Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günlerinde Çalışma Ücreti

Ulusal bayram, resmi bayram ve dini bayramlar hakkında düzenleme 19 Mart 1981 tarihinde resmi gazetede yayımlanan 2429 sayılı kanunla yapılmıştır.

Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günlerinde Çalışma Ücreti

  Kanunun 1inci maddesine göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ulusal bayram olup,   29 Ekim günü resmi dairelerin ve özel işyerlerinin kapanması zorunludur. Yani, Cumhuriyet bayramında çalışılması yasaktır.

Kanunun 2 inci maddesine göre; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, 1 Ocak günü yılbaşı günü ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü genel tatil günü olarak kabul edilmiştir.

Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde işçinin çalışma zorunluluğu yoktur

İşçilerin, Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmasına ilişkin düzenleme 4857 sayılı iş kanun 44 üncü maddesinde yapılmıştır. İşveren ve işçi arasında yapılan iş sözleşmesinde genel tatil günlerinde çalışılacağına dair bir hüküm yoksa işçinin onayı olmadan işveren bu günlerde işçinin işe gelmesini isteyemez. İşçi, işe gelmediği için iş akdi fesih edilemez.

Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışan işçiye 2 kat ücret ödenir

Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmayı kabul eden işçiye ödenecek ücrete dair düzenleme, aynı kanunun 47inci maddesinde yapılmıştır. Düzenlemeye göre söz konusu günlerde işçilerin çalıştırılması durumunda işçiye +1 günlük ilave mesai ücreti ödenir.

Kısaca açmak gerekirse: Aylık 3 bin lira net ücret alan bir işçinin günlük ücreti; (3.000/30=100 TL)’dir.Bu işçi, 30 ağustos Zafer Bayramında tam gün çalıştırılırsa, ağustos ayı maaşı, (3.000 TL+100 TL=3.100 TL) olarak hesaplanır.

İdari kadroda çalışana mesai ücreti ödenmez diye bir şey yoktur

4857 sayılı kanunda işçi ve idari kadro diye bir ayrım yoktur. Kanuna göre, özel sektörde çalışan her birey işçi olarak tanımlanır. Bu nedenle muhasebe bölümünde(idari kadroda) çalışan Ayşe hanımda, onun müdürü de, üretim bölümünde çalışan Ali beyde işçidir. Daha net ifadeyle; İşgüzar ve emek hırsızı işverenler tarafından uydurulmuş olan,  idari kadro mesai ücreti alamaz yalanın, hiçbir kanuni dayanağı yoktur.
Haber:

Cumhur ÇETİN
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2012, 13:24
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER