CHP’de Neler Oluyor?

Değerli Gerze Gündem Okurlarım: CHP yönetim kadroları, biz nerede hata yapıyoruz sorusuna yanıt arama yerine, parti içi çok gereksiz, yersiz ve tutarsız bir birlerini eleştirmeyi tercih ediyorlar!

Her defasında çözümü kurultaydan bekliyorlar! Ne yazık ki CHP her kurultay öncesi, geçmişi ile geleceği bir türlü masaya yatıramadı. Tartışıp aydınlığa çıkarabilecek, partinin Bilim Kurulları hiç olmadı!

Geçmişte Ecevit, Halk Sektörü, Demokratik Kooperatifçilik, Gelişme Köylüden Başlayacak, Birlikte Üretim Hakça Bölüşüm, Ne Ezilen Ne Ezen, İnsanca Hakça Düzen diyordu. Projeler üretiyordu. Dergiler, kitaplar çıkarıyordu. CHP'NİN hiçbir döneminde, Ecevit döneminde basılan kadar kitap basılmamıştır!

Şimdi neden böyle bir girişim daha çağdaş anlayışla ve de artarak yok!

Günümüz da zaman zaman Ecevit'in " Ne ezen ne ezilen, İnsanca hakça bir düzen." Sloganını kullanmaya devam edenler; neden acaba insanca hakça düzen programını getiremiyorlar? Birlikte üretim, hakça paylaşımın nasıl yapılacağını açıklayamıyorlar?

ABD başta olmak üzere tüm gelişen ve gelişmekte olan ülkelerde, Kooperatifçilikten etkin biçimde yararlanılmakta, Sosyal Demokrat Partiler, programlarında kooperatifçiliğe geniş yer vermekteler.

Ne yazık ki, bugüne kadar CHP parti yönetici kadrolarının ve sözcülerinin ağzından, kooperatifçiliğe ilişkin hiçbir şey duymadık! Kooperatiflerden ve giderek sayıları azalan kooperatifçilerden hep uzak durdular!

Ne kırsal kesimle ne de varoşlarla ilişki geliştiremediler! Daha doğrusu plajların, sahillerin partisi oldular! Ege Denizi kıyısı şeridine sıkışıp kaldılar!

Sendikalar, kooperatifler gibi sivil toplum kuruluşları olmadan, Sosyal Demokrat Partiler güçlenemez!

Unutmayın, Ecevit hep " SOL " diye diye oy aldı! Şimdiki CHP yönetimi ve sözcüleri " SOL " demekten korkar oldular!

Şimdiki CHP yönetimi gençlikten çok uzak kaldılar! Türkiye'nin en yaşlı üyelerinin partisi, daha açıkçası emekliler partisi durumuna geldiler!

CHP, yeni teknolojilerden yararlanamayan, sandık görevlilerini örgütleyemeyen, ıslak imzalı tutanakları toplayıp programa giremeyen, yani teknolojiyi etkin biçimde kullanamayan, yeniliklerden uzak bir partili yurttaşlar durumundadırlar!

CHP de temel yanılgı, Genel Başkan değişirse, başarı sağlanacağı yanılgısıdır!

Bu yanlışı şöyle bir örnekle açıklayalım:

CHP bir araç olsun! Genel Başkan bu aracı kullanan şoför olsun! Bu araç çağın çok gerisinde ve ilkel olarak kalmışsa, Şoför değişse bile, bu ilkel araçla çağdaş hedeflere ulaşmak mümkün olamayacaktır!

Yani araç yenilenmeden halkın ilgisini çekmeyecek! İşte bu nedenle CHP bu programla ve bu yapısıyla ne şimdiki ne de gelecekte seçileceğini düşündüğünüz Başkanıyla başarılı olamayacaktır!

Yıllar yılı CHP Türkiye'nin en tutucu partisi durumuna getirilmiştir! Bu gerçeği görmezden gelemeyiz!

Ülkede yeni  partiler kuruluyor. CHP kendini yenilemediği için, o kurulan yeni partiler hep ipi göğüslüyorlar! Bunları yakın tarihimizde sıkça yaşadık!

CHP'Yİ 58 yıldır izlemekteyim. Gördüğüm temel eksiklerden biri de Sevgisizliktir! Partililer ne yazık ki bir birini sevmiyor! Saygı da göstermelik yapılmakta!

Günümüzden söz edersek: Kılıçdaroğlu, İnce'yi, İnce de Kılıçdaroğlu'nu sevmiyor! Parti üyeleri de kendilerine rakip olanları sevmiyorlar! Bu nasıl bir anlayış ve nasıl bir yarışmadır!

Ne yazık ki, CHP de sevgi ve bilgi paylaşılarak büyütülemiyor! Partide, dayanışma yerine, yıkıcı sanki bir birini yok edici eleştirilerle sanki partide bir yarışma ortamı var!

Tüm enerji parti içi yarışmalarla kaybediliyor! Diğer partilerle yapılacak yarışmaya güç kalmıyor!

Şimdi görülen yine o ki; parti tüm enerjisini İNCE-KILIÇDAROĞLU yarışmasında harcayacak! Yani kırgınlıklar, yanlış anlaşılmalarla da Yerel Yönetim Seçimleri çok büyük ölçüde kaybedilecek!

Yıllar yılı, Ne Altı ok'un hedefleri, ne de Çağdaş Sosyal Demokrasinin Evrensel İlkeleri bu topluma anlatılıp kavratılamadı!

Sonuç olarak, CHP ya gerçek anlamda ilkelerde yenilenecek ya da hemen her seçimde yenilmeye devam edecek! Hemen her seçimde yenilmeyi sona erdirebilmek için, CHP kendini tümüyle yenilemelidir!

Kendi içinde eleştiri ve öz eleştiriyi bir birini kırmadan, yıkmadan yapabilmeyi barış, sevgi ve kardeşlik içinde gerçekleştirmek zorundadır!

CHP olarak her seçimde yenile yenile, bir türlü Yenmeyi Öğrenemedin! BİR DE KENDİNİ YENİ BAŞTAN YENİLEMEYİ DENE!

Sevgiyle kalın.

Ali Vacit TOKMAK

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 6 yıl Önce

chp'nin, eski chp olduğunu sanmayın! dünyadaki, gelişmelere uymaya çalışarak, proje partisi olmaya dev adımlarla ilerlediğini görmüyor musunuz?bu gelişmeleri görebilenler; o zaman parti içinde ki kargaşayı anlayabilirler! hatta çok gerilere gidin düşünün?chp'nin geçmişten gelen hedeflerinden altı ok'un tek tek kırıldığını görüp anlamadınız mı?ayrıca sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri uygulamada hep lafta kalmadı mı! parti içinde çok seslilik iyi de,dozunu ayarlamakta yetersizler! umarım chp yenile yenile bir gün yenmeyi de öğrenebilir! bu işe chp öncelikle kendini sil baştan yenilemekle başlamalıdır diye düşünüyorum!