Gerzelinin Geleceğine Bakışı

14 Aralık 2015 tarihli Rahşan Gülşan'ın "Fosil Yakıtın Sonu Geldi m?" başlıklı yazısı oldukça ilgimi çekti. Çünkü orada, "ama nihayet uluslararası bir uzlaşma sağlandı Paris'te. Yüzyıl içinde sıcaklık artışının 1,5-2 derece arasında tutulabilmesi için karbon salınım miktarı düşürülecek," uzlaşısından bahsediliyor, hidrojen, güneş enerjisi gibi alternatif enerji arayışlarının başladığına vurgu yapılıyordu.

İşte Yaykıl Köyümüzde verilen mücadelenin ne kadar yerinde olduğu bir kez daha görülmüş oldu böylece. Çünkü, oraya kurulacak olan bir fosil yakıt enerji santralıydı. Çevreyi kirletecekti, dünyada ısının yükselmesine neden olacaktı, dahası, ilçemiz teknoloji çöplüğüne dönüşecekti bir yarıdan da.

İşte, uluslararası sermayeye bağlı işbirlikçilerimiz bunu bile bile, ülkenin çöplüğe dönüşmesine karşı çıkılmamış olsaydı ellerini ovuştura ovuştura termik santrali hayata geçirecekler ve süresini tamamlamış çevre düşmanı bir şeyi buraya getirip, daha çok da kendi çıkarları için kuruluşuna yürekleri sızlamadan kabul edeceklerdi.

Bu yüzden Yaykıl köylülerimizi ve direnişe katılan Gerze halkımızı, bunun organizasyonunda lokomotif görevi gören "Yeşil Gerze Platformu'nu çalışanlarıyla birlikte kutlamadan edemeyeceğim. Bu, Gerzelinin geleceğine bakış açısıydı. Aydınlık duruşuydu. Çağdaş zihniyetiydi.

YORUM EKLE