Egoizm

 İnsanın kendi içinde ve çevresinde sürekli olarak verdiği savaşta eğer iyiden yana ise insanı olgunlaştırmıştır. Bu olgunluğu sağlayabilmenin yolu insanı tanımaktır. Bunu yaparken karşılanacağı en önemli problemlerden biri şüphesiz egoizmdir. Kolaylık ve onunla beraber gelen orjinalite arayışı insanı güzelliklere, insanın yeryüzündeki mutluluk arayışını gelip geçici orjinalliklere feda etmek şeklinde gösterir. Oysa insanoğlu devamlı aradığı güven ve mutluluk duygusudur ki, bunu elde ederken başkalarının hakkına tecavüz hakkına tecavüz etmekten geri kalmıyoruz maalesef...! Toplumdan kaçıp, insanın yanlışına düşmek yerine topluma insanla sarılıp onu yeniden yükseltmeliyiz.

Tabiatın kaçınılmaz kanunlarında egoizm günümüz insanının bulamadığı çıkış yolunun anahtarı gibidir. İnsan olarak bugün sayısız problemi ve bunalımı bulunan Dünya insanı için trajiği olmadığı yargısını koyan yok denebilecek kadar azdır. Dünyevi arzulara kayıtsız şartsız hedef gözetmeksizin ,emek ve zaman sarfetmeden sahip olmak adına bireysel ve kitlesel zulümü büyüklük sananlar ne kadar büyük gafletdedirler. Kendisinin ruh dünyasıyla ilgili birçok konuda insan bu ölçüyü şaşırmıştır.

Artık, şunu kendimize sürekli olarak sormanın zamanı gelmiştir. Daha ne zamana kadar egoizmin esiri olacağız, artık ne zamana kadar egoistlerin maşası olacağız. Egoizm, kendisini yaşam da kendisini çok iyi gizler. Bu gizlilikle birlikte süregelen alışılmışlığın dışındaki tüm maneviyatlarımız tek tek yıktırılmaktadır. Temennim ki insanlık medeniyetleri uyanışa selam verirler...!

 [email protected]

Araştırmacı Yazar

Volkan Yasar BERBER

YORUM EKLE