilir?

Değerli Gerze Gündem Okurlarım:

Böyle bir başlık atarak yazıma başlamamın bir nedeni var! Bundan yıllar önce yani SHP-CHP birleşme ve bütünleşme süreci esnasında, yani 1994 yerel seçin sonrasında, belediye tarafından o yıllarda işten çıkarılan 60 işçi Gerzeli emekçi dostları savunan ve onların haklarının çiğnenmemesini dile getiren ;" Olmuyor Başkan Olmuyor, Sosyal Demokratlara Bu Davranış Yakışmıyor!" başlığında topladığım bir yazımla belediye başkanını kınamıştım.

Hem ilçe hem de ilin o günkü, henüz gerçek anlamda sosyal demokrasiyi özümsememiş sözde yöneticileri tarafından " Sen hem parti üyesisin, hem de partili belediye başkanını eleştiriyorsun!" diye beni disipline vererek ceza vermek, hatta partiden atmak istediler!

Partiden atmaya ne ilçenin ne de ilin gücü yetmedi! Çünkü haklıydım. Partiden istifa ettiğim halde, Ankara Cumhuriyet Baş Savcılığından her üye listesi geldiğinde ismim geldi. Hatta İlçe başkanı Metin Genç döneminde parti üyeliğim ilçede tekrar yerine getirildi.

Yani bu söylediklerim bundan 25 yıl önce olmuş ve yaşamıştım! Şimdi içinizde geçici yönetim kurulu üyelerinden bir, iki kişi hariç bu olayı hiç bilmezler! O gençlere bunu özet olarak hatırlatmak istedim!

Sonra hepinize şunu hatırlatırım! Bu surat, bu kızgınlık ve selam vermemekle neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz? Ayıp ayıp, hiç yakışmıyor! Hele sosyal demokratım diyorsanız kendinize hiç mi hiç yakışmıyor!

Öncelikle delege olarak seçilen mahalle temsilcilerini kutlarım. Yalnız burada eleştirimi de yaparım. Seçilen temsilcilerin çok büyük çoğunluğunu tanıyorum. Yeni yüzler görmek isterdim. Ama çok az! Kadın delege sayısına yeter demem için köy delegelerini görmem gerekir! Köy delegeleri genellikle atanmış olacağından kadın delege bir veya birkaç kişi yada hiç olmayabilir!

Şu soruyu sormak istiyorum: Gerze'nin yeni mahallerinde neden üye yapılmamış? Yeni yüzler gereklidir. Gerze eski Gerze değil! Gerze de insan profili çok değişti, bunu göz ardı yapamayız!

1999 seçimden bu yana savunurum. 2019 yerel seçimi CHP Gerze de neden kaybetti yazımı da hiç okumamışsınız! Üçüncü defa aynı adayla seçime bu ilçede gitmek hiç doğru değildi! Aday yıpranmıştı! İlçede oy verecek insanlara sanki garantiymiş gibi güvenilmişti! Politik anlayışta belki doğru tahlil diyebilirsiniz! Ama yanlıştı! Siyasetin olasılıklarla yürütülmediğini bilmek gerekiyordu! Ama becerikli davranılamadı!

İlçemizde üniversite mezunu çokça gencimiz var! Artık onlar kemale de ermiş durumdalar! Neden hala babalarını şemsiyesi altında bulunuyorlar! Artık kişiliklerini ortaya çıkarıp aday olup, neden özgür vatandaş olarak ortaya çıkmıyorlar? Neden korkuyorlar? Başkanlığı yaparak yaşayarak öğrenirler! Bu işleri daha önce yapanlar analarının karnında mı öğrenmişler? Biraz cesur olun gençler?

Artık insanlar çok bıktılar, genç yüzleri ve dinamik gerçek birikimli insanlarla bu partinin ivme kazanacağına inanıyorlar! Lütfen görev başına?

CHP İlçemizde Kan Kaybediyor! bu son yazıma geçici başkan sayın Nihat Erdal'ın yazısına bir çok yorum yapmış ve cevap vermiştim. Ne yazık ki okuma özürlü olanlar bu yorumlarımı nedense göz ardı yapıyorlar! Lütfen kaş yapayım derken göz çıkarmayın!

Bir Ay önce Yaptığım Yorumlar:

Atanmış başkan, kendi fikirlerini değil de ifadesinden anlaşıldığına göre ağabeylerinin yönlendirmesiyle kelimeleri sıralamış!

Ben eleştirilerimi parti ilkelerini tanımayan ve yanlış yapan kim olursa olsun yaparım. Yapmaya da devam edeceğim. Seçim öncesi yaşananları sizler atanmış kişiler olarak bilmiyorsunuz! Ben biliyorum. O günlerde istifa eden ilçe başkanı olsun, üyeler olsun basın açıklamalarına hemen hepsine yorum yapmıştım Daha önce CHP hakkında yazdığım köşe yazılarımı ve de basın açıklamalarına yaptığım yorumları gözden kaçırıp okumamışsınız! Tekrar siz atanmışlara hatırlatıyorum! Sizi yönlendirenler sizlere yanlış yaptırıyorlar! İstifa edenler bireysel haklarını kullanmışlar. Ben onlara ne diyebilirim ki?

Ben de yıllar önce seçilmiş bir üye olarak disiplin kovuşturması geçirmiştim. Elimde savunmam var! Gazete çıkarıyorduk. Genel merkez bizi haklı buldu. İlçe ve ilin yaptığını yanlış buldular. Bir genel merkez açıklamasını da gazete de yayımladık! Anlayan o tarihte bizi anlamıştı! İlçede parti halkın mı yoksa birilerin mi?

2. Yorumum:

Seçim sonucu değerlendirme ve özeleştiri ne zaman yaptınız? Üye olarak bilgi verdiniz de gelmedik mi? Ha seçime 28 gün kala ne olmuştu da ilçe başkanı ve yönetim istifa etmiş! Üye olarak bilmek istiyorum! Parti içi  çekişmeleri ne zaman başlamış? Kimler ve neden olmuş? Üye olarak bilmek istiyorum! Size atanmış olarak çalışmalarınıza devam edin. Yani abileriniz tarafından gaza getirilmenin farkında olun! Seçime giderken, parti üyelerinizin, parti tabanınızın ve de ilçedeki demokratik kitle örgütlerinin geniş katılımlı yapacağınız toplantılarla onların fikirlerini alın, ya da anket yapın! Birilerinin tavsiyesi yada önerisi ile objektif olmayan yöntemlerle örgütsel yapıyı oluşturmayın! Sonu sonra hüsran olur! Demokratik olmayan yöntemleri öneren önerileri kabul etmeyin! Atanmış kişiler olarak, bana bir soru sordunuz da yanıtını mı alamadınız? Tekrar hatırlatırım, kim olursa olsun, ne derse desin birilerinin etkisinde kalarak yol almaya kalkmayın! Sonra yanlış yaparsınız?

3. Yorumum:

28 Yıldır köşe yazarlığı yapmaya çalışıyorum. Bakıyorum okuyucu olanlar, bir yada birkaç cümleme bakarak yorum ve eleştiri yapıyorlar! Bu alınganlık niye? Çok yazık! Alıngan olmayın? Biraz yazının bütünlüğü içinde ne demek ve ne anlatmak ve de neyi eleştirmek istediğime kafanızı yorun! Sayı atanmış başkam: yazımı bütünlüğü içinde oku anla ve eleştirini öyle yap! Yine ağabeylerinin etkisi ile size dokunduğum yerlerden eleştirini yapmışsın! Ağabeylerin Gerze koyuna yerleştikleri için başka yerlerde neler olup bittiğine pek ilgilenmezler, hatta hatırlamak bile istemezler! Çünkü işlerine hiç gelmez! Yazımı çok çok oku ki derinlemesine öğreneceğin ve düşüneceğin nedenler olabilir! Çünkü siyasete soyunmuşsun! Bilmen, yada öğrenmen gerekir! İstifalar eski yöneticilerin gitmesini hiç irdelemiyorsun? Neden acaba?

İnsanlar durup dururken hiç neden yokken istifa etmezler! Buna neden olanlar açıklama yaparak öz eleştirilerini yaptılar mı dersin? Kamu oyu, partili üyeler ve parti tabanı bu gelişmeleri yetkili ağızlardan öğrenmelidir! Yoksa kulaktan duyma haberler dedikoduyu körükler ve küskünlükler başlar! Bu da çok yanlıştır!İşte o zaman eleştiri ve öz eleştiri doğru olarak yapılabilir! Yalan yanlış duyumlarla eleştiri yapmak hiç kimseye yakışmaz! Bu işte sorumlu olanlar gün gelir belki gerçekleri kamuoyu ile paylaşarak bizlerde doğruyu yanlışları anlamış oluruz! Başarılı olmak, işe başarılı olacağım diye başlamakla olur diye biliyorum! Her işte başarı ancak o zaman yakalanır!

4.Yorumum:

İlk istifalar sonunda 8 ay önce yorum yaptım! Okumamışsınız! 22 Şubat 5 aday çekildiğinde yine yorum yaptım. Okumadınız! 16-4-2019 köşe yazım "CHP İlçemizde Seçimi Kaybetti!" Köşe yazımı partide değerlendir memişsiniz! Yine bu aynı köşe yazımın altında 6-7 ay önce yaptığım yorumlarım var! Okumadınız! 1Ağustos köşe yazım olan "Bi Haberiz!" altında yorum yaptım okumamışsınız! Yine 1 Ekim seçimler " Halkın Geçimini Etkiler" iki hafta önceki yazımım altında yorumum da var yine okumamışsınız! Sonra en son  14 Ekim-2019 tarihli köşe yazımı yüzeysel okuyarak, çümlelere takılıp, yüzeysel olarak bana kızgınlıklarınızı dile getiriyorsunuz! Çok yazık! Havanda su döğmek hiç yakışmıyor! Hadi sizleri anladık! ağabeyleriniz teknoloji kullanma özürlüleri, sizin içinizde teknoloji ile içli dışlı ilişkisi olanlar var. Onlar niye okumuyor? Neyi derseniz? GERZE GÜNDEM HABERİ! Ne yazık ki ilçede yerel yazılı basın yok! Rahmetli Hasan SAYAR'ın kıymetini hiç bilmediniz ve ona destek vermediniz!

Beyler hiç olmazsa sanal basına kulak verin Genel basından ülkede olup biteni öğrenebilirsiniz! Ama yerel basını göz ardı ederseniz, kafa göz yarmaya devam eder, hatalar yapar ve yanlışlar yapmaya sürüklenirsiniz! Bu yolda yürürken yolunuz açık yarınlarınız aydınlık olsun!

Yorum: Gerze Sakini Yapmış:

"Olmadı be hocam biraz adil olmak gerek. Yerel seçim öncesi istifa edildi mi ettirildi mi? Önce bunu dürüst karakteriniz ile açıklayın? Ben bu işi iyi yaparım. Nur bu işi yapamıyor! Diyenler nerede? Çıkın kardeşim ortaya yapamayanın yerine yapın? Madem seçim bürosun da insanlara fare gibi kaçtı diyen by neredesin? Anca atarsın!

5-

5-Yorum:Gerze sakinine , belki cevap olabilir!Seçim öncesi istifa etmelerine mecbur bırakıldılar diye düşünüyorum! Demek ki insanlar gerilmiş oluyor! Sonunda ok yayından çıkmış oluyor! Yetkililere söz verilip de o sözler yerine biz demesini beceremeyen ve hep BEN diyenlerce anlaşma sonuçları uygulanamıyorsa, istifa etmek kaçınılmaz oluyor! Yıllarca takip ediyorum, hiç kimse kulak vermiyor, adam sende diyorlar!

Yönetimlere gelenlerin oluşum biçimi çok yanlış! Parti üyelerine, parti tabanına ve ilçedeki demokratik kitle örgütlerine sormayı ve onların önerileri ile partililerin önerilerinin örtüşmesine hiç bakılmıyor! İlçe başkanı, ilçe yönetimi, belediye başkanı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri tespiti kapalı kapılar ardında küçük sözde elit guruplarınca oluşturuluyor! Hastalık burada var! Hala bu ilçede bundan vaz geçilmiş değil! Bu davranış hiç demokratik değildir!

İşte bu hastalıklı yapı seçim öncesi ve sonrası tartışmaları ve istifaları önlenemez biçimde körüklüyor! Boşa kürek çekmekle parti ve partililer yıpratılıyor! Kısaca hastalığın nedeni budur!

Bir hatırlatma tekrar yapmak istiyorum:

 Gerze de insan profili çok değişmiştir! Bu insanlarla siz gençler daha iyi iletişim kurarak onları kazanabilirsiniz! Yoksa geçmişte olduğu gibi ununu elemiş eleğini asmış ve de birçok parti örgütünde yer almış hala kindarlığını seçilememenin acısıyla sanki intikam peşinde koşar gibi partiyi karıştırmak için her türlü sözde politik manevrayı yapanların oyununa gelmeyiniz!

Umarım CHP ilçemiz Gerze de her türlü organın da yeni yüzlerle kitlelerin önüne çıkarak başarmaya ve başarılı olmaya çalışır!

Esen kalın

ALİ VACİT TOKMAK

YORUM EKLE
YORUMLAR
Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

1. yorumum: gerze chp teşkilatının acilen eski tüfek emekli öğretmen tayfasından temizlenmesi gerekiyor. benden söylemesi. gka

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

2. yorumum: erol metinkaya, yücel yuvacının orada oturduğunu görüyorsun da neden yanına giderek söylemiyorsun diyeceklerini, buradan yazıp duruyorsun. çünkü amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. ali vacit tokmakı buradan küçük düşür, yerin dibine sokmaya çalış, sonra gel birbirimizden istifade edelim diye partiye çağır. ali vacit tokmak, bir yazı yayımladı köşesinde, nihat erdal basın yolu ile cevabını verdi. bunlar gayet normal de sana ne oluyor buradan yazıp duruyorsun. siz parti içi meselelerinizi böyle mi görüşüyorsunuz. buraya yazan erol metinkaya, parti yönetimindeki erol metinkaya ise şayet, yanlış da bilmiyorsam emekli öğretmendir. ben söylediğimin arkasındayım. sizin tayfadan bir tane fire çıktı ve bu sayede siyasetçi olmayı başardı. adı osman belovacıklı, onu da hep beraber yediniz. gka

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

bir hatırlatma yapmak istiyorum: hocam, —gerze de insan profili çok değişmiştir!— diyerek devam eden yazınızın son bölümünde, sizin de benim dediğime gelmiş olduğunuzu görüyorum. özeleştiri iyidir. gka

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

erol metinkaya yorum yapmış: sayın gerze gündem yönetimi;isimsiz,rumuzlu yorumları yayınlamak doğru mu?kendi̇ni̇ saklayanin görüşü olsa ne olur,olmasa ne olur.bir de ''eski̇ tüfek emekli̇ öğretmen''yakiştirmasi yapan ki̇şi̇ gel parti̇ye yöneti̇me aday ol.bu i̇şler gi̇zili̇den ''göbek kaşimaya''benzemez!

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

3. yorumum: erol metinkaya rumuzlu yorumcu. bundan 8 sene önceydi. termik santral karşıtlarının önderi bir emekli öğretmen böyle sizin gibi rumuz ile yazanlara benzer tepkiler vermişti. hatta bir haber sitesine de talimat vermiş, rumuzlu yorumları yayınlamayın diye. ve hatta benim yorumlarımı da oradan kaldırtmıştı. ne tesadüf ali vacit tokmak o sitede köşe yazardı o vakitler. o internet sitesi yayın hayatına uzun süre devam edemedi. böyle bir anlayış ile devam edemezdi zaten. ama tüm baskılara rağmen gerzegündem özgürlükçü duruşunu bugün olduğu gibi o gün de korumuştu. arama merceğinden gerzegündemin arşivine git ve yeşil kürsü, anadolu grubunu rahatsız etti haberinin yorumlarını bir oku. sana cevabımı 8 sene önce vermişim zaten, oradan okuyabilirsin. hepiniz bir tornadan çıkmış gibisiniz. çok acayip! gka

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

erol metinkaya yorum yapmış: ali̇ vaci̇t agabi̇m,yücel yuvacinin orda oturuyorsun da.parti̇ye gelemi̇yor musun?ilçe bqşkanımızın sadece kendi düşüncelerini belirtiğine ben şahitim,bırak bu ''abi yönlendirmeleri lafını.üyesi̇ olduğun parti̇ye ugra da,bi̇rbi̇ri̇mi̇zden yararlanalim.

Gerzeli
Gerzeli - 4 yıl Önce

Sizce ne olabilir syn abi