İmam Hatip Mezunları Buluştu

1999 Yılından bu güne kadar Gerze İmam Hatip lisesinden mezun olan öğrenciler ilk defa bir araya gelerek bunu günü gelenekselleştirme kararını aldılar.

İmam Hatip Mezunları Buluştu

  Bu yıl ilk kez düzenlenen buluşma gününe Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Demir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Gümüş, Sinop Öğretmenevi Müdürü Emin Şimşek, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Enver Öz, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Eski Mezunlar ve ilçe sakinleri katıldı.

  Program Kuran ı Kerim Tilaveti ile açıldı.

  Kaymakam Kubilay, ilçemizde ilk defa gerçekleştirilen bu günde olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek eğitimin her türlüsünün önemli olduğunu kaydederek, emeği geçen herkesi kutladı.

  Gerze İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Çetin’in yapmış olduğu açılış konuşmasıyla başlayan programda Çetin, Bu yıl ilkini düzenlediğimiz pilav gününde mezunlarımızla, mensuplarımızı bir araya getirmenin gurunu yaşıyoruz.” dedi.

  Gerze İmam Hatip Lisesinin kurucu müdürlerinden Bekir Akman ise yapmış olduğu konuşmasında İmam Hatip bir sevdadır, aşktır, heyecandır. Bu aşkla, bu sevdayla kuruldu. İmam hatip burada ihtiyaç yok denildiğinde okulun 150 öğrenciyle eğitim öğretim hayatına başladığını ve bugün Gerze İmam Hatip Lisesinin ilçenin en gözde okullarından birisi konumuna geldiğini belirtti.

  İmam Hatipler halkından bağrından çıkan, onların sevgisi, muhabbetiyle varolan okullardır. İmam olmak bu görevlerde bulunmak halkımıza, vatanımıza hizmet etmek İmam hatiplilerin tek gayesidir.

Süleyman Gümüş: 1993 yılında bir şube olarak açılan Gerze İmam Hatip Lisesi, 1995-96 eğitim öğretim yılında şube olmaktan çıkartılarak hizmet vermeye başlamıştır.” dedi.
 

  Gerze İmam Hatip Lisesi şuan 214 öğrencisi ve İlim Yayma Cemiyeti Tarafından yapılan 150 yataklı öğrenci yurdu ile neden Anadolu Lisesi statüsüne kavuşmasın ki diyerek yetkililerden bu konuda destek istedi. Günümüzde İmam Hatiplerin sadece imam ve kayyum yetiştiren okullar olarak görülmemesini aksine bu okullardan artık savcılar, hakimler, doktorlar çıkarttığını dile getirdi.

Şennur Bektaş; 14 yıl önce Gerze İmam Hatipten mezun olduğunu dile getirerek, bu günü tertip edenlere teşekkür ederek, bu günlerin gelenekselleştirilmesini istedi. Bu günler gelenekselleşsin bizlerde çocuklarımızla, torunlarımızla buralarda olalım dedi.

Zeki Sağır’ın yaptırdığı yemek duası ve ardından kılınan öğle namazı ile etkinlikler sona erdi.































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2013, 13:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim Dönmez
İbrahim Dönmez - 11 yıl Önce

gerze imam hatip için ilk günlerdeb itibaren emeği geçen idareci ce eğitimcilerini yürekten kutluyorum. imam hatip bir sevdadır, bu sevdayı yaşayanlarla yükselecektir. u okullardan bir çok değerler mezun olmuştur, bir tanecik de başbakan mezun olmuştu.daha niceleri dileğiyle..!

banner381
SIRADAKİ HABER