Gerze’den İhsan Gedik Geçti

Yılların Yeşilçam emekçisi İhsan Gedik tiyatro gösterimi için ilçemize geldi.

Gerze’den İhsan Gedik Geçti

Yılların sinema emektarı, Yeşilçam ve avantür filmler denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan sinema sanatçısı İhsan Gedik Gerze Belediyesinin çocuklara hediye ettiği müzikli ve danslı bir tiyatro oyununda sahne almak üzere ilçemize geldi. Arkadaşları Fuat Dilek ve Mustafa Bıdıl ile kurdukları çocuk tiyatrosu ile Türkiye’yi gezen ünlü sanatçının son durağı Gerze oldu. Bugün saat:09.00, 10.00 ve 11.00’de çocuklara yönelik olarak üç seans halinde gösterime sunulacak oyunun ilk seansından sonra, ricamızı büyük bir tevazu ile karşılayan sinema emekçisi ile İhsan Gedik ile kısa da olsa bir söyleşi yapma imkanı bulduk.

16 yaşında başladığı ve 50 yıldır sürdürdüğü sinema hayatında 600-1000 arasında filmde rol aldığını ifade ederek söyleşimize başlayan Gedik’in sinema denilince gözleri buğulandı ve kısa da olsa, şimdi tamamen kaybolan geçmişteki sevgi, saygı, paylaşma ve yardımlaşma duygularının yitirilmesine olan sitemini dile getirdi. Bir oğlu ve bir kızına, hayatını anlattığı kitabın geliri ile yüksek tahsil yaptırdığını, evlendirdiği kızından bir torunu olduğunu ifade eden İhsan Gedik, geçtiğimiz günlerde yitirdiğimiz, kendisi gibi yılların emektarı Hakkı Kıvanç ile ilgili bir anısını da bizlerle paylaştı. Samsun’dan eşini kaçırdığında İstanbul’da kendisine aylarca kol kanat geren kadim dostunu unutmayacağını belirterek Allahtan rahmet diledi.

Oyunu Gerze’de gösterime sunmadaki özverili katkılarından dolayı başta Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı olmak üzere, Kaymakam Bülent Bayraktar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz’e teşekkürlerini sunan sanatçı İhsan Gedik, ilçemizde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Teşekkürler büyük usta, ilçemizde olmanızdan dolayı gururluyuz.
























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 11:28

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER