Türkiye Birincisi Gerze’den

Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi kapsamında düzenlenen yarışmalarda Gerzeli öğrenciler derece almaya hak kazandı.

Türkiye Birincisi Gerze’den

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi kapsamında düzenlenen İlkokullar 3-4. sınıflar arası hikaye yarışmasında Gerze Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 3/B sınıfı öğrencisi Ece Kütük Türkiye 1.´si olmaya hak kazandı.

Resim kategorisinde düzenlenen yarışmada Gerze Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 4/E sınıfı öğrencisi Nilüfer Almina Arslan İlçe 1.´si olmaya hak kazanırken afiş kategorisinde düzenlenen yarışmada ise aynı okuldan 3/B sınıfı öğrencisi Yaprak Altunay İlçe 1.´si seçildi.

“SU ELÇİLERİ EĞİTİM VE FARKINDALIK ARTIRMA TEKNİK DESTEK PROJESİ”

Projenin kapsamında, medya ve eğitim kanalıyla kamunun yanı sıra özellikle çocukların ve gençlerin verimli su kullanımı ve çevrenin korunması hakkında farkındalığı arttırılırken, bilgi ve becerileri farklı iletişim araçları ile geliştirilecektir. Bunun yanı sıra paydaş kurumların kadrolarının eğitim kapasitesi desteklenerek pilot üç havzada 40.000 kişinin bilgilendirilmesi sağlanacaktır. Proje kapsamında ayrıca su kullanımı ve çevrenin korunması hakkında ulusal ve uluslararası kamuoyuna yönelik farkındalık arttırıcı iletişim kampanyaları gerçekleştirilecektir.

Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi sonucunda okul öncesi, ilk ve orta okul öğrencilerinin su kullanımının sürdürülebilirliğine ilişkin farkındalıklarının arttırılması ve çevrenin korunmasına ilişkin bilinçlerinin geliştirilmesi; üniversite öğrencilerinin de bu kapsamdaki etkinliklere katılımlarının sağlanması planlanmaktadır.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER