Anlatılmaz, Yaşanır!

Birlikte hayatı öğreniyorlar.

Anlatılmaz, Yaşanır!

Drama Eğitmeni İlknur Akkoca ile drama kursunun içeriğine dair kısa bir röportaj gerçekleştirdik.

Sizi tanıyabilir miyiz?

-          Ben İlknur Akkoca. Sinop Belediye Konservatuarı, Sinop Zübeyde Hanım Anaokulu, Boydak Koleji, Gerze Halk Eğitimi Merkezi ve Gerze Belediye Konservatuarında drama eğitmenliği ve Türk Halk Müziği Çocuk Korosu Öğretmenliği yapıyorum.

Gerze Belediye Konservatuarında kayıtlı kaç öğrenciniz bulunmaktadır?

-          Yetişkinler için açılan grubumuzda 32 kişi kayıtlı ve haftanın dört günü birlikte çalışıyoruz. Çocuklar için açılan grubumuzda ise 50 kişi kayıtlı ve onlarla da haftanın iki günü birlikte çalışıyoruz.

Gerze’de drama kurslarına olan ilgi nasıl?

-          Gerze’de bu yıl ikinci kez drama kursu açıldı. Geçen yıla oranla kursa olan talep daha fazla. Örneğin çocuklar için açılan kursumuz Haziran ayından bu yana devam ediyor. Yetişkinler ile olan grubumdaki çalışmalara ise Ekim ayının ilk haftası başladık.

Drama eğitiminin yaşı var mıdır?

-          Drama eğitimi, dört yaş ve üstü insanlar için ömür boyu sürdürülebilen bir etkinliktir.

Drama eğitiminin hedefleri nelerdir?

-          Dramanın hedeflerini kişilere özgüven aşılamak, ifade kabiliyetini geliştirebilmek, doğru ve etkili iletişimi sağlayabilmek ve bunun yollarını öğretebilmek, empati kurmak ile hoşgörülü olmak olarak gösterebiliriz.  En önemlisi de başkalarına karşı “Hayır” diyebilmeyi öğreniyoruz.

Drama eğitiminin hedeflerine ritm, müzik, beden dili ve pandomim çalışmaları ile ulaşabiliriz. Teknik olarak sponton yani anlık canlandırmalar hedeflenmektedir. Ezber gerektirmez, doğaçlama olarak gelişir. Yani tiyatro benzeridir ama tiyatro değildir. Kişisel gelişim için atılan önemli bir adımdır.

Yapılan çalışmalar kapsamında konservatuar içerisindeki panoda sergilenen resimleri örnek gösterebiliriz. Burada görmüş olduğunuz resimleri en az dört kişi bir araya gelerek oluşturuyor ve bir kompozisyon oluşturmak amaçlanıyor.

Kursumuzda yapmış olduğumuz çalışmalardan sonra değerlendirme çalışmaları ile kişilere davranış kazandırmayı amaçlıyorum.

Son olarak sizin söylemek istedikleriniz nelerdir?

-          Çocuklar ve velileri ile bir araya gelmemize vesile olduğu için gazeteniz aracılığıyla Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

 






Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 16:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
elis çavdar
elis çavdar - 9 yıl Önce

ilknur akkoca bizim sevgili drama hocamızdır ve çok kıymetlimizdir gerze belediyesi konservatuarının medarı iftiharıdır.mütevazi,samimi,saygılı,adaletli,hoşgörülü ve yüreği sevgi dolu bir hanım efendidi.değerli başkanımız osman belovacıklıya ilknur hocamızı bize kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum...

küçük öğrenciniz hürriyet
küçük öğrenciniz hürriyet - 9 yıl Önce

gideceğin yolu bilmiyorsan gittiğin yolun önemi yoktur demişler işte dramanın yoluda kandini yeniden keşfetmenin yoludur. doyumlu,sevinçli, övgüvenli olmak ve kendini geliştirmek isteyenin adresidir drama kursu. teşekkürler ilknur hocam....

banner381
SIRADAKİ HABER