Yaykıl’ın hedefi Türkiye birinciliği

Sinop İlinde yapılan halk oyunları yarışmasında birinci olan Yaykıl İlk Öğretim Okulu, bölge birinciliği için Düzce’ye gidiyor.

Yaykıl’ın hedefi Türkiye birinciliği
Sinop’ta yapılan stilize dal yıldızlar kategorisi (6, 7 ve 8. sınıflar) halk oyunları yarışmasında ilçemizi temsil eden Yaykıl İlk Öğretim Okulu birinci oldu.
Toplam 21 ekibin katıldığı yarışmada üstün performans gösteren Yaykıl ekibi aldığı bu sonuçla, 12–13 Mart tarihlerinde Düzce’de yapılacak bölge birinciliği yarışmalarına katılacak.
Halk oyunu eğitmenleri ve aynı zamanda ingilizce öğretmeni Seçil Abbasoğulları, Yaykıl İÖO Müdürü Emin Şimşek ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necip Vardal, bugün başarılı ekiple beraber İlçe Kaymakamı Metin Kubilay’ı makamında ziyaret etti.
Ziyaret esnasında söz alan eğitmen Seçil Abbasoğulları, başarının bir yıldır sürdürdükleri disiplinli çalışmalar sonucu geldiğini, zorluklar ve eksiklerin kendilerini engelleyemediğini söyledi. Kıyafetleri bile 4 ayrı okuldan temin ettiklerini, ama buna rağmen kazanılan birinciliğin çok daha değerli olduğunu söyledi.
Okul Müdürü Emin Şimşek ise, yarışmalara gittiklerinde gördükleri manzara karşısında ilk başta umutsuzluğa düştüklerini, kıyafetleriyle olsun kreasyonlarıyla olsun çok profesyonel ekiplerle mücadele ettiklerini söyledi. Ama, öğrencilerim uzun zamandır yaptığı azimli çalışmalarının sonucunu aldılar derken daha şimdiden hedeflerinin Türkiye birinciliği olduğunu belirtti.
Gerze Kaymakamı Metin Kubilay ise, alınan bu birincilikle gurur duyduğunu, bu başarının arkasındaki herkesi kutladığını belirtti. Düzce’de yapılacak olan yarışmalara katılacak ekibe kaymakamlık olarak sonuna kadar destek vereceklerini söyleyen Kubilay, ekibi oluşturan 16 öğrencinin her birini tek tek kutlayarak kitap hediye etti.





















YORUM EKLE
YORUMLAR
 ....HÜSEYİN BODUR......
....HÜSEYİN BODUR...... - 13 yıl Önce

Bşata emeği gecen tüm yetki,lileri tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını diliyor, öğrençilerimizin gözlerinden öpüyorum,saygılarımla...

Sadettin Kutlu
Sadettin Kutlu - 13 yıl Önce

Harika bir çalışma olmuş böyle güzel ve anlamlı bir faaliyetle Gerze'mizin adını duyurdukları için emeği geçenlere, özellikle eğitmen çalıştırıcı hanım efendiye teşekkür ediyorum. Bunun çok uzun süreli ve disiplinli bir çalışmanın ürünü olduğunu bir eğitimci olarak çok iyi anlıyorum, başarılarınızın devamını diliyorum.

zeki arslan
zeki arslan - 13 yıl Önce

Bu yarışmada başarıyı getiren bu çocukları, eğitmenlerini ve ailelerini tebrik ederim.Umarım destek olanlar vardır da, çocuklar dahada ilerlerler,GERZE'mizi ve ilimizi iyi şeklide tanıtırlar.

banner381
SIRADAKİ HABER