YEDAŞ Bir İlke İmza Attı

Bir rüyamız var' sloganıyla yola çıkan Çalık YEDAŞ, Enerji Hanım'ı hayata geçiriyor.

YEDAŞ Bir İlke İmza Attı

  Çalık YEDAŞ'ın aile içi enerji açılımı başlıyor, Enerji kayıplarını önlemek için Avrupa standartlarında teknik donanıma sahip olan Çalık YEDAŞ, evde enerji verimliliği içinde düğmeye bastı. Çalık YEDAŞ, verimlilik kültürünü yaygınlaştırmak için 'hanımlara' eğitim startını verdi

Çalık YEDAŞ, enerji verimliliği konusunda eğittiği gönüllü çalışanları aracılığıyla, verimlilik kültürünü her eve, her aileye, her ev kadınına, her çocuğa taşıma rüyasını gerçekleştirmek için düzenlediği “Verimli Enerji Kullanımı” eğitimlerine başlıyor. Genel Müdür Türkoğlu, "Enerji verimliliğindeki rüyamızı 'Enerji Hanım' ile hayata geçiriyoruz" dedi.

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinin elektrik dağıtımını görevini üstlenen Çalık YEDAŞ, enerji kayıplarını önlemek için Avrupa standartlarında şebekeyi uzaktan izleyip, arızalara uzaktan müdahale etmek üzere SCADA/DMS  ( Data İzleme, Kaydetme ve Şebeke Yönetimi) projesini hayata geçirirken, enerji verimliliğini yaygınlaştırmak için bununla da yetinmiyor. Bayanlara yönelik düzenlediği ‘Enerjimizi Verimli Kullanalım’ konulu eğitimlerine başlayacak olan Çalık YEDAŞ, sorumluluk alanındaki 5 ilde girmedik mahalle, çalmadık kapı bırakmayacak. 'Mesken tipi elektrik tüketiminde' verimli enerji kullanımını bilinçlendirmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçlayan şirket, 5 ilde belirlenen gün ve yerlerde eğitim toplantıları düzenleyerek, tüm ev hanımlarına ulaşmayı planlıyor. Enerjinin evlerde verimli kullanımından sağlanacak her birim kazancı üretime dönüştürmeyi en büyük hayali olarak belirleyen Çalık YEDAŞ, eğittiği gönüllü çalışanları aracılığıyla, verimlilik kültürünü her eve, her aileye, her ev kadınına, her çocuğa taşımayı hedefliyor.

 

GÖNÜLLÜ ÇALIŞANLAR ANLATACAK

 

  Çalık YEDAŞ'ın “Enerjimiz Verimli Kullanalım” projesi, ‘Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz’ temasıyla hazırladığı, ekonomik, çevresel ve sosyal olmak üzere ele alınan 14 kurumsal sosyal sorumluluk projelerinden birini oluşturuyor. “Verimli Enerji Kullanımı Kazandırır! Hepimize!” ve “Sizin Kazancınız, Türkiye’nin Kazancı” sloganıyla bölge halkında farkındalık yaratmayı amaçlayan Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Bölgemizde ağırlıklı olarak mesken tipi elektrik tüketiminin verimli kullanımı ve buradan elde edilen artı değerin üretime kaydırılması bir ÇALIK YEDAŞ rüyasıdır. Bu rüyayı gerçekleştirmekte kararlı ve inançlıyız. Gönüllü çalışanlarımızı enerji verimliliği ve elektriğin yaygın kullanımı konularında eğitmeyi ve eğittiğimiz çalışanlarımızın özellikle sizler ve ev kadınları aracılığıyla verimlilik kavramını özellikle tüm bölgeye yaygınlaştırıp yerleştirmesini hedefliyoruz. Aslında bu projemiz bizim ekonomik, çevresel ve sosyal olmak üzere ele aldığımız 14 kurumsal sosyal sorumluluk projemizden birisi olup, 2012-2015 dönemine ait planlaması kapsamında yürütülen bir çalışmadır. Bugünlerde kamuoyunun gündemine gelen Enerji ile Aile Bakanlığı’nın ortaklaşa koordinatörlüğünde yürütülen ‘Enerji Hanım Projesi’nde amaçlandığı gibi, bir toplumun refahında kadınlarımıza çok büyük görevler düştüğüne inanıyoruz” dedi.

Haydi, hanımlar eğitime diyoruz

  Genel Müdür Türkoğlu, “Dünyada enerji üretim kaynakları sınırlı çeşitlikle olup, yeni bir enerji kaynağı ise tasarruftur. Buradan aslında bir kaynak üretmiş oluyoruz. Bu nedenle 5 ilimizde eğittiğimiz gönüllü çalışanlarımızla beraber enerjimizin verimli kullanımı konusunda bayanlara yönelik eğitimlerimize başlıyoruz. Bölge halkında özellikle bayanlarımızın sayesinde verimli enerji kullanma bilincini yaygınlaştırmış olacağız ve farkındalık yaratacağız. Bölgemizdeki tüm bayanlarımızı bu toplantılara bekliyoruz” dedi.

OCAK AYINDAKİ EĞİTİM TARİHLERİ BELİRLENDİ

 

  Eş zamanlı olarak Çalık YEDAŞ İl Koordinatörlüklerinin konferans salonlarında düzenlenecek olan “Verimli Enerji Kullanımı” Ocak ayı EĞİTİM takvimi ise şöyle:

Sinop: 28 Ocak 2013 Pazartesi ve 30 Ocak 2013 Çarşamba günleri

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2013, 20:39
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER