Türkeli'ye Yüksek Okul.

Türkeli'de Yüksek Okul için ilk adımlar atıldı.

Türkeli'ye Yüksek Okul.

2011-2012 akademik döneminde kurulması konusunda gerekli görüşmelerin yürütüldüğü ve hakkındaki çalışmaların olgunluğa ulaştığı Türkeli ilçemize Meslek Yüksekokulu açılması uğraşları neticesini verdi ve Yüksekokulun açılabilmesi için gerekli olan binanın tahsisi ve onarımı konusunda Üniversitemiz Rektörlüğü ile Türkeli Belediyesi arasında protokol imzalandı.

7 Eylül 2012 günü Üniversitemiz Rektörlük makamında, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Recep BİRCAN ile Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek ÖZCAN arasında imzalanan protokole göre; mülkiyeti Türkeli Belediye Başkanlığına bağlı olan 5 katlı turistik otel ve arsa, Yüksekokul hizmetlerinde kullanılmak üzere Üniversitemize tahsis edilecek. Türkeli Belediyesi, Meslek Yüksekokulunun kurulumunun tamamlanmasının ardından tahsis ettiği binanın Rektörlüğümüzce verilen projeye uygun olarak derslik, laboratuvar, kütüphane ve sosyal alanlarının inşaatı ile diğer bakım ve onarımını yaparak eğitim-öğretime hazır vaziyette Rektörlüğümüze teslim edecek.  

Rektörlüğümüz ile Türkeli Belediyesi arasında imzalanan protokolün ardından kurulum çalışmaları hız kazanacak olan Türkeli Meslek Yüksekokulu ile birlikte Sinop Üniversitesine bağlı olan biri İl Merkezinde olmak üzere diğerleri 3 farklı ilçemizde bulunan Meslek Yüksekokulu sayısı 5’e çıkmış olacak.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2012, 10:41
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER