Öğrenci ve öğretmenlerimiz Avrupa yolunda!

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrenci ve öğretmenlerimiz Avrupa yolunda.

Öğrenci ve öğretmenlerimiz Avrupa yolunda!

  İlçemiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin iki öğretmen ve beş öğrencisi Erasmus Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar kapsamındaki “From School Community Service to EVS and European Solidarity Corps” – “ Okul toplum hizmetinden EVS ve Avrupa Yardımlaşma topluluğuna”  başlıklı proje çalışması için  24 Kasım 2017 günü Macaristan’ın başkenti  Budapeşte’ye gitmek üzere Gerze’den hareket ettiler.

  Yolculuk öncesi Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje koordinatör öğretmeni Ayhan Dönmez projenin kapsamı ve temel amaçları hakkında bizlerle şu bilgileri paylaştı:  Projemiz Macaristan’ın koordinatörlüğünde ve Türkiye, Belçika, İspanya ve Portekiz’in ortaklığında gerçekleşecektir. Toplam 28 ay sürecek bu proje kapsamında okulumuzdaki farklı öğrenci gruplarıyla saydığımız 4 ülke ziyaret edilecektir. Aynı zamanda önümüzdeki yıl tüm proje ortakları Gerze’de misafirimiz olacak ve onlarla birlikte proje kapsamında planlanan faaliyetler gerçekleştirilecektir.

  Projemizin temel amacı, öğrencilerimizde sosyal sorumluluk duygusunu geliştirmek, toplum hizmetine katılım isteğini canlandırmak, onların 21.yy iletişim çağına entegrasyonlarını desteklemek, çevrelerine ve yardıma muhtaç insanlara ve tüm canlılara karşı duyarlılıklarını artırmak, İngilizce dil becerilerini istenen düzeye taşıma fırsatı sunmak ve öğrencilerimizin yeni beceri ve yeterlilikler kazanmalarını sağlamaktır.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER