Bir İlk Yenikent’ten Geliyor

Gerze Kaymakamı Metin Kubilay ilçe merkezi okullarından sonra ilçe köyleri ve ilçe belde okulunu ziyaret etti

Bir İlk Yenikent’ten Geliyor

  Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan ve Gerze Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, 23 Ocak 2013 Salı günü Saat 10 00’da ziyaretlerine 1944 yılında ilkokul olarak öğretime başlayan Belören İlk ve Ortaokulu ile başladı. Okul önünde öğrencilerin sunduğu çiçeklerle karşılanan Kubilay önce nöbetçi defterini imzaladı. Ardından okul müdürlüğü odasına geçerek okul müdürü Bayram Demirci ve okul öğretmenlerinden okul hakkında bilgi alırken taleplerini sordu. Okul müdürü Demirci, “ Okulumuz bahçesinin zemininin toprak olması nedeniyle öğrenciler ders arası teneffüs zamanı oyun oynarken toz toprak içinde kalıyorlar. Okul bahçemiz asfalt malzemesi olursa memnun oluruz.” dedi. Kubilay gerekli mercileri arayarak Nisan ayı içeresinde asfalt zemin için sözü verdi. Okul sınıflarını ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Kubilay ve beraberindekiler Karlı TOBB İlk ve Ortaokulu’na geçtiler.

  Öğrencileri Sinop ili ve ilçelerinde gezici kütüphanede en çok kitap okuyan okul olarak bilinen Karlı TOBB İlk ve Ortaokulu bahçesinde okul müdürü Adem Yönet, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılandı. Kubilay Okul ziyaretçi defterini imzalayarak beraberindekilerle okul sınıflarını ziyaret ederek öğrencilerle sohbet sonrası Gerze Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Funda Oğuz usta öğreticiliğinde açılan kurs sınıfına geçildi.

Karlı ve çevre köylerden katılan kursiyerlerin yapmış olduğu çalışma, Kubilay ve beraberindekileri Gerze’nin eski yıllarındaki sofra bezi olarak kullanılan sofra bezinin tamamen kendi becerileriyle çizilerek boyanması ilgi çekti. Kubilay “İlçedeki unutulmaya yüz tutmuş veya unutulmuş el sanatlarını Halk Eğitim Merkezi olarak tekrar canlandırarak yeni nesile aktarmaya çalışmaktayız. Üzerinde çalışmış olduğunuz göz doldurucu desenleriyle sofra bezini Halk Eğitim Merkezi olarak değerlendirerek gerekli yardımları yaparak tanıtımında destek vereceğiz.” dedi. Okul müdürü Adem Yönet’ten okul hakında bilgi alarak okul önünde okul kadrosu ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekinerek son ziyaret yeri olan Yenikent beldesi Yenikent Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu’na geçti.

  İlçemiz okullarında bir ilki gerçekleştirmeye çalışan Yenikent Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu okul bahçesinde okul müdürü Recep Barış Varoğlu, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılandı. Okul öğrencilerinden Ayten Çelebi tarafından sunulan bir buket çiçekle karşılandıktan sonra okul önünde tüm kadro ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi. Kubilay ve beraberindekiler öğle arası fahri olarak ders veren matematik öğretmeni Keziban Parlak Diri'nin ders sınıfını ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle sohbette bulundu.

  Daha sonra idareci ve öğretmenlerle okul öğretmenler odasında toplantı yapan Kubilay ve beraberindekiler okul hakkında bilgi aldıktan sonra yeni atanan müdür Varoğlu’na okul hakkında projelerini sordu. Varoğlu “Okulumuz için iki önemli projemiz var. Bunlardan ilki öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak amacı ile başarıya ulaşan veya ulaşmaya çalışan öğrencilerin fotoğraflarını okulumuz tarafından oluşturulacak olan ödül ağacına asılarak onurlandıracağız. İkinci projemizin adı “Sınavda kazan kantinde harca.” Bu projemizin amacı ise okulumuz öğrencilerini ilk projemiz gibi deneme ve diğer sınavlarda yüksek not alan öğrencileri motive etmek için tatlı bir rekabetle ödüllendirmek ve başarıyı sağlamak” dedi.

Okul sınıfları gezilerek ziyaret son buldu.

























































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2013, 20:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
GERZEM
GERZEM - 11 yıl Önce

kaymakamizin ziyaretlerini takip ediyorum her birimle ayri ayri ilgileniyor kendilerini tebrik ediyorum

onur türk
onur türk - 11 yıl Önce

salih hocam hala burdamısın yaa..

banner381
SIRADAKİ HABER