Gerze Meslek Yüksekokulu Gururlandırdı.

Eğitim ve öğretime verilen önemi gözler önüne serdi.

Gerze Meslek Yüksekokulu Gururlandırdı.

1 Kasım 2016 Salı günü saat 14.00’te Gerze Meslek Yüksekokulunda  Prof.Dr.Ayşe Yalın tarafından “Geleceğe Dokunmak” isimli konferans ve  ardından Giyim Üretim Teknolojisi ile Grafik Tasarımı programları tarafından sergi düzenlendi.

Program saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile başladı. Gerze Meslek Yüksekokulu’nun tanıtım filminin gösterilmesinin ardından Okul Müdürü Yrd.Doç.Dr.Alev Erenler açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Erenler, “ Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı gençler yetiştirme amacı doğrultusunda üstün gayret gösteren yüksekokulumuz, öğrencilerimizin sadece mesleki alanlarda değil sosyal ve kültürel alanlarda da kendilerini yetiştirme fırsatına sahip olması gerektiğinden hareketle faaliyetlerini yürütmektedir. Takdir edersiniz ki üniversiteler bulunduğu şehrin gelişimine önemli katkılar sağlayan kurumlardır. Bu bağlamda üniversite bir ilin olmazsa olmazlarındandır. Nasıl ki gençler bizim geleceğimiz ise üniversite de Gerze’nin geleceğidir.” diyerek sözlerine devam etti.

Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, “ Öğrencilerimizin birinci sorumluluğu okulu zamanında bitirebilmek olmalı. İkincisi ise azami derecede alanında bilgi dolu olarak mezun olmaktır. Yoksa birçoğumuzun yükseköğretimden geçip bir şekilde mezun olmak mümkün oluyor. Ama okulun arka kapısından mı yoksa ön kapısından mı mezun olduğunuz önemli. Çünkü gerçek hayata atılma konusunda hemen hemen hayatınızın son virajındasınız.” diyerek sözlerine devam etti.

Prof.Dr.Ayşe Yalın  “Geleceğe Dokunmak” isimli sunumunda 45 yıl öğretmenlik yapan kayınvalidesi ile olan bir diyalogundan etkilenip konferansının konusunu belirlediğine değinerek onun meslekten emekli olmadan önce sürekli birinci sınıflara eğitim vererek onların okuduğunu gördüğünde çok mutlu olduğunu söyledi. Kayınvalidesinin geleceğe dokunmak cevabından çok etkilenen Prof.Dr.Ayşe Yalın bir çocuğun geleceğinde neler olacağını yada neler olmasını sağlayacağı konusunda öğrencileri bezemeye karar verdi. Üniversitelerde bu bezemenin kültürel ve sanatsal etkinlikler aracılığıyla düşüncelerin sağlıklı dışa aktarımı ile yaratıcılığın beslenerek tiyatro, müzik, resim gibi sanat dallarından başka hangi ortamda gelişebileceğine değindi.

Prof.Dr.Ayşe Yalın, “ Kayınvalidemin de dediği gibi eğitim, her düzeyde eğitim, bir yandan çağdaş, güvenli, sorgulayan, adil, meraklı, dirençli, toplumsal sorumluluk sahibi ve eleştiral yaklaşımı ve evrensel duruşu olan bireylerin yetişmesini sağlayarak geleceğe dokunurken üniversiteler de sundukları eğitim etkinlikleriyle yetiştirdikleri genç nesillerle geleceğe dokunurlar. “ diyerek sözlerini noktaladı.

Haber: Özge İnce



























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 15:41
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER