Macaristan’dan Döndüler!

İlçemiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin iki öğretmen ve beş öğrencisi Erasmus Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar kapsamındaki “From School Community Service to EVS and European Solidarity Corps” – “ Okul toplum hizmetinden EVS ve Avrupa Yardımlaşma topluluğuna” başlıklı proje için 24 Kasım – 02 Aralık 2017 tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ de yapılan çalışmalara katılıp yurda döndü.

Macaristan’dan Döndüler!

         Yolculuk sonrası Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje koordinatör öğretmeni Ayhan Dönmez Budapeşte’de yürütülen proje çalışmasının kapsamı hakkında bizlerle şu bilgileri paylaştı:  Projenin ilk toplantısı Macaristan’da gerçekleşti. Yedi gün boyunca öğrencilerimiz, Macaristan ile birlikte Belçika, İspanya ve Portekiz’den gelen öğrencilerle verimli proje faaliyetleri yürüttü. Bu faaliyetler kapsamında, evsizler için yemekler yapıldı, okul atölyesinde kuş evleri yapıldı ve ormandaki ağaçlara asıldı. Çeşitli yarışmalar, kültürel geziler düzenlendi.  

            Bunun yanı sıra öğrencilerimiz Macar öğrencilerin ailelerinde kalarak, karşılıklı kültür etkileşiminde bulunmuş ve dil gelişimini olumlu yönde artırmıştır. Zaten projemizin temel amacı, öğrencilerimizde sosyal sorumluluk duygusunu geliştirmek, toplum hizmetine katılım isteğini canlandırmak, onların 21.yy iletişim çağına entegrasyonlarını desteklemek, çevrelerine ve yardıma muhtaç insanlara ve tüm canlılara karşı duyarlılıklarını artırmak, İngilizce dil becerilerini istenen düzeye taşıma fırsatı sunmak ve öğrencilerimizin yeni beceri ve yeterlilikler kazanmalarını sağlamaktır.

Proje ekibinde yer alan öğretmen ve öğrenciler yurda dönüşte, Okul ve İlçe Milli Eğitim Müdürü refakatinde İlçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN’i ziyaret edip projenin kapsamı, amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER