Fatih Erdoğan Karlıda.

Karlı TOBB İlköğretim Okulu öğrencileri çok okumanın ödülü olarak, çocuk edebiyatı çalışmaları ile bilinen yazar Fatih Erdoğan’la tanıştı.

 Fatih Erdoğan Karlıda.

  48. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Dr. Rıza Nur Halk Kütüphanesi öncülüğünde Sinop’a gelen yazar Fatih Erdoğan, söyleşi ve imza günlerine katıldı. Sinop ve Ayancık’ta halka; Karlı TOBB İlköğretim Okulu’nda ise öğrencilere yönelik düzenlenen söyleşi ve imza programında yazara yoğun ilgi gösterildi. Öğrenciler okullarında bir yazar ağırlamanın mutluluğunu yaşadılar. 

  Fatih Erdoğan yapmış olduğu söyleşide çocukların hayal güçlerini geliştirici bir anlatımla programa başladı. Yazar, içten ve sıcak diyaloğu ile çocukları büyüledi. Çocukların diliyle nasıl yazılacağını - Gidin okuyun!- ve nasıl yazar olunacağını - Gidin yazın!- iki kelimeden ibaret cümlelerle anlattı. Minik yürekler okumanın ve yazmanın önemini hiç unutmayacakları bir şekilde öğrendiler.

  Söyleşi sonunda çocuklar kendilerinin de bir yazar olabileceğini, yazarın da kendileri gibi bir insan olduğunu, her şeyin hayalle – yazarın tabiriyle uçarak - başladığının farkına vardılar. Soru cevap kısmında öğrenciler sordukları sorularla yazarı etkileyerek onu daha iyi tanımış ve akıllarına takılan noktaları daha iyi kavramış olduklarını ortaya koydular. Söyleşi bitiminde öğrenciler yazarın eserlerine yoğun ilgi gösterdi ve yazara kitaplarını imzalatma imkanı buldular. Öğrenciler kendi gelişimlerine olan katkıların yanında unutamayacakları bir gün yaşadılar ve kitaplıklarına da imzalı birer hatıra eklediler.

  Yazar bir köy okulunda yapmış olduğu bu etkinlikten dolayı mutlu olduğunu, çocukların ilgisinden çok memnun kaldığını belirtti.

  Program sonunda yazar Dr. Fatih Erdoğan’a, Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Aydın İleri’ye ve Dr. Rıza Nur Halk Kütüphanesi personeli adına müdür Selçuk Yüksel’e okul müdürü Adem Yönet tarafından günün anısına hediyeleri takdim edildi.

Karlı TOBB İlköğretim Okulu personel ve öğrencileri programın düzenlenmesinde emeği geçen kütüphane yetkililerine teşekkür etti.

Dr. Fatih Erdoğan kimdir?

  23 Nisan 1954 yılında İzmir’de doğdu. Kültür Koleji’ni ve Robert Kolej'i bitirdikten sonra, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1980 yılında Mavibulut Yayınları’nı kurdu.1990-2000 yılları arasında çocuklar için çıkarılan ilk edebiyat dergisi Kırmızıfare’nin ve ilk çocuk edebiyatı araştırmaları dergisi Binbir Kitap’ın editörlüğünü yaptı. 1992 yılından 2002 yılına kadar İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü’nde ders verdi ve aynı bölümde yüksek lisans ve doktora yaptı. Çocuklara yönelik kitaplar yazdı, resimledi, çevirdi ve editörlüğünü yaptı. Cumhuriyet ve Radikal gazetelerinde çocuk edebiyatı ve çocuk kitaplarına ilişkin yazılar yazdı. Yurt içinde ve yurt dışında aynı konularda konferanslar verdi. Ayrıca Maltepe Üniversitesi’nde ders vermektedir.





























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2012, 12:09
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER